Onsdag kväll den 5 maj och torsdagen den 6 maj 2021: Socialt och laddat med nytt batteri och vaccin på gång


 Kära dagbok…

Joraåsaatte… Igår kväll, minsann, stod jag vid spisen och fixade mig en måltid. Det händer inte så ofta, så därför berättar jag det för dig, kära dagbok. Jag snodde all kokt potatis vi hade och tärnade. Till den stekte jag tre kycklingkorvar i mindre bitar och två ägg. Riktig kolesterolfälla, men gott blev det med senap och ketchup, förstås. Sällskapet blev magasinen från mina båda fack.

Stekt potatis korv o ägg o mina facktidningar

Hemlagad kvällsmat igår.

 

Lucifer utsträckt i soffan

Inte tog lååånge Lucifer åt sig direkt för att jag gormade på honom och hans syster…

I övrigt hände inte så mycket igår kväll. Jag blev ilsk på Citrus som två gånger hoppade upp på min dator för att försöka tugga i sig av min fina, blåa hortensia som jag fick av Annas snälla dotter och Boy Wonder till födelsedagen. Lucifer gjorde sig väldigt lång när jag förberedde min kvällsmat. Faktum är att han blev så lååång att han med tassen nästan nådde upp till skärbrädan med mat på bänken… Så jag gormade lite på djuren. Som synes verkar i alla fall inte Lucifer ha tagit nån skada. Han softade rejält i soffan igår kväll.

Jag telefonerade med mammakusinen B och fick äntligen chansen att tala om för henne hur mycket jag uppskattar våra telefonsamtal. Hon är skarp och rolig och inte ett dugg tråkig. Och så kör hon bil som Annas snälla mamma. Jag hade också sms-kontakt med sysslingen H och vännen FEM. Riktigt socialt alltså med såväl familj/släkt som en vän.

∼ ♦ ∼

I morse kunde jag äntligen sova lite längre även om jag vaknade av att jag bet mig i tungan på grund av att Fästmön gjorde ljud. Anna har konstiga läten för sig ibland och uppenbarligen skrämmer de mig.

Rummet och kaffe på sängen

Lite okoncentrerad läsning i morse.

Kaffe och bok på sängen inledde min andra flexlediga dag, dock inte så koncentrerad läsning. Jag funderade på om jag skulle få min bil fixad idag eller om verkstan var ett sånt där ställe som lovar runt och håller tunt. Vidare hörde en före detta kollega från en annan avdelning av sig och vi hade en trevlig sms-dialog. Det är så synd att h*n har slutat nu när jag ska börja jobba med dem som tidigare var före detta kollegans närmaste kollegor.

Idag blev det dusch före frukosten. Och efter frukosten tömde jag kattpottorna. Sen kom sms från verkstan att bilen var klar för hämtning, så jag borstade tänderna och ringde Annas snälla mamma som så gulligt skjutsade mig dit även denna dag. Som tack hade jag lovat att bjuda på go-fika. Detta sköts dock fram till helgen när vi bör stråla samman vid Slottet och sätta potatis i Slottsträdgården.

Jag fick bilen tidigt och kunde skjutsa Anna till jobbet. Den startade så fint, så fint. Det var jag nöjd med eftersom batteribytet gjort mig 2 000 spänn fattigare. Men så grävde jag för säkerhets skull efter mina startkablar i bilen och fann dem inte. Antagligen blev de kvar i gamla bilen, Clark Kent, God rest his soul. Det jag däremot hittade var kablar och ett hjälpbatteri som verkstan hade glömt i mitt bagageutrymme. Efter ett samtal dit åkte jag tillbaka och återlämnade apparaturen som bilmeken glömt grejorna. De behövde ha den före fredag nästa vecka när jag ska tillbaka och få lite service light samt en genomgång av displayer och knappar och lite annat, typ hur en fäller baksätet. För det gör en inte som på gamla bilen.


Men så ville jag göra nåt mer än åka till och från bilverkstan och läsa 
nu när jag är ledig. Jag traskade ner till stan för ett par ärenden på Claes Ohlson och passade på att bli medlem där samtidigt. Där träffade jag en före detta kollega från ett annat universitet här i stan där jag också har jobbat och fick en trevlig pratstund – på viss distans, förstås.

Bäst av allt var dock sms:en jag fick från 1177. Nu har jag fått tider för vaccination på UKK. Första sprutan får jag den 24 maj, andra sprutan den 5 juli. Det torde bli perfekt läge till semestern som jag har önskat ska börja den 19 juli. Det som gäller tills jag är fullt vaccinerad är förstås att fortsätta vara försiktig och inte utsätta mig för onödiga risker att bli smittad. Lite mer än två veckor kvar till första dosen, alltså… Så tacksam!!!

Vaccintiderna firade jag med att köpa en liten godsak till eftermiddagskaffet och en räkmacka till middag hos Butiken på hörnet.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Onsdag kväll den 5 maj och torsdagen den 6 maj 2021: Socialt och laddat med nytt batteri och vaccin på gång

 1. Härligt att första dosen är nära nu! 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det är jag väldigt glad för eftersom smittan har skenat och skenar lite fortfarande här i Uppsala. Nu gäller det att hålla ut lite till, bara. 😛

   Gilla

 2. Mösstanten skriver:

  Grattis till vaccintiden! Själv fick jag första dosen för drygt tre veckor sedan (är ju lite äldre) men ska inte få den andra förrän den 21 juni.

  Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.