Sista kvällen i april, första dygnet i maj och början av den 2 maj 2021: Går sönder och tar mig samman. Alltid. Hittills.


 



Kära dagbok…

Nåt större sista april-/valborgsfirande ägnade jag mig inte åt. Fästmön jobbade fram till klockan 16 och jobbade även igår och idag och ska jobba i morrn. Så är det när en jobbar inom vård och omsorg. Sjuka och gamla människor tar ingen paus, utan de måste få omvårdnad och vård hela tiden. Jag är glad att Anna och jag kunde äta sill och potatis tillsammans på kvällen sista april. Medan jag gick iväg och köpte dessert (hallon- och lakritsglass) kokade Anna potatis. Sen hjälptes vi åt att duka fram i Djungelrummet. Ett par nubbar blev det för min del, Anna tog en. Jag drack en påsköl till maten. Det gick hur bra som helst. Snapsvisorna hittade jag på Instagramkontot @imbelupet

Kvällen avslutades med förlösande skratt åt mr Bean. Så underbart att få gapskratta!

∼ ♦ ∼

Den första dagen i maj vaknade jag och kände mig rastlös. Skör också, som ett tunt, tunt glas. Jag hade ont i ryggen och det gjorde att jag inte kunde städa gästtoan som tänkt. Det i sin tur gjorde att jag inte blev av med vare sig rastlösheten eller skörheten. Jag försökte ligga stilla i sängen ett tag på morgonen i alla fall och läsa. Boken var ju bra och så. Lugnet ville inte infinna sig. Inte ens Citrus verkade vara på humör, hon var inte leksugen alls under dan. Jag telefonerade helt kort med Annas snälla mamma på förmiddagen. Ibland önskar jag att jag hade ett uns av den styrkan hon har. Jag känner mig så jävla värdelös av och till.

När Anna kom hem tog vi en slät kopp kaffe. Mitt jag gick i kras av några ord som jag inte kan tänka mig var sagda för att såra. Men jag går bara sönder ibland. Jag var helt slut, grät och gick och la mig för att vila utan att komma till ro. Allt som har hänt de senaste åren… Allt dåligt som har hänt… Det överskuggar liksom allt det bra. Att må dåligt tar så mycket kraft. Jag kan inte förklara vare sig för dig, kära dagbok, eller nån människa. Men det lättar lite att skriva och jag tror att mina vänner börjar tröttna på att höra min röst och mitt ältande.

Men som alltid tog jag mig samman. Vi gick till Trattorian och åt pasta och drack vin. Vi var nästan den enda gästerna när vi kom, det var fler gäster när vi gick. handspriten var förstås med. Så gott att se Alex, Giovanni och Sarah igen. Maten smakade utmärkt, vinet var ljuvligt försonande och konsten… fick mig att skratta igen.

Vi avslutade den första dagen i maj med att se första delen av tre av en walesisk cold case-deckare på SvT 1. Det vill säga jag såg, älsklingen sov. Hon har ett krävande jobb och ett tufft liv med sin besvärliga sambo.

∼ ♦ ∼

Idag, min tredje och sista lediga dag den här gången, vaknade jag med svår ångest. Det är som om nån håller en klo om hjärtat mitt. Jag lyckades i alla fall läsa och det är jag tacksam för. Slutet av min första födelsedagsbok var så spännande! Nu har jag bytt till födelsedagsbok nummer två. Den påminner mig om verkliga livet där jag så sent som i oktober förra året tvingades iväg på en liknande övning. Nu kom jag därifrån med både liv och hälsa i behåll. Gruppen som skulle åka efter min slapp dock fara(n) – eftersom covid 19-smittan skenade…


Den här söndagen har bara börjat. 
Jag har som mål idag att gå iväg och handla lite nödvändigt, men också tömma kattpottor, bädda, duscha, äta frukost, städa av gästtoan och fixa middag. Sånt där som bara är… vanliga saker. I skrivande stund känns det nästan övermäktigt och jag vill helst göra som Mini nedan. Men, som sagt, jag tar mig alltid samman. Alltid hittills, i alla fall.

Mini sover i f d hallstolen

Älskade kisse, om jag bara kunde få göra som du, Mini!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sista kvällen i april, första dygnet i maj och början av den 2 maj 2021: Går sönder och tar mig samman. Alltid. Hittills.

 1. Det var en kall Valborg/1 maj i år, det kanske var lugnt för ordningsmakten iaf..

  Här hände inte heller så mycket, försöker käka lite gott och nått gott till i glaset. Det bästa med helgen var att jag träffade en kusin som jag inte träffar irl på ett par år, och det var inte planen nu heller med vi stötte ihop och fick en rejäl pratstund iaf 🙂

  Nu har Pinglan åkt hem igen, och det är jobb som gäller igen, zzz

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det var lite stökigt här i Uppsala, enligt polisen och nyheterna, men vi som ändå bor ganska centralt märkte just inget busliv. Anna jobbade, så det var skönt att det var lugnt eftersom hon behövde få sova.

   Så roligt att träffa en kusin som du inte sett på länge! Jag har inga kusiner, men jag har kontakt med några av mammas kusiner varav en är typ två år äldre än jag, bara. Vi lekte när vi var små.

   Jobb här också, men kanske ett par dagars ledighet också. Sen har jag kort veckan nästa, bara tre arbetsdagar. Du med, eller?

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.