Torsdag kväll den 29 april och första delen av sista april 2021: Ett riktigt gott slut och en tur ut i spenaten


 Kära dagbok…

Det blir rätt ofta som jag inte har tänkt mig. Igår var inte världens bästa dag för mig, full av missförstånd, besvikelser och uteblivna svar. Jag behövde helt klart piggas upp. Det gjorde både jag själv och Fästmön. Piggade upp mig, alltså. Dessutom visade det sig att jag har väldigt snälla, hjälpsamma och goda grannar.

För mig själv köpte jag två böcker och gick och klippte mig. Böckerna var de sista för julklappspresentkortet hos Akademibokhandeln från arbetsgivaren, jag behövde bara lägga till 23 spänn. Det blev den hett eftertraktade senast översatta Gamache-deckaren samt en Jojo Moyes i storpocket som såldes till vänpris. Klippningen stod Annas snälla mamma för, för jag använde födelsedagspengen jag fick av henne till det. Så för 23 kronor fick jag två nya böcker och en hårklippning. Inte illa, va, kära dagbok?!

Jag skyndade mig hem genom ett ganska tomt Uppsala, för jag skulle skjutsa ut Gymnasisten till hans pappa. Bara det att bilen vägrade starta. Det lät som om det satt en liten dum gubbe under motorhuven och knackade när jag vred om nyckeln. Ja, jag var nära att grina av flera skäl, ett för att bilen fortfarande är ganska ny. Men så har jag väldigt goda grannar. Tack vare två av dem kunde batteriet laddas med startkablar och löst batteri och bilen starta. Att jag skulle ut och köra en längre sträcka, ut till Förorten, var bra för då laddade jag upp batteriet.

Och när jag kom hem hade Anna dammat och dammsugit hela lägenheten utom två rum samt torkat av köksbänkar och gjort rent gallret i köksfläkten. Jag dammsög bara de två sista rummen innan vi dukade fram ett härligt skaldjursbord med enorma havskräftor och färska räkor från Korgtassen. I glasen serverades GW:s bubbel som jag hade köpt dan innan. Det blev trots allt ett riktigt gott slut på en mindre bra dag. Enda missen/frågetecknet var vart nötknäpparen som behövdes till klorna tagit vägen…

∼ ♦ ∼

Galgbergets väktare och kaffe på sängen

Början på sista april.

I morse var jag uppe klockan fyra och tassade runt i lägenheten. Jag hade sovit oroligt och rätt dåligt. Tisslingarna, det vill säga Citrus och Lucifer, fick dela på en påse kattmatslax innan jag gick och la mig igen och somnade till. Det var de nöjda med ända tills en bit in på förmiddagen när hela familjen Katt fick var sin påse mat.

Jag fixade kaffe och tog med in i sovrummet när jag vaknade nästa gång strax efter klockan sju. Medan jag läste i den första födelsedagsboken och drack kaffe på sängen körde jag några maskiner tvätt. Tvätten hängde jag i Pojkrummet som nu är ledigt några dar. Diskmaskinen och kattpottorna tömde jag på rent respektive skit. Jag var så glad att jag skulle slippa dammsuga. I stället kunde jag fokusera på att skura badrummet ordentligt. Det behövdes. Nu blänker det. Nästan… Ett par timmar tog det, så gästtoaletten har jag inte rört än. Det är en dag i morrn också.

Men det handlade även om att jag kände av ryggen, fast mest om att jag lyssnade på goda vänners råd. Vännen FEM och Finske Pinnen ordinerade mig ut på landet med bilen för att batteriet skulle laddas ännu mer. Efter en välbehövlig dusch och en lätt frukost tog jag med mig två soppåsar som jag slängde innan jag gick in i garaget. Jag var rätt nervös. På vägen dit träffade jag ytterligare en snäll granne som har lovat att hjälpa oss att se om golvvärmen funkar på vår gästtoa. Det ska snart vara kontroll efter stamrenoveringen som gjordes innan vi flyttade hit. Vi har aldrig använt golvvärmen och vi får den inte att funka. Grannen ville emellertid ta båda sina vaccinsprutor först innan hon gör ett försök.

Jag satte mig i bilen, beredd på det värsta och vred om nyckeln… Den startade! HURRA! Sen körde jag ut i spenaten en hel timme, så batteriet fick en rejäl dos kraft. Förmodligen berodde gårdagens urladdade batteri på att jag glömde låsa bilen i söndags när jag hade hämtat buketten, som låg i baksätet, jag fick av Annas snälla mamma.


Hemkommen igen träffade jag på ytterligare en trevlig granne. 
Vi har pratats vid lite grann tidigare, idag fick jag en stor del av hennes livs historia på fem minuter. Då skämdes jag och tänkte att min dag igår nog inte var så dålig, trots allt…

∼ ♦ ∼

Nu ska jag ta en kopp eftermiddagskaffe. När Anna kommer hem ska jag duka fram sill och potatis. Vi firar sista april i hemmets lugna vrå, som de flesta andra i ett Uppsala där många parker är stängda.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Torsdag kväll den 29 april och första delen av sista april 2021: Ett riktigt gott slut och en tur ut i spenaten

  1. Snygg klippning, och hurra för snälla grannar och andra, och en bil som startar! KRAM på dig!

    Gilla

  2. Tofflan skriver:

    Min frisör skulle hälsa och tacka om han läste ditt beröm. Och grannar KAN faktiskt vara riktigt snälla, i alla fall de grannar jag har nu.
    Kram!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.