Senare delen av lördagen den 15 maj och söndagen den 16 maj 2021: Vi skulle bara ta en promenad…
Kära dagbok…

Nu måste jag stolt deklarera att jag har fixat maten hela helgen, det vill säga fredag, lördag och söndag. Med det sagt är det förstås inte så att jag har lagat mat alla tre dagarna. Men en dag gjorde jag ju det i alla fall och det var igår. Först firade vi emellertid Kardemummabullens dag med bullar från Café Linné. Bullen såg rätt trist ut, inte nåt pärlsocker att tala om ovanpå. Den smakade i alla fall helt OK till lördagskaffet. Bullenn fick godkänt.

Före lördagsmaten bjöd jag Fästmön på en GT (gin från Lännabruk) och ostbågar – bara så att hennes smaklökar skulle vara lite bedövade ifall jag misslyckades med middagen. Nu blev middagen en kalkonmiddag ändå – och maten var fullt ätlig. Kvällen avslutades med sista delen av Morden vid kustvägen. Därefter var det en kalkonrulle på TV om Eurovision Song Contest. Jag trodde jag skulle gå upp i atomer. Vilken skit! Jag gick och la mig och läste – och boken jag läser är allt annat än både kalkon och skit.

∼ ♦ ∼

Bok sidan 166 och kaffe på sängen

Varken kalkon eller skit, den här boken jag läser.

I morse sov jag länge. Klockan var nästan 8.30 när jag vaknade. Vädret var inte så roligt, med grå himmel och regntunga moln. Jag stannade kvar i sängen till klockan tio, ungefär, och läste.

Men sen har vi ju taskiga ryggar båda två och det regnade faktiskt inte. Efter frukost och dusch gick vi ut på söndagspromenad, denna gång åt andra hållet i Uppsala jämfört med gårdagen. Vi hade bestämt att kompletteringshandla lite räkor och bröd till bouillabaisen som var kvar sen fredagen och som vi skulle äta till middag. Så blev det inte. Vi gjorde annat, vi som bara skulle ta en promenad…

Vi traskade förbi Katalin, som alltid tycks vara stängt (hur kan det gå runt..?) På Strandbodkilen passerade vi huset där jag gjorde TV tillsammans med mina duktiga frilansare. Nere i hamnen var det ganska mycket folk, men få båtar (jämfört med hamnen i Motala), en stängd restaurang och en stängd uteservering. Även Skitiga duken, som numera heter nåt fint, såg stängd ut. Vi beundrade baksidan av ett hus vid Östra Ågatan.


När en lever med en diabetiker 
kan livet ibland bli lite upp-och-ner – precis som blodsockret hos en person med diabetes. Annas blodsocker sjönk hastigt och nåt sött hade vi inte i fickorna. Jag sprang in på en ICA-affär och köpte en banan som hon tryckte i sig. Vi satte oss ner på en bänk på Dragarbrunnsgatan för att vänta in blodsockret. Det gick inte så fort. Jag fick springa in på nästa ställe – en irländsk pub – och be om socker. Fanns inget, men jag fick två kakor på en assiett med mig ut. Efter en stund mådde Anna bättre. Faktum är att vi kände oss lite sugna på nåt ätbart, så vi gick in på puben och åt söndagsmiddag. Jag tog en öl till min club sandwich med kyckling och chips. God mat, fräscha grönsaker och en ljuvlig, ljummen brownie till dessert. Sen orkade vi nästan inte gå hem. Men till O’Neills, som en gång i tiden hette Maggans och var känd för sin räkfrossa, går vi med all säkerhet igen.

Idag har jag och Annas snälla mamma försökt få telefonkontakt tre gånger. Jag tänker att det är bättre att ringa i morrn igen. Glad är jag att hon inte sitter hemma och känner sig ensam. Anna och jag tänker tillbringa kvällen med att läsa. Min kära ska eventuellt försöka gå och jobba i morgon.

∼ ♦ ∼

Jag fick en notis om att det är årsdagen för min blogg. Tänk att det är tolv år sen jag började blogga, först på Tofflan – en tragisk komedi och sen här…

Award tolvårsdag WP

∼ ♦ ∼


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Film, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Senare delen av lördagen den 15 maj och söndagen den 16 maj 2021: Vi skulle bara ta en promenad…

 1. Mösstanten skriver:

  Grattis! Tolv år! Det är annat än mina tre.

  Gilla

 2. Louise Baumgärtner skriver:

  Grattis till 12-årsdagen! Du har en läsvärd blogg. Kram!

  Gilla

 3. Grattis på 12 årsdagen !!

  Jobbigt det där med diabetes, tur ni hade tillgång till påfyllning, och fick en god middag helt oplanerat !

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.