Torsdag kväll den 25 november och fredagen den 26 november 2021: Mer litteraturstimulans och under den magiska nollan


 Kära dagbok…

Nyinköpt bok Polisliv

Nyinköpt!

Torsdagskvällen frös på och det var ganska halt när jag gick hem. Efter att ha ätit rester från igår, gett Tisslingarna mat, druckit två muggar kaffe och läst en stund gick jag iväg till Akademibokhandeln. Det var andra gången den här veckan jag (och några fler från i tisdags var där – vi hälsade!) klev in genom dörrarna till butiken vid Stora torget. Även igår var det författarsamtal, liksom i tisdags. Torsdagskvällen bjöd på författarsamtal med Christer Nordström och Ulf Broberg, ett samtal om den senares bok om den förres yrkesliv som polis.

Christer Nordström och Ulf Broberg kom i tid (till skillnad från herr Gardell i tisdags). Christer Nordström inledde med att berätta en del ur boken och sitt yrkesliv. Bland annat pratade han om Göran Lindberg. Ulf Broberg tog vid och läste några stycken ur boken. Det kanske inte blev så mycket samtal om boken. Huvudpersonens fokus låg mest på att framföra åsikter om polisens organisation och närvaro i samhället. Åhörarna hängde på. Jag hade kanske önskat lite mer om litteraturen och kanske mindre debatt. Det blev ändå en trevlig och mycket intressant timme. Givetvis köpte jag boken och fick den signerad. Eftersom jag är med i vänklubben handlade jag lite till, bland annat ett datumblock till farmors datumflicka i köket. På så vis kom jag över 250 kronor och fick 20 procents rabatt. Hurra!

Litteraturstimulans ändå, trots mera debatt, alltså! Och jag halkade hem i torsdagskvällen, skrev några rader, fipplade med lite julklappar, pratade och gosade med katterna samt körde igång en maskin disk. Fästmön var hemma strax före 21.30 och vi hann prata en stund om viktiga ting innan det var läggdags för mig.

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan gillar inte snö

Ingen mer snö, men sju grader kallt igen och jag är andfådd.

Temperaturen kröp ju neråt igår. I morse var det sju grader kallt igen. Ändå frös jag inte direkt när jag promenerade till jobbet. Men jag är så andfådd. Jag blir andfådd bara av att kliva ur sängen… Det är en jättemärklig känsla, för min kondis borde rimligen vara bättre nu eftersom jag oftast går till jobbet, inte åker bil. Då tänker jag på propparna i lungorna som båda mina föräldrar fick och som kortade av deras liv. Mamma var så märkligt andfådd under sitt sista år och det fanns spår av gamla proppar. Jobbigt att tänka på!

Bitmoji choklad

I helgen skulle jag kunna svulla ohämmat. Eller inte…

Nu en bra sak: morgonens vägning. Jag har gått ner 600 gram fast jag räknade med en viktuppgång på två, tre kilo. Det innebär att jag är precis under den magiska nollan. Totalt har jag gått ner ungefär sex kilo sen sommaren. Jag ska ner ungefär 15-20 kilo till. I långsam takt. Övriga siffror visar att kroppsfettet har gått upp något, men mitt BMI har för första gången gått ner. Benmassan ligger på samma värde som förra veckan. Muskelmassan har gått ner igen. Lustiga siffror, onekligen. Nu är det bara att fortsätta! Risken är dock att vi svullar i helgen. Anna jobbar dagpass lördag och söndag, men jag är ledig och kan svulla ohämmat. Och ärligt talat började jag redan idag. Vem kan stå emot när direktören kommer förbi med en korg med lussekatter, pepparkakor och skumtomtar? Inte jag i alla fall.

Adventsfika på jobbet

Nej, jag kunde inte stå emot.


Dagens andra höjdpunkt på jobbet var ett besök på Carolina Rediviva
under 90 minuter. Vi var ett gäng två kommunikatörer som guidades av min kollega A. Vi såg bland annat Linnés skrivbord och en massa härliga böcker. Och krigsbyten…

∼ ♦ ∼

Igår på lunchen slängde jag iväg ett mejl till min ordinarie chef där jag bad om ett IRL-möte. Han hade svarat vid 21-tiden igår att han ska återkomma med en bokning senast måndag. Jag hann inte se nåt mejl innan jag gick hem…

∼ ♦ ∼

I morse läste jag de sista sidorna i den fjortonde boken om Malin Fors. (Jag hade förberett ett inlägg om boken.) Den blev riktigt spännande först mot slutet, tyckte jag. Nu har jag bytt till en annan spännande bok, en bok jag köpte i tisdags. Min förra chef har redan läst den två gånger och eftersom jag har mycket höga tankar om hennes åsikter blev det ett lätt val att påbörja Ett lyckligare år. Citrus  gillar för övrigt också böcker, som synes. Jag hann läsa lite på lunchen idag, faktiskt. Och när jag kom hem idag låg ett fint recensionsexemplar och väntade på mig, Mariette Lindsteins Bortom Dimön, alldeles nyutkommen (i måndags).

∼ ♦ ∼

Det är fredag idag och på söndag är det redan första advent. Anna var så duktig och satte upp ljusslingan på balkongen igår, innan hon gick till jobbet, detta trots att jag vet att hon är rädd för höjder. Idag har hon varit ledig och hon har farit runt hemma med stjärnor och stakar. Bara en stjärna kvar att sätta upp och det tänker jag göra i morrn. Då blir det lite fler bilder på ljusen i huset!

Ljusslinga på balkongen

Varde ljus på balkongen när jag kom hem igår kväll.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.