Onsdag kväll den 17 februari och torsdagen den 18 februari 2021: Se upp och se ner


 Kära dagbok…

Igår kväll var jag så trött, så trött. Det tar på krafterna när vissa ting i tillvaron är så sjuka att du själv känner dig sjuk. Men jag har varit med om mycket sånt i livet och nånstans har jag en råstyrka som jag kan plocka fram. Det gäller att inte visa vad jag känner och tycker – och det i sig är jobbigt. Det underlättar förstås med avstånd. Genom att försöka blunda och stänga av hörseln kan jag leta nya vägar. Hoppas på ett mått tur, hoppas på att nån ser mig och gillar mig för det jag kan och den jag är. I morse såg i alla fall jag nåt som är riktigt intressant och spännande för mig. Det har jag gått vidare med.

Men trött, trött, trött. Jag orkade inte ens laga min egen mat igår, jag skivade bara kycklingkorven och dukade. Fästmön var snäll och stekte min korv i separat panna från vanlig falukorv samt kokade makaroner åt mig. Så tacksam…

Makaroner och kycklingkorv

Anna lagade min mat åt mig igår kväll.


Resten av kvällen läste jag.
Vi kollade på Renées brygga på TV, för nånstans vill en ändå få lite input av människor. Det var småputtrigt och trevligt – även om vissa katter tyckte att vi skulle ge dem mer uppmärksamhet än TV:n…

Lucifer på TVbänken

Se på mig, Lucifer, snyggaste kattkillen i stan.

∼ ♦ ∼

Citrus och böckerna Bara ett litet mord och Vargen

Bokbyte från cosy crime till ond verklighet.

I morse läste jag de sista sidorna ur en cosy crime-bok jag köpte till mig själv som del av en julklapp från min arbetsgivare. För det generösa beloppet om 800 kronor får en ganska många böcker, som var det jag valde. Nu har jag ungefär hälften av pengarna kvar, på ett presentkort, förstås. Bokbyte blev det alltså i morse och nu ska jag läsa en bok jag har lånat av Anna, en bok som jag tror skildrar den onda verkligheten mer och är raka motsatsen till cosy crime. Kanske är det därför lilla Citrus tittar bort på bilden här intill…

Katarina Wennstams böcker är visserligen fiktiva romaner, men jag har en stark känsla av att många av dem är baserade på verkliga händelser.

∼ ♦ ∼

Även idag var det gråkallt, men inga jättelåga temperaturer. Jag gav mig ut på sedvanlig kafferastpromenad, idag med lite lättare steg än den senaste veckan. Det var två skäl till detta, skäl som jag inte kan gå in på här, kära dagbok. Några hemligheter ska väl en Toffla få ha? 

Promenaden var bitvis ganska hal. Det är mycket snö, men med temperaturer som då och då sjunker rasar det saker från taken. Därför behöver en både se upp och se ner när en är ute och går. Jag är glad att jag kan gå ut själv. Det var sorgligt att se en översnöad rollator utanför ett hus. Ägaren har säkert inte kunnat gå ut på flera månader.

∼ ♦ ∼

Efter jobbet blev det en utflykt i bil för att ordna lite inför helgen. Min middag gick snabbt att laga till – jag tog ut en matlåda med gnocchi och kycklingfärsdolmiosås ur frysen i morse, bara att micra. Då ska jag väl klara av att värdera bra i kvällens Antikrundan???

∼ ♦ ∼

Och PS! Idag skulle min farfar Mansfield ha fyllt… 121 år…

Farfar 29 år

Här var farfar 29 år.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Familj, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Onsdag kväll den 17 februari och torsdagen den 18 februari 2021: Se upp och se ner

  1. Mösstanten skriver:

    Själv är jag så überförsiktig att jag har gått i mina Icebugs i flera veckor nu. De klarar asfalt också så det funkar faktiskt. Men det är tur att ingen ser mig när jag går nerför och uppför i trapphuset. På stengolv krävs försiktighet.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.