En film: Far from heaven (2002)


Ett inlägg om en film med flera bottnar och teman.På lördagskvällen hade jag tänkt ägna mig åt att läsa 
och äta godis. Men så kom Fästmön hem från grillparty med sin familj. Hon bad mig att byta kanal på TV:n, som jag stod på som sällskap, till SvT1. Och där gick filmen Far from heaven. Jag tänkte inte titta utan ville som sagt läsa, men så insåg jag att detta romantiska drama var riktigt bra. Den som missade filmen och bor i Sverige kan se den på SvT Play.

Far from heaven


Tiden är slutet av 1950-talet och landet USA. Cathy
lever ett ordinärt familjeliv med sin man Frank och deras två barn David och Janice. Frank är framgångsrik på jobbet, men ganska lynnig upptäcker jag som tittare snart. Han jobbar ofta över. Vid ett tillfälle åker Cathy till hans arbete en sen kväll med hans middag. I stället för att hitta honom hårt arbetandes finner hon honom i armarna på en annan man. Självklart rasar Cathys värld samman, men så småningom finner hon tröst hos sin svarte trädgårdsmästare Raymond. Det är precis lika förbjudet som homosexualitet vid den här tiden.

Jag ska givetvis inte berätta hur det går, men jag berättar gärna att filmen berörde mig starkt. Två av 1950-talets heta ämnen, rasism och homosexualitet, liksom gnabbas om vad som är värst. Som tittare känner jag med alla parter. Hur det är att vara en udda fågel känner jag väl till och än idag är det inte det lättaste.

Skådespeleriet är på topp liksom själva filmningen. Många scener är vackra och färgstarka, precis som karaktärerna trots att flera av dem är lågmälda. Den här filmen är mycket sevärd och jag rekommenderar den varmt. Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Film, HBTQ, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till En film: Far from heaven (2002)

  1. Det lät som en väldigt intressant film! Tack för tipset!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.