Tisdag kväll den 28 september och onsdagen den 29 september 2021: Livslångt (?) lärande


 Kära dagbok…

Lax i citronsås o boken Genombrottet

Blöt, men god och mättande laxmiddag.

Tisdagskvällen räckte nästan till för det jag hade tänkt. Nånting blev inte gjort, nåt annat blev gjort några dar i förväg. 

Matlådan jag hade tagit fram bestod av två laxfiléer i väldigt mycket citronsås. Fästmön hittade två potatisar till mig. Med lite grönsaker blev det en rätt… blöt middag – men god och mättande. Jag fixade grönsaker och dukade åt Gymnasisten som ville äta senare än jag.

Jag skrev ett mejl till ”min” Oscar efter maten och sen ringde jag upp min vän och före detta frilansare. Samtalet blev långt och bra. En del roliga nyheter förmedlades, andra nyheter var av det tuffare slaget. Vi var emellertid så överens om att om en till två månader ska vi två plus de andra två frilansarna träffas och luncha. En av de tre har jag träffat på lite då och då genom åren, men den jag telefonerade med samt en tredje person har jag inte sett på… kan det vara tio år..? Detta blir nåt riktigt kul att se fram emot! Om ett par dar är de alla tre pensionärer, medan jag fortfarande harvar på… Inte är jag direkt på toppen, men i morse såg jag, i min bok på gång, att en namne åtminstone är på toppen av listan.

Hon heter Ulrika Citat ur bok

Citat ur boken Genombrottet.

∼ ♦ ∼

Jag somnade trots en otrolig hjärtklappning och kallsvett, vaknade med samma elände plus orolig mage. Utanför sovrumsdörren gnällde Lucifer strax efter klockan sex så jag klev upp. När katterna hade fått mat rev jag i frysarna efter kycklingfiléer som jag hade fått i uppdrag att ta ut. Efter 20 minuters letande gav jag upp. Det var när jag hällde upp frukostfilen som jag såg att nån redan hade tagit fram filéerna och ställt dem i kylen…

Kattpottorna tömde jag två gånger och sopade. Klantade mig och hällde ut det som var på skyffeln och fick sopa igen. Och flatmoppa. Av bara farten plockade jag ihop två påsar pant som jag ställde i hallen. Det är min tur att ta med dem till affären. Eller så är det min otur, i helgen. Påsarna går i vart fall inte iväg av sig själva.

Soppåsar och pantpåsar i hallen

Tur eller otur? Påsarna går i vart fall inte iväg av sig själva.


Jag är rätt less på såväl sopor som pant
och mycket, mycket annat. (Trots att jag älskar flatmoppen är jag less på den också. Idag fick ändå köksgolvet, lite av hallgolvet samt golvet i Salen en omgång på lunchen.) Men mest är jag less på mig själv för att jag inte får tummen ur, reser mig och flyger upp i himlen. Om det ska vara så här vill jag inte vara kvar. Den största sopan är nämligen jag själv. Att tolka signaler är ett livslångt lärande för mig.

”Stay away!

betyder till exempel inte alltid

”Håll dig undan!

∼ ♦ ∼

Bitmoji på språng med mobil headset och anteckningsbok och penna i luften

Jag har lyssnat och läst och lärt idag.

Idag har jag bara haft två möten så jag hann med att lyssna på senaste rektorspodden (om livslångt lärande!) samt läsa in mig på en del material till kommande möten nästa vecka. Jag laddar för återgången till arbetsplatsen nästa vecka och det blir olika fysiska möten varje dag utom tisdag, inser jag när jag kollar min kalender. På torsdag nästa vecka ska jag dessutom vara med på en avtackning och ett efterföljande AW* på kvällen. Eftersom det är en före detta kollega som jag har haft kontakt med både i jobbet och privat blir det extra givande. Bra dessutom att få umgås med kollegor utanför jobbet – ett sätt att lära känna varandra på riktigt. Livslångt? Nja, men ett lärande.

∼ ♦ ∼

Brevbäraren i blåkläder ringde på dörren på eftermiddagen och överlämnade ett vitt paket från Bonniers med finfint innehåll. Jag har fått Marie Bengts bok Inferno i snö för recension. Självklart vill jag hjälpa Hannah Lönn. (Detta är den tredje boken i serien.) Boken kommer ut på tisdag och första recensionsdag är den 8 oktober. Stort TACK!

∼ ♦ ∼

*AW= After Work, det vill säga träff och umgänge med kollegor efter jobbet på nån annan plats än arbetplatsen


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tisdag kväll den 28 september och onsdagen den 29 september 2021: Livslångt (?) lärande

 1. Det är fullt upp ser jag, hoppas det känns bättre när du varit på kontoret lite mer igen. AW – det var längesen jag hade det med jobbarkompisarna.. brukar bli en kall öl som AW när Pinglan kommer på fredagar, det är ju ändå after work.. 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag vet ju inte i vilken form det blir AW och hur många som hänger på, men jag vill gärna göra det. 😛

   PS En av mina nya kollegor är från din stad, minsann. Han är superbra!

   Gilla

 2. KRAM❤️Roligt med paket från Bonniers iaf! Jag är också trött på sopor…🙁Vi har alltid mycket av den sorten.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jättekul! Och eftersom Marie Bengts är en ny favoritförfattare hos mig var innehållet nåt extra!
   Vi är två eller tre pers och två katter – och det är sopor varenda dag. 😦 Mycket plastemballage, märkligt nog.
   Kram!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.