Den sista kvällen i september och den första dagen i oktober 2021: Göra det en ska


 Kära dagbok…

Fina fiskgratängen gjorde Fästmön till middag åt oss två igår kväll. Gymnasisten är ingen fiskfantast, så han fick pannbiffar. Det kanske en också blir smart av, vad vet jag. Jag var lite smart innan jag massakrerade firren i alla fall och tog en bild på gratängen. Sen blev det en bild på min första portion. Jag tog ytterligare en liten. Resten blev lunch idag.

 

Karaktärerna i Inferno i snö

En av de här karaktärerna i Inferno i snö är mordbrännare…

Jag var väldigt trött igår kväll, men friskvårdspromenaden på eftermiddagen kanske gjorde sitt till. Min mamma brukade säga att en blir trött av frisk luft. Nu vet jag inte om luften i Uppsala är så frisk precis, men…

Jag höll mig vaken och var uppe ända till 22.30, vilket är snudd på rekord. Det var intressanta TV-program. Först såg vi Det sitter i väggarna, sen ett par true crime-program.

Däremellan läste jag. Igår kväll inte bara hittades dubbelmördaren i Linköping efter många år, han dömdes också. Nu har jag bestämt mig för att hjälpa Hannah Lönn att hitta en mordbrännare på Öland!..

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan weekend

Äntligen fredag och helg!

Äntligen stod det fredag i almanackan idag! Den här veckan har varit så tuff och jag är, som jag har skrivit 100 gånger, kära dagbok, mycket trött. Jag somnar ofta i vettig tid, men sen vaknar jag flera gånger per natt. Anna jobbar hela helgen, men börjar på nytt schema på måndag och då är hon faktiskt ledig. Hon brukar aldrig vara ledig måndagar annars. Själv ska jag traska tillbaka till min arbetsplats och det laddar jag för. Det är oroligt av flera skäl, bland annat omflyttningar rent fysiskt. Därför hade jag ett extrainsatt möte med min nuvarande chef idag på morgonen, direkt efter morgonmötet. Som alltid blir dessa möten, hittills via Zoom, väldigt bra. H*n förstår verkligen vad jag säger och jag vet att det inte finns några baktankar eller dolda agendor i det h*n säger. Vissa saker kan h*n dessutom se till att lösa, andra måste jag stångas med själv (mitt val). H*n är en god chef och ledare, vilket alla i den positionen inte är. Men h*n gör det h*n ska. Utöver en bra chef har jag mycket goda kollegor. Det fick jag åter prov på idag under ett förmiddagsmöte som jag var lite orolig inför.

Lunchen blev en salig blandning av fiskgratäng från igår, ett kokt ägg med kaviar, några småtomater – och så kunde jag äntligen läsa de tio sista sidorna i true crime-boken om Linköpingsmorden. Nu ska jag läsa boken jag fick för recension häromdan, den fiktiva deckaren om mordbrännaren på Öland. Den kommer ut på tisdag nästa vecka och första recensionsdag är den 8 oktober, det vill säga nästa fredag. Frågan är om jag hinner läsa de +500 sidorna till dess (troligen inte).

∼ ♦ ∼

Min helg är inte särskilt inplanerad, men jag behöver städa och handla. I kväll äter vi nåt mesikanskt som Anna har kommit på som innehåller kycklingfärs. I morrn tänkte jag (kors i taket!) försöka åstadkomma en middag till min hårt arbetande sambo. Utöver detta ska jag tvinga ut mig att promenera minst en timme under såväl lördagen som söndagen. Jag tror bestämt att Lucifer håller ett öga på mig så att jag gör det jag ska.

Katten Lucifer med ena ögat öppet på soffkudde

Lucifer håller ett öga på mig.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.