Måndag kväll den 27 september och tisdagen den 28 september 2021: Försöker hitta ett lugn


 Kära dagbok…

Jag försöker hitta ett lugn så att stressen inte ska bli övermäktig. Mina närmaste arbetskamrater är mycket förstående och inte ett dugg skuldbeläggande, snarare tvärtom. Det värmer mig och stärker mig otroligt. Kan jag bara komma igenom denna mest hektiska period lovar jag att ge dem tillbaka det de har gett mig.

Luftballong över bygge

Försöker hitta ett lugn…


Men, kära dagbok, håll med om att det är lite sjukt
när jag måste boka telefontid/ringtid med en god vän som ringde en kväll i förra veckan? När h*n ringde kände jag att jag inte hade tid att prata och dessutom väntade jag ett annat samtal just då. Men ändå. Galet! I kväll ska jag i alla fall ringa, för det har vi bestämt. I helgen ska jag ringa mammakusinen B och skriva brev till Oscar.

En annan vän hörde av sig igår via e-post. Idag var det dags för en ny akutoperation. Jag har hållit tummen så den är blå. Så otroligt jobbigt för min vän!

Gårdagskvällen försökte jag ta i lugna kliv. Fästmön handlade eftersom hon slutade ett par timmar före mig och dessutom hade ett ärende att utföra samtidigt. Sen kom hon hem i sällskap med Gymnasisten. Hon tog lead på matlagningen, medan jag dukade, fixade grönsaker, vattnade krukväxter, laddade kaffe på maten och handdiskade det som inte kan köras i diskmaskin. Jag var hungrig, men stressad. Hade jag varit ensam skulle jag inte ha ätit nån middag. Nu åt jag först en portion kycklingkorv och makaroner och grönsaker, sen tog jag en påfyllning…

Kycklingkorv och makaroner

Måndagsmiddag.

Efter mat och undanröjning tittade vi ikapp på Saknad, aldrig glömd som vi missade i lördags samt de två senaste avsnitten av Vit sand. Klockan var runt 22 när allt var färdigsett. Därmed var det läggdags för mig som skulle upp i vanlig vardagstid, det vill säga 6.15. Jag vill gärna orka läsa en stund innan jag släcker. Anna började inte förrän 16.15 idag, så hon fick sovmorgon, men var trött igår kväll efter en hektisk arbetsdag.

∼ ♦ ∼

Tisdagen började grått, men ganska varmt. Jag gav katterna frukost och tömde deras pottor före dusch och min egen frukost. Citrus har för övrigt skaffat sig ett nytt favoritställe. Hon har insett att Annas skohylla är bättre än min, för där finns flera skor och skor luktar gott, tycker hon. Katten är en riktig skofetischist.

Katten Citrus ovanpå en hylla full av skor

Citrus, vår egen lilla skofetischist.

Jobbskrivbordsstolen och en kasse

Hej då jobbskrivbordsstolen!

Idag hade jag bara två möten på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Flera av mötena berörde coronapandemin i form av kommunikation kring vad som gäller framför allt nu vid återgången till ordinarie arbetsplats. Vidare hämtades jobbskrivbordsstolen och en kasse med grejor till mitt kontor på förmiddagen. Mycket punktligt hörde transportmannen av sig och jag åkte ner med grejorna. Nästa vecka planerar jag att vara på jobbet varje dag. Vi har redan bokat ett fysiskt möte på måndag, mina tre närmaste arbetskamrater och jag. Flera möten lär dock fortsätta via Zoom. Jag har fått och läst ett korrektur. En snäll arbetskamrat har filat på struktur och ett antal sidor som jag har skapat på intranätet. Förhoppningsvis blir uppdragsgivaren nöjd när vi har avstämningsmöte på fredag om jag kan fila lite till.

∼ ♦ ∼

Anna Bodin o Peter Sjölunds bok Genombrottet

Boken innehåller för många oväsentliga detaljer.

På hemmafronten har jag inte gjort mycket mer än gått med sopor, bäddat, tagit reda på gårdagens rena och torra tvätt, tvättat kläder till Gymnasisten samt flatmoppat i köket och badrummet.

I kväll jobbar Annamen hon har förberett middag att micra till Gymnasisten. Jag tog ut en låda lax med citronsås ur frysen, för vi har kommit överens om att försöka äta ur det vi har i frysarna. 

När jag har ringt min goda vän som avtalat ägnar jag min uppmärksamhet åt litteraturen. Berättelsen om detta verkliga brott är intressant, men boken innehåller för många oväsentliga detaljer, nåt som förtar min läslust en aning. Samtidigt är det här fallet spännande eftersom det tog sån lång tid att lösa och för att det löstes med DNA-teknik och via släktforskning. Jag började själv släktforska för nåt år sen, men känner att jag inte riktigt har den tid för det som krävs. Kanske när jag blir pensionär..? Till dess borde jag ha hittat mitt lugn.

 

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.