Torsdag kväll den 15 juli och fredagen den 16 juli 2021: Nu börjar den!


 Kära dagbok…

Torsdagen blev lika svettig och het som onsdagen. Jag skar och rörde ihop en egen version av Caesarsallad till middag. Det fanns vitlöksbaguette kvar sen ett par dar. En stund i micron gjorde underverk med brödet. Måltidsdryck blev bubbelvatten av alkoholfri sort.

Igår tror jag att jag drack nånstans mellan fyra och fem liter vatten. Sen mådde jag oförskämt bra, det enda jobbiga var att jag svettades av och till, dock inte så farligt. Det blev dessert igår kväll också, glass med hallon från Slottsträdgården som Slottsfrun hade levererat till Fästmön utanför Äldreboendet. Jag slog förresten Slottsfrun en signal. Hon tyckte att det var jobbigt i värmen. Eftersom hon inte bara är Slottsfru utan även Annas snälla mamma och en snäll syster hade hon lämnat bort sin bordsfläkt till sin storasyster som mådde ännu sämre i värmen.

När Anna kom hem från jobbet åt jag två bitar knäcke med kaviar, salta pinnar och några ostbågar. För det räcker inte med vatten för att må bra i värmen, en behöver salt också eftersom så mycket försvinner när en svettas. Och trots att jag äter så mycket som jag gör visade vågen i morse att jag hade gått ner tre kilo på en vecka. Vätska eller..?


Morden i Helsingör gick igår kväll på TV4,
men vi kollar vid annat tillfälle eftersom Anna inte var hemma förrän efter 21.30. Hon skulle ha slutat klockan 21 och prick då stack alla kollegor så hon fick vara kvar en stund och avsluta. Jag kollade på ett par true crime-program som gick i repris, men annars försökte jag läsa lite. Det gick trögt. Min bok på gång och jag går inte riktigt bra ihop.

∼ ♦ ∼

Nästan lite mulet

Behagligare temperatur idag och nästan lite mulet.

I morse var det blåsigt och betydligt svalare. Dessutom var det nästan mulet. Luften var en helt annan och Anna öppnade upp de fönster som går att öppna och spärra ordentligt. Riktigt behagligt att jobba för min del, jag behövde ju mest bara sitta stilla vid nån dator och skriva lite då och då.

Tisslingarna tycker nog också att det är skönare när det är svalare. Lucifer har dålig matlust när det är varmt. Igår kräktes han lite på eftermiddagen. Det är många hårbollar nu. Han sover mest, gärna på klätterpelaren ute på balkongen. Där får katterna vara på förmiddagarna och kvällarna – eftermiddagarna är det alldeles för hett där ute.

Citrus är den piggaste. Hon for runt här i morse och var riktigt busig och hennes aptit är det inget fel på. När jag var uppe på toa i natt, nån gång vid tretiden, ville hon leka. Det ville inte jag.

Idag var det väldigt lugnt jobbmässigt. Jag hade ett enda möte. Det jag hade satt upp som mål att hinna få färdigt före semestern nådde jag – eller… jag kom till och med lite längre. Det är jag mycket nöjd med, allra helst mot bakgrund av den turbulenta tid jag har haft sen 2019 och extremvärmen som råder just nu. Jag kan leverera. 

Därför var det extra tillfredsställande att stänga av vardagslarmet på mobilen i morse. Nu behöver jag inte gå upp 6.15 förrän måndagen den 30 augusti. Och dit är det ju en evighet…

 

På förmiddagen körde jag en maskin tvätt och på lunchen gick jag och handlade lite smått och pantade en massa flaskor som legat och tagit plats alltför länge. Kände mig som en riktig baglady med Dramaten formerly known as Roland i ena handen och en stor kasse med pant i den andra kardan. Sen köpte jag lite flaskor också, bland annat en ny flaska rött från Toscana samt oliver från Lännabruk, minsann.


I kväll tänker vi oss nog att äta ute och fira att semestern har startat.
Kanske är vi tillbaka hemma i tid för att se när Vera löser ett nytt fall. Förra fredagen tittade vi, men då var vi båda jättetrötta.

∼ ♦ ∼

Jag önskar att jag kunde ta semester från vardagsbestyren hemma också, men det går inte helt, förstås. Däremot tänker jag INTE städa mer än nödvändigt och inte tvätta heller. Är det semester så är det.

Bitmoji på språng

Dags att lämna jobbet för semester.


Mina sex semesterveckor är lagom inbokade.
Där finns luft och tid att göra spontana saker mellan resor och annat. Första semesterdagen, det vill säga på måndag, ska jag gå ner på stan och kolla efter en ny kabinväska på hjul. Den jag har är så dålig och på väg att gå sönder. Vidare ska jag kika efter nån present att ta med. På onsdag förmiddag har jag fotvård. Gymnasisten ska få sin första dos vaccin då och kommer till oss efteråt. Han ska ju bo här och ta hand om Tisslingarna när vi sen åker till Metropolen Byhålan på torsdag. Första veckan i augusti ska vi kryssa till Visby. Jag är ledig nästan hela augusti, så det finns tid att göra en del på egen hand också.

∼ ♦ ∼

Kära dagbok, jag kanske inte skriver lika mycket här framöver och på våra resor gör jag det definitivt inte. Men skrivandet tar jag inte helt semester ifrån.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Torsdag kväll den 15 juli och fredagen den 16 juli 2021: Nu börjar den!

 1. Mösstanten skriver:

  Hoppas att du får en riktigt skön semester! Själv håller jag på och gör sånt som behövs fast jag inte gjorde det förrän jag fått mina två sprutor. Köpa jeans till exempel. Och nästa vecka kommer dottern och hennes man och sover över här. Det var länge sedan. Underbart att tillvaron blir mera normal.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det låter finfint att tillvaron för dig blir friare. Så även för mig som snart varit dubbelbesprutad i två veckor. Idag har vi varit på stan och jag har köpt en nödvändig grej inför resan. 😛

   Gilla

 2. Ha en riktigt fin semester! 🙂

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.