Mitt bokår 2021: Septemberläsning


Ett inlägg om och med länkar till böckerna jag läste och skrev om i september månad, nådens (?) år 2021.


I september månad tog det mesta fart – även min läsning. Jag vet inte varför, men det var trögt i somras att läsa. Eller också handlade det om att jag hade många aktiviteter för mig utanför hemmet, många möten med människor och många utflykter. De sista dagarna i augusti började jag jobba igen. Arbete på distans det vill säga hemifrån gällde hela september ut. Då blev det mer innesittande och därmed även mer läsning. 

 

Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

September månads böcker 2021:

Jenny Quintanas bok Vår mörka hemlighetSofia Wrangsjös bok Att vara manniska

Alexandra Andrews bok Vem är Maud DixonAnthony Doerrs bok Grace

Tina Frennstedts bok Cold case SkärseldMary Westmacotts bok The burden

Annika Torstenssons bok Spår av LivMari Jungstedst bok Där den sista lampan lyser

 

Påbörjad i september:

Anna Bodin o Peter Sjölunds bok Genombrottet

Den första boken jag läste ut under årets första höstmånad var en  spänningsroman/kriminalroman (Vår mörka hemlighet). Jag läste ytterligare tre stycken i den genren (Vem är Maud Dixon?, Cold case: Skärseld, Där den sista lampan lyser). Jag läste också två romaner (Grace, Spår av Liv) och en kärleksroman (The Burden). Det blev en bok facklitteraur, med inrikting mot filosofi och psykologi (Att vara människa: livsfilosofi utifrån Viktor E. Frankl) och jag påbörjade en true crime-bok (Genombrottet. Så löste släktforskaren dubbelmordet i Linköping).

Av de böcker jag läste i september är fyra (Att vara människa: livsfilosofi utifrån Viktor E. Frankl, Cold case: Skärseld, Spår av Liv, Där den sista lampan lyser) skrivna av svenska författare (Sofia Wrangsjö, Tina Frennstedt, Annika Torstensson, Mari Jungstedt). Två böcker (Vår mörka hemlighet, The Burden) är skrivna av engelska författare (Jenny Quintana, Mary Westmacott). Två böcker (Vem är Maud Dixon?, Grace) har amerikanska författare (Alexandra Andrews, Anthony Doerr). En bok (The Burden) är skriven under pseudonym (Mary Westmacott = Agatha Christie). Jag gjorde fem nya författarbekantskaper (Jenny Quintana, Sofia Wrangsjö, Alexandra Andrews, Anthony Doerr, Annika Torstensson). Två av septemberböckerna ingår i serier (Cold case: Skärseld, Där den sista lampan lyser). Jag läste en bok på engelska (The Burden).

Jag köpte två av septemberböckerna nya i pocket (Vår mörka hemlighet, The Burden) och lika många nya inbundna (Cold case: Skärseld, Där den sista lampan lyser). Tre böcker trillade in för recension (Att vara människa: livsfilosofi utifrån Viktor E. Frankl, Vem är Maud Dixon?, Spår av Liv). Jag fick en inbunden bok (Grace).

Sammanlagt läste jag åtta böcker i september 2021. Av dessa fick två högsta omdöme (Att vara människa: livsfilosofi utifrån Viktor E. Frankl, Cold Case: Skärseld). Fyra böcker fick högt omdöme (Vem är Maud Dixon?, The Burden, Spår av Liv, Där den sista lampan lyser). Två böcker (Vår mörka hemlighet, Grace) fick medelomdöme.

Den bok jag läste i september som jag tycker var den bästa denna månad är 

Att vara människa: livsfilosofi utifrån Viktor E. Frankl av Sofia Wrangsjö

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.