Lördag kväll den 9 oktober och söndagen den 10 oktober 2021: Gott, men sjukt


 Kära dagbok…

Som så ofta lagade Fästmön fantastisk god mat på lördagskvällen. Det jag bidrog med till middagen var att jag handlade ingredienser samt stod för vinet. Fast egentligen stod Anna även för vinet, för det var en födelsedagspresent från henne till mig i år. Trots att hon glömde rödlöken på plåten blev måltiden topp. Det här äter jag gärna igen.

Tisslingarna betraktade oss där vi åt i Djungelrummet, men de var mätta på sin egen mat.


Anna
och jag kollade på säsongsavslutningen av Saknad, aldrig glömd.
Den var bra, men sorglig som fan. Vi var ovanligt pigga och ville inte gå och knoppa utan letade fram en film på Netflix som vi kikade på. Klockan var faktiskt nånstans mellan halv ett och ett innan vi kom i säng.

∼ ♦ ∼

Bokuppslag och kaffe på sängen

Kaffe på sängen och en stunds läsning när jag piggnat till.

Idag vaknade jag med magvärken from hell. Jag var så dålig att det tog flera timmar innan jag kunde ta mig upp och ut i köket för att ta medicin. Lite orolig var jag att det var gallan eller levern, men som tur (?!) var verkade det som om det var mitt gamla magsår och bråck som jävlades. För nån timme efter att jag tagit dagens medicin och sovit på det släppte eländet. Jag har väl känt mig sisådär idag, så jag har inte varit ute. Inte heller blev det nån utflykt till Örsundsbro som vi halvt och halvt tänkte igår. Anna har i alla fall varit och handlat, gått med sopor och startat en tvättmaskin. Jag hängde tvätten och tömde kattpottorna.

När jag hade piggnat till lite tog jag in kaffe på sängen och läste en stund. Sen blev det bokbyte. Jag ska låna ut den sista (?) delen i Neshov-serien till Annas snälla mamma när vi ses. Själv ska jag läsa en märklig bok på engelska som handlar om en mirakelubåt

Böckerna Dottern och Miracle Creek

Bokbyte från sista (?) delen i Neshov-serien till en bok om en mirakelubåt.

∼ ♦ ∼

Anna och jag har fikat på eftermiddagen. Till middag äter hon och Gymnasisten kött och potatisgratäng. Jag ska ta lite gratäng och en kycklingfilé.

I morrn måste jag vara frisk, för det är arbetsdag på dan och styrelsemöte på kvällen som gäller. Anna jobbar väldigt många kvällar den kommande veckan och måndagen är en av dessa kvällar.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Film, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.