Älskar inte


Ett inlägg om den sjunde delen i Helen Grace-serien.M J Arlidges bok Älskar inteEtt bra tag har Anna haft en bok liggande oläst 
som jag har velat kasta mig över. M.J. Arlidge skriver en läskig och spännande serie om polisen Helen Grace. Äntligen läste Anna den i våras så att jag kunde sno åt mig Älskar inte. Detta är den sjunde delen i serien. Ytterligare två böcker är utgivna i Storbritannien.

Boken inleds med ett brutalt mord på en kvinna, en kvinna som dör i Helen Graces armar. Nästa offer är en apotekare. Samtidigt skonas andra personer som befinner sig på samma ställe. Vad är mördarens plan? Varför får just dessa personer sätta livet till? Älskar, älskar inte? Helen Grace börjar en mördarjakt för att förhindra att fler liv spills. Helen ligger hack i häl, men hela tiden efter.

Ett dygn skildras i den här boken. Just tiden och de korta kapitlen ger boken ett rasande tempo. Men som alltid i den här serien är det spännande redan från start. Det är en både obehaglig och sorglig historia som läsaren får sig till livs. För även en mördare har varit barn och just denna mördare har inte bara blivit lämnad utan liksom aldrig blivit vald.

Blodigt och otäckt är det, fullt av känslor och ändå känslokallt hos vissa. Jag vill bara läsa fler Helen Grace-böcker och väntar redan på nästa.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.