Söndagen den 18 juli och första semesterdagen 2021: Röda bär, rosa axlar, men inte röd dag


 Kära dagbok…

Orange lilja

Blomsterprakt i Slottsträdgården.

Det blev en lite svalare dag igår och det var perfekt! Vi åkte till Slottet och tillbringade dagen i Slottsträdgården med Slottsfrun. Det var inte just nåt trädgårdsarbete att göra. Jag plockade hallon och så skördade vi potatis av en sen sort. En squash fick vi med hem också.

Det var så underbart skönt att bara småprata, koppla av, titta på blommor, vifta bort flugor och sitta i skuggan under äppelträdet och smutta på ett glas nosecco (jag körde ju bil) som Slottsfrun bjöd på. Vi firade början av semestern väldigt ”stylish”. Kaffe på eftermiddagen blev det förstås också. Och jag provsmakade sorters bär: smultron, hallon, krusbär, röda vinbär och körsbär. Slottsfrun hade en konstnärlig idé kring ett hjärta som skulle staga upp en hängande näva. Med tre ”ingenjörer” på plats blev det fixat. 

Innan vi åkte hem blev det en tur till nya Tokerian samt till Shell i Fyra mackarnas hörn för att tanka. Jag har jätteproblem med att tanka, för pumpen slår av hela tiden och det tar 100 år att fylla tanken. Har provat två olika mackar, men problemet kvarstår. Mycket irriterande!

Hemma igen softade vi en stund innan vi gemensamt fixade middagen. Det blev min sommarfavorit, det vill säga sill och vår egen potatis. (Även gräslöken var vår egen.) Till maten tog jag 2,5 nubbar och en starköl. Sen var jag mycket nöjd… Och vid läggdags noterade jag att jag var rejält rosa om axlar och nacke trots en svalare och tidvis mulen dag i trädgården. OBS! Stora Anna a k a Fästmön ville inte vara med på bild, så Lilla Anna vikarierade som statist. Nån Långa Farbrorn har vi inte i sovrummet.

∼ ♦ ∼

Första semesterdagen… Inte vet jag om jag/vi har gjort nåt vettigt än, men det är ju semester och skönt att ta det lugnt. Anna sover dåligt om nätterna, jag sover lite bättre. Vi vaknar fortfarande för tidigt. Nån röd dag var det inte idag utan vår första semesterdag, som sagt. Och en ledig dag ska inledas med läsning och kaffe på sängen om det är möjligt. Det var det. Jag lyckades äntligen läsa ut boken om kvinnan som tappat minnet. Nu har jag bytt till en kvinna som blandar gift. Jag tror nog att den senare boken är mer min smak och stil.

∼ ♦ ∼

Anna är uppe på stan i några ärenden medan jag har skrivit det här. Nu ska jag in i badrummet så att jag är redo att gå och handla med Anna när hon är tillbaka. Det ska förberedas middagar till vår lägenhetsvakt. Jag har tömt diskmaskinen på ren disk. Även kattpottorna är tömda och jag fyllde på lite sand igår. I hallen står ett mindre sopberg som ska bäras ner. Och medan Anna gör middagar går jag upp på vinden med min gamla kabinväska och lite annat. Till kvällen tänker vi oss libanesisk middag… Om vi hinner med ser vi del tre av Vargen kommer.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Söndagen den 18 juli och första semesterdagen 2021: Röda bär, rosa axlar, men inte röd dag

 1. Eliza skriver:

  Hej! Har lösningen på tank problemet…Eftersom jag råkat ut för samma..Tryck inte in hela munstycket, soppan ”skummar”,eller vad det heter…Kommer upp mot röret,och då slår det av…Tanken tror den är full…Så håll munstycket bara såpass att det landar där det ska…Ha i övrigt en trevlig semester resa…Och skriv gärna sen,om mitt tips funkade…Kram på Er!!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Hej!
   Jag tycker nog att jag har testat alla sorters ”lägen”, men kanske ska jag försöka med detta och riktigt fokusera på det. Lovar att återkomma. Tack på förhand! (Vi åker på torsdag.)

   Gilla

 2. Låter så härligt där i slottsträdgården, en riktig oas !!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det är underbart! Men jag har lite dåligt samvete, jag borde göra mer dä… Svärmor är faktiskt 80 år… Samtidigt, hon är pigg och stark och rask som en ung tjej! 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.