Måndag kväll den 5 juli och tisdagen den 6 juli 2021: Fredagsmiddag slash måndagsmiddag, tisdagslax och kattmormor är kollad


 Kära dagbok…

Regndroppar på blad

Spår av regn.

Tisdag efter andra dosen vaccin mot covid-19 och jag lever och mår bra. Redan igår eftermiddag kom den bekanta träningsvärkskänslan i vänsterarmen, men den är än så länge lindrigare, faktiskt, än efter första sprutan. Kroppstemp: 36,6 grader. Hoppas att det inte blir värre biverkningar än detta, jag har ingen lust att ligga sjuk på sommaren.

Nu har emellertid vädret slagit om lite. Det regnade i natt och i morse, vilket gjorde luften något friskare. Men det är varmt och ganska klibbigt. Det ska vara sämre väder med regn och åska fram till helgen. Utomhus ska det vara runt 25 grader. Väderleksrapporten är slut!

 

Annas tomatkyckling med ris och boken Torsdagsklubben

Fredagsmiddagen blev också måndagsmiddag för mig.

När det inte är så hett är det lättare att äta varm mat, tycker jag. Medan Fästmön var iväg och handlade igår eftermiddag åt jag resterna från fredagen, dem jag skulle ha ätit till middag i söndags eller lunch igår. Nu blev det måndagsmiddag av fredagskycklingen och det var väldigt gott och bra.

Anna hade bland annat köpt en låda glass till Pojkarna, som vi internt brukar kalla Gymnasisten och mig efter en tant som gärna ville ge Anna godis. Anna ville inte ta emot nåt godis och sa som det är, att hon är diabetiker. Tanten ville däremot verkligen skicka med godis så då fick det bli till Pojken, det vill säga sonen. Bara det att jag ibland var vikarierande pojke på den tiden eftersom Gymnasisten var hos sin pappa. Godis må icke förfaras utan ätas skyndsamt, eller hur? Därför var jag först på glasslådan och åt en GB-sandwich efter maten. Idag blev det en Nogger till eftermiddagskaffet.

GB Sandwich

GB Sandwich till Pojken.

Efter mat och kaffe igår läste jag så de sista sidorna i Torsdagsmordklubben. Bokbytet gick från en grupp äldre som löser kalla fall till en systerduo med en dejtingapp. Båda böckerna är spänningsromaner, men den jag läser nu har ett rappare tempo, vilket jag föredrar ibland hos en modern deckare.

Katten Citrus med böckerna Torsdagsmordklubben och Den andra systern

Citrus valde boken om systerduon med en dejtingapp efter att jag hade läst ut boken om de äldre som löser kalla fall.


Måndagskvällen avslutades med lite TV,
bland annat ett besök hos en norsk samlare av Robert Mapplethorpes foton (vi såg några av hans bilder vid ett tillfälle på Fotografiska i Stockholm), en prathalvtimme med Eva Dahlgren samt första delen av danska serien Vargen kommer. Den senare serien omfattar ytterligare sju avsnitt. Alla programmen gick på SvT 1 och var mycket intressanta, kors i taket!

∼ ♦ ∼

Tisdagen var lite blöt först, men ändå varm. Vi behöver regnet, men vi behöver också svalka. Jag hade två möten på förmiddagen idag. Vidare jobbade jag på med korrekturläsning och en artikel. I morrn ska jag försöka sätta ihop en artikel på svenska som jag ska skicka på granskning – till den engelsktalande personen jag har intervjuat.

Mini äter ur Lucifers skål

Mini ville ha mer mat och åt i Lucifers skål när han hade lämnat den. Ett gott tecken!

På eftermiddagen fick vi hembesök av veterinär. Besöket var tre timmar försenat, det är uppenbarligen många sjuka djur just nu. Djursjukhusets smådjurskliniks begränsade öppettider ställer onekligen till det. Mini mår bättre och äter som hon ska, men hon behövde ändå kollas upp, den gamla damen. Igår och i morse fick hon nötfärs från Lövsta och det åt hon med god aptit. Idag var det i stället Citrus som la en pizza på hallgolvet just som jag börjat smaska på en glass. Enligt veterinären är det dock helt normalt att katter kräks flera gånger i månaden. Just nu fäller de mycket hår, vilket orsakar hårbollar som måste komma upp. 

Mini skötte sig fint under veterinärbesöket och belönades med köttfärs. Hon tyckte nog att jag var lite snål, för när Lucifer och Citrus hade gått ifrån sina skålar med kyckling utan att äta upp allt, då gick hon dit och åt lite grann. Vi ska lägga om foder till Mini framöver och prova med det. Som veterinären sa är hon en mormor åldersmässigt. Hon var inte uttorkad, hon har varit på pottan, hon tvättar sig, hjärtat slog som det skulle. Men hon är ju gammal (vi vet inte exakt hur gammal) och som för oss alla kommer åldrandet med krämpor.

∼ ♦ ∼

Jag har bokat tid för fotvård, för jag har så ont i båda fötterna. Tyvärr dröjer det ända till den 21 juli, men å andra sidan är det bara typ tio minuters gångväg hemifrån.

I kväll jobbar Anna och jag ska hänga över en bok, tänkte jag. Till middag har jag köpt mig en laxsallad från Butiken på hörnet som bra nog har öppet hela sommaren, måndag – lördag, kl 8.30 – 16. Kan bli bullar och kakor också om suget slår till.

Laxsallad från Triller

Tisdagslaxsallad från Butiken på hörnet.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndag kväll den 5 juli och tisdagen den 6 juli 2021: Fredagsmiddag slash måndagsmiddag, tisdagslax och kattmormor är kollad

 1. Hoppas kattmormor och familjen får lite svalare framöver här är ”bara” 23 grader än och vi har fått en hel del regn också

  Skönt att inte sprutan gav mer biverkning än så

  Glass är gott när det är varmt, då äter jag glass också 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Kattmormor mår bra mycket bättre, men i eftermiddag ska vi till veterinären och hämta specialfoder för att testa på henne.
   Vi har regn här idag, fast ingen större skillnad temperaturmässigt. Det är lika klibbigt och varmt som igår. Så det blir nog en glass i eftermiddag här också. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.