Söndag kväll den 16 maj och måndagen den 17 maj 2021: I slöhetens tecken… och sen jobba!


 Kära dagbok…

Citrus under soffbordet

I slöhetens tecken gick även Citrus söndagskväll.

Söndagskvällen gick i slöhetens tecken. Vi satt och läste, båda två. Och båda läser vi var sin riktigt bra bok just nu. Jag vill helst bara läsa, för min bok på gång närmar sig slutet. Det blev några sidor till frukosten i morse. 

Slöa var vi, igår kväll. Jag fick tag i Annas snälla mamma per telefon. Hon hade fått klippa gräset igen i Slottsträdgården, växtligheten har satt fart, med andra ord.

 

 

Lucifer sover på fällen

Lucifer sov gott på fällen i soffan under söndagskvällen.

Fästmön och jag kände oss sega och bestämde i samförstånd att dammsugningen skulle skjutas upp till tisdagen. Då ska vi dela på den om Annas rygg är så pass bra. Hon är ledig på tisdag.

Det blev som sagt en litteraturkväll för oss. Anna läser den sjunde delen i Helen Grace-serien och jag väntar ivrigt på att få ta över den. Men först ska jag klämma en födelsedagsbok till. Totalt har jag tre såna kvar att läsa. Den som spar hon har.

Mätta var vi också. Den tänkta söndagsmiddagen tar vi i kväll i stället. Jag blev väl lite hungrig framåt kvällningen, men ingen av oss åt nåt mer efter den irländska pubmiddagen. Runt 22-tiden började jag göra mig redo för sänggång. Då sov somliga redan…

∼ ♦ ∼

Regn på balkongglaset

Aprilväder i maj.

I morse var det regnigt.  Vädret ska vara lite sämre nu nån vecka, men i helgen blev det inte alls lika dåligt som väderappen hade visat. Vi tog ju sköna promenader både lördag och söndag. I morse var det emellertid aprilväder, regn och fuktigt, nästan sol och så lite regn igen.

Anna hade bestämt sig för att ta sig till jobbet trots att ryggen fortfarande är ond. Men idag hade hon administrativt göra som ingen annan kan fixa, så hon kände sig lite tvungen. Hon lovade att gå hem om det inte funkade alls att jobba, dock.

Jag startade datorerna kvart över sju och då hade jag redan sparkat igång den första tvättmaskinen. Det blev ett par till med korta program – maskinen sköter ju sig själv. Jobbdatorn gjorde ett par uppdateringar. Kattpottorna tömde jag i en mikropaus. Dagens första möte startade 9.15. Innan dess hade jag läst en del jobbsaker. Resten av arbetsdagen innehöll mest möten, mejl som ska läsas och besvaras och en överenskommelse som ska undertecknas digitalt. Sen har jag fått motbevisa mig själv: jag har verkligen inte dyskalkyli. På riktigt.

∼ ♦ ∼

I kväll äter vi bouillabaisse, rester från fredag, och tittar på Vem bor här?. Sen kanske, kanske jag läser ut boken… Men… vi firar också och sänder en tacksamhetens tanke i en viss riktning. Firandet började med att Anna ställde fram var sin gigantisk bit morotskaka från Butiken på hörnet till eftermiddagskaffet.

Morotskaka till kaffet

Gigantiska bitar morotskaka till eftermiddagsfikat.

∼ ♦ ∼

Idag går mina tankar till mormor. Det är på dagen 50 år sen hon gick bort, lika gammal som jag är nu. Det var väldigt, väldigt sorgligt. Mormor, som alltid hade en varm och mjuk famn som jag kunde gömma mig i. Älskad, saknad, men aldrig glömd.

Mormor och jag

Mormor och jag.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Söndag kväll den 16 maj och måndagen den 17 maj 2021: I slöhetens tecken… och sen jobba!

 1. Ja nu växer det gröna så det knakar, efter regn och solsken !

  Vilken fin bild på dig och mormor din ❤

  Fördelen med att jobba hemma är att man kan småfixa lite emellanåt, det är skönt

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det växer otroligt snabbt!
   Ja det finns inte så många bilder på mormor och mig, men den här tycker jag är jättefin.
   Jo en del. Tvätta, till exempel. Idag tog jag emot en varuleverans också. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.