Lördagen den 6 februari och söndagen den 7 februari 2021: Långsamt och dammigt, men en matchande papegojvas


 Kära dagbok…

Det var jag som stod vid spisen igår. Ja, det är sant. Nästan. Jag stod vid hällen och ugnen. Den senare är så jävla långsam att klockorna stannar och pommes fritesen i ren desperation måste ätas nästan råa. Jag vill bygga om hela köket vissa dar. De dar jag lagar mat där… 

Till mig grillade jag kycklingkorv, till samborna stekte jag vanlig korv. Det dög och vi blev mätta och vilket var huvudsaken.

Kycklingkorv pommes Staropramen

Lördagsmiddag.


Jag öppnade en flaska Rubesco,
men Fästmön är ju lite sjuklig efter sin vaccindos så jag drack ett par glas ensam, efter maten. Innan jag tog ett glas telefonerade jag med Annas snälla mamma. Även hon skulle se melodifestivaldeltävling på TV. Vinet öppnade jag mest för att klara av att genomlida schlagereländet som var bland det tradigaste jag har hört på länge. Men jag satt med i alla fall och tyckte väl att de två minst dåliga bidragen gick vidare till final. Lena Ph och Herman Lindqvist var roliga, Christer Björkman hade jag hoppats skulle ha gått i pension i år. Det underlättade med vinet – och godiset. Lucifer föredrog ostbågar och höll sig tätt intill Gymnasisten

∼ ♦ ∼

Idag sov vi länge. Jag mår rätt bra, även om det högg till i ryggen några gånger på förmiddagen. Anna mår sisådär. Hon ska i vart fall gå och jobba i morgon, men har tack och lov en kort dag.

Jag läste och drack kaffe på sängen. Tyvärr känner jag mig rätt besviken på boken jag läser. Det är som att jag inte är rätt målgrupp för den, nåt direkt annat fel på den är det väl inte. Jag är nu ändå mer än halvvägs efter läsestunden.


Jag borde ha städat, skurat och skrubbat idag,
men jag orkar fan inte. Det känns så tröstlöst, för här är otroligt dammigt. Och så snart jag har sopat i hallen skenar en katt ut från katternas toa och lämnar ett sandigt spår efter sig. Nä, idag struntade jag högaktningsfullt i dammsugningen, men jag polerade av ekbyffén lite och sopade och swiffrade typ hundra gånger.

Vid lunchtid drog jag ut Anna på en liten söndagspromenad för att vi skulle få ljus och luft, men även för att hon skulle känna om hon pallar att gå till jobbet i morgon. För egen del har jag möten nästan hela dan i morrn och det ser varken ryggen eller jag fram emot.

Vi gick Storgatan förbi gamla mejeriet där lilla Anna och farbror Bosse lämnade in mjölk och köpte ost. På Frodegatan passerade vi ett fint gult hus från 1925. Verkligen underbara byggnader båda två.

LottaUppsala antik och vintage hade öppet och vi tittade in en stund. En lagom stund för att jag skulle köpa en papegojvas för små enstaka handplockade blommor, en vas som perfekt matchar papegojlampan från mammas hem!

Papegoja vas vid papegojlampan

Perfekt matchning!

 

Kaffe med cookie och boken Ett hem att dö för

Söndagsgöra.

På hemvägen köpte vi med oss cookies hem till eftermiddagskaffet. Jag har suttit och skrivit i stället för att städa och nu ska jag läsa en stund till innan vi ringer och beställer mat. Jag har lovat att bjuda samborna på thaimat, hemkörd från Foodcourten i Gamlis.

I kväll ska jag naturligtvis se När livet vänder klockan 19 i Svt 2 samt Tunna blå linjen klockan 21 i Svt 1. Städa gör jag… en annan dag…

∼ ♦ ∼

Och ja just det. Nytt rektorsbeslut kom i fredags. Det innebär att jag fortsätter jobba hemifrån till den 31 maj. Suck…

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lördagen den 6 februari och söndagen den 7 februari 2021: Långsamt och dammigt, men en matchande papegojvas

 1. Korv är gott, det blev det utegrillat igår, och innestekt idag, då jag åt upp resterna från ett öppnat paket 🙂

  Mello..ja, inte var det så mycket att yva sig över, jag tycker väl ändå att det var rätt som gick vidare

  Jag skulle tippa vi jobbar hemma ett antal månader till här också.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Korv är i alla fall nåt jag kan laga till. 😉
   Pandemin är seg, ja… Men det är så infekterat på jobbet just nu att det är skönt att vara hemma och jobba bara av den orsaken.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.