Fredag kväll den 1 oktober och lördagen den 2 oktober 2021: Fredagsmys och lördagsdito


 Kära dagbok…

Tortilla med kycklingfärs

Fredagsmiddag tillagad av Annas hand.

Förhoppningarna inför en mysig fredagskväll var höga, kanske för höga. Jag var väl för trött för att vara just mysig. Fästmön lagade i alla fall god mat, en sorts enchilladas på tortillabröd och kycklingfärs. Mycket gott!

Kaffe på maten och lite gott till det intogs i Salen samtidigt som vi glodde på de två sista delarna av Vit sand via HDMI-kabel. Tyvärr kunde vi inte se det avsnitt vi hade missat av Den som dräper eftersom serien går på en playkanal som inte är gratis. Ja ja, det blev en lugn kväll och sänggång i vanlig tid. Jag hade ju jobbat fem dar och var ganska trött, Anna hade jobbat måndag, tisdag och fredag, men jobbar helgen så hon behövde väl sova lika mycket som jag.

∼ ♦ ∼

I morse vaknade jag skittidigt, förstås – jag var ju ledig. Men jag hade/har en del planer för helgen, så det var ganska OK. Visst började jag dan med att sopa, tömma kattpottor och tömma diskmaskinen på ren disk. Sen tog jag med mig nybryggt kaffe in till sovrummet och läste boken jag har fått för recension. Jag ska inte avslöja vad jag tycker om boken, bara antyda vad jag tycker genom att avslöja att jag har läst ganska mycket trots att jag började först igår.

 

Citrus på Dramaten

Citrus på Dramaten.

Före dusch och frukost städade jag av i badrummet och bytte småhanddukar samt dammade lätt i alla rum. Jag beslutade mig för att spara dammsugningen till i morrn, nån måtta får det vara när en är ledig. Det blev vidare en tur till Korgtassen med Dramaten formerly known as Roland. Han gnisslade värre än vanligt. Citrus kunde nog tänka sig att följa med, men det går ju tyvärr inte.

Efter att ha stannat en stund utanför Presentas snygg-orange fönster, kom jag hem med diverse som behövdes, bland annat rödvin. Till kvällen har jag valt ut flaskan i mitten på bilden, Montefalco rosso. För i afton ska jag stå vid spisen, kors i taket, och då bestämmer jag dryck också.

∼ ♦ ∼

Igår deklarerade jag att jag skulle promenera minst en timme idag och i morrn. Dagens promenad är avklarad och jag har förstås ont i fötterna. Förutom det mår jag bra. Jag gick ner till Uppsala Bokhandel och tittade på böcker utan att köpa nån. Jag passerade Ofvandahls tomma uteservering innan jag promenerade vidare förbi Saluhallen, gick längs med ån och upp till gågatan via Fadimes plats. Det enda stoppet jag gjorde var på Åhléns där jag köpte fotkräm till bra pris. Sen gick jag hem via allén vid Österplan, värmde en kopp kaffe, försökte ringa mammakusinen B utan framgång, läste lokalblaskan och skrev det här. En kompis hörde av sig per sms och vi ska försöka höras eller ses lite snabbt på jobbet på måndag eftermiddag. Jag har kört en maskin tvätt (jeans).

∼ ♦ ∼

Och NU ska tant sätta upp fötterna, mysa vidare och lösa sudoko för att ladda inför kvällens matlagning.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Media, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredag kväll den 1 oktober och lördagen den 2 oktober 2021: Fredagsmys och lördagsdito

  1. Låter som en bara dag, hoppas matlagningen går finfint 🙂

    Gilla

  2. Tofflan skriver:

    Jag överlevde matlagningen och vi båda överlevde middagen. 😛 Hoppas du har en fin helg!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.