Onsdag kväll den 1 september och torsdagen den 2 september 2021: Tisslingsfödelsedag och en matutflykt


 Kära dagbok…

Först och främst vill jag lyfta fram dagens födelsedagsbarn! Fästmön påminde mig så sent som igår att Tisslingarna faktiskt blir sex år idag. Det ska firas med nåt gott att tugga på, förstås, och det införskaffar jag i kväll. Vad det blir är i skrivande stund oklart. Jag vill också promota Biografmaskinisten som var barnmorska åt Mini när hon födde först Citrus och en stund senare Lucifer. Utan dig…

Här kommer ett bildgalleri med bilder från Tisslingarnas liv och leverne samt bilder på deras mamma Mini. (Som vanligt gäller att bilderna blir större och bildtexterna synliga om du klickar på dem, kära dagbok. Du kan då också se dem som bildspel.)

Jaaa, det finns hur många bilder som helst på katterna, så idag köpte jag extra lagringsutrymme på iCloud. Kan ju vara rätt bra… 😛

∼ ♦ ∼

Kycklingschnitzel potatisklyftor sås grönsaker Staropramen

Onsdagsmiddag.

Till onsdagsmiddag serverade Anna kycklingschnitzlar med tillbehör till sig och mig, fläskdito till Gymnasisten. Ganska enkelt, snabblagat och gott, särskilt med citron och kapris på schnitzeln. Mitt bidrag till det hela var sallad, dukning och avdukning samt diskning av vissa pannor för hand och starta diskmaskinen.

Resten av kvällen läste jag mest. Boken jag läser just nu är inte så spännande som jag trodde att den skulle vara. Det verkar de böcker jag fick för recension igår emellertid vara, om än på olika sätt. Och just dessa böcker krävde att jag arrangerade om lite i en bokhylla. Sen telefonerade med Annas snälla mamma medan hennes dotter hade textilslöjd.

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan blinkar med ett öga img_1250

Piggare och gladare när det är lite ljust ute.

Idag vaknade jag till en solig, men kylig morgon. Även om jag satt inomhus hela dan blir jag lite piggare och gladare när det är lite ljust ute. Anna hade sin andra lediga dag den här veckan och var på utflykt hela dan. Själv satt jag som sagt inomhus fram till seneftermiddagen när det blev en kortare matutflykt i kombo med handling. Turen ner till soprummet med kattskiten räknas inte. Det blir mycket inomhus nu när jag jobbar igen, framför allt när jag jobbar hemifrån. Från och med oktober räknar jag med att knata upp och ner för Carolinabacken till jobbet igen, åtminstone tre dar i veckan. 

Det var ett par Zoommöten även idag. I övrigt har jag skrivit diverse, publicerat en del och tyckt till om annat. Det mesta jobbet flöt på bra, trots att nya förflyttningar av material skedde i bakgrunden.

Jag har bara sopat ett par gånger idag och moppat en gång samt tömt diskmaskinen. Det blir små mikropauser under arbetsdagen.

∼ ♦ ∼

Dagens matutflykt gick till Phil’sI samband med detta passade jag på att handla lite nödvändigheter till hemmet samt extra god mat och en leksak till Tisslingarna. (Visas i morrn för de har inte fått den än!)

Middag hos Phil med E

Vi åt middag hos Phil, Gymnasisten veganskt, jag kycklingburgare.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis två nytagna bilder på sexåringarna:

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdag kväll den 1 september och torsdagen den 2 september 2021: Tisslingsfödelsedag och en matutflykt

 1. Grattis till dom små söta lurvisarna !!

  Den där ”Phil” skulle jag också vilja äta burgare hos nån gång 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   De majuar och tackar.
   Phil gör god kycklingburgare – och den veganska fick också godkänt av Gymnasisten. Men det finns flera köttvarianter också. Ska jag hälsa Phil från Nillan? 😉

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.