Fredag kväll den 26 mars och lördagen den 27 mars 2021: Från grekiskt till… grekiskt


 Kära dagbok…

Fredag kväll och plötsligt var Fästmön och jag allena, ingen tonåring som vi kunde tvinga ur middagstips. Gymnasisten skjutsades ut till sin pappa och där blir han ett par veckor. Anna och jag har noll fantasi (Anna kanske har nån procent mer än jag) när det gäller mat just nu. Jag är inte särskilt sugen på nånting – ändå äter jag och stoppar i mig och har nu passerat viktgränsen för fetma. Men jag orkar inte ta tag i vikten just nu. Dessutom, äta bör man annars dör man.

När ingen middagsmat fanns hemma tog vi till… grekiskt.Akropolis får vi alltid god mat och dryck, restaurangen är ren, fräsch och luftig och personalen/ägarna är vänlig/a och lite mer personlig nu när vi har blivit ganska vanliga gäster där. Vi har ett stambord, vi äter nästan alltid samma mat och vi dricker jämt rödvin från Lännabruk. Igår tvingade vi oss dock att förändra våra menyval lite – åtminstone när det gäller huvudrätterna och vinet. Och vi tog ingen dessert. I stället blev det kaffe och nåt sött hemma efter att vi passerat Korgtassen innan vi gick hem.

Framåt sena kvällen hittade vi en skräckis på TV. Anna är ganska mörkrädd och filmen hette Lights out. (Kolla trailern, mycket passande att se för mörkrädda!) Vi vaknade till efter paltkoman som inträtt efter vår grekiska middag.

Jag fick ett roligt mejl som jag ska skriva ett lååångt svar på under måndagen när jag har semester. Synd bara att det kom lite försent för en viss grej. Men, men… To be continued…

∼ ♦ ∼

Idag sov jag till strax efter klockan åtta. Vi var lediga båda två och kunde inleda dan lugnt med läsning och kaffe på sängen. Sen blev det bestämt att vi skulle bädda rent. Två tredjedelar av familjen Katt (Mini och Lucifer) ”hjälpte till”.

Efter frukost och dusch gick vi ut i det härliga vårvädret. Jag hade ett (1) ärende på stan: att köpa en linjal till min Filofax. Vi gick över ån, in i Luthagen och till Uppsala bokhandel. Men jag kan ju som bekant inte gå in i en bokhandel utan att köpa minst en bok. Idag kom jag ut med en eftertraktad Harold Bloom, Hur läsa och varför, en bok som faktiskt stod på min inköpslista.

På väg ner mot stan stannade vi till på Saluhallen där vi bland annat kikade på konst. Vår bekanting Kitty hade en tavla där.

Vi var på jakt efter var sitt ytterplagg, mitt till fötterna. Nån tur hade jag inte. Så jag fick tröstäta en härlig citroncheesecake hos min vän GrekenKafferummet Storken. Anna fick snickerskaka med grädde trots att hon inte ville ha det senare. Nere på Mýrtos köpte vi olivolja med citron, en olivtvål med honung med mera samt var sin matlåda till kvällen. I min låda var det kyckling och potatis. Till det fick jag sallad och en god röra. Grekiskt idag igen, alltså.

∼ ♦ ∼

Nu blir det kaffe på maten med nåt sött till. Lite senare gör vi var sin ostassiett och dricker italienskt rött. På TV är det inte ett smack att se, så jag kanske läser en stund eller bara småpratar och umgås med min sambo.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Film, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fredag kväll den 26 mars och lördagen den 27 mars 2021: Från grekiskt till… grekiskt

  1. Mösstanten skriver:

    Hur läsa och varför blir jag nyfiken på. Jag har aldrig hört talas om Harold Bloom förut. Jag vet väl inte så mycket om litteraturvetenskap. Boken får i alla fall åka in i läslistan.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.