Tisdag kväll den 19 januari och onsdagen den 20 januari 2021: Små gruskorn i skorna, så att säga


 Kära dagbok…

Lucifer med böckerna Träskkungens dotter och Bakvatten

Lucifer håller med om att jag bara läser bra böcker.

Å boken jag läste ut igår var så spännande! Fästmön fick traska iväg och handla och medan hon gjorde det läste jag ut boken. Det är märkligt, men jag läser visst nästan enbart bra böcker just nu. Omdömena jag delar ut är höga eller högsta. Är jag ”för snäll”? Nej, jag har nog bara tur som får, vinner eller köper så bra böcker. Boken jag läste ut igår var en av de tre julklappsböckerna jag hade fått av vännen FEM. Det var en riktigt spännande thriller som utspelade sig i Michigans träskmarker. Nu har jag bytt till en debutbok som utspelar sig kring Vindelälven i Västerbotten. Den boken vann jag i december förra året hos Omnible. Jag skriver in en del bokrecensioner där och deltar vanligen då i tävlingar av böcker – varje vecka. Det krävs bara en recension för att få vara med och tävla. Jag har haft tur att vinna flera böcker, flera bra böcker dessutom. Lucifer håller förstås med, som synes på bilden.

Anna vid köksbordet kycklingwok

Tisdagsmiddag med Anna.

Men en kan inte leva på ord allena. Anna köpte, på mitt förslag, kycklingwok till middag igår. Mycket gott!

Samtidigt handlade hon mer mat till familjen Katt och middagsmat till oss i kväll. För första gången i afton ska jag vara med och laga till och äta kycklingkorv i ugn med ost och tomat och potatismos till. Jag har aldrig tillagat korv på det viset, men nån gång ska bli den första. Till sig själv gör Anna vanlig falukorv på samma sätt. Rapport kommer förstås! Men kycklingwoken igår, åter till den, är alltid mycket god när vi köper den färdig från Korgtassen. Vi värmer den i micron, jag häller på soja och äter med pinnar.

Sen gjorde jag ett misstag till kvällskaffet och det var, trots Annas varningar, att jag satte i mig den sockerfria chokladen från min släkting Richard i England. Han hade skickat två, en Cadburychoklad och så en sockerfri, säkerligen tänkt till Anna. Men hon ville inte ha den. Och både hon och jag vet att jag ska passa mig för sånt som det finns sötningsmedel i. Igår struntade jag i det och det fick konsekvenser. Magen pratade och levde om (<== litotes). Att vi överlevde natten utan att ha blivit ihjälgasade är en gåta.

Cadbury choklad en sockerfri

Jag tryckte i mig den vänstra igår kväll och det fick konsekvenser…


Men mellan kvällskaffet och sänggåendet
gjorde vi var sin ostassiett och tog ett glas Ernst till. Det mumsade vi i oss till den spännande säsongspremiären av Lyckoviken. Sen läste jag de första sidorna i Bakvatten – och var fast…

Ostassiett tulpan vin och boken Bakvatten

Ostassiett med vin till Lyckoviken, läsning till efter.

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan konfunderad

Aha. Delvis, i alla fall.

Idag vaknade jag kvart i sex på eget bevåg. För en gångs skull fick jag väcka familjen Katt. Jag kunde ta det lite lugnt på morgonen efter kattutfodring, pottömning och dusch och läste en längre stund till frukosten. Jag tror att det gjorde mig bättre rustad och vänligare till sinnet när jag sen satte mig för att jobba. Bland annat tog jag tidigt initiativ till att påpeka att en text behövde förtydligas – och jag gjorde det inte surt och ilsket trots gårdagens konstigheter kring själva fördelningen av uppgiften (att mitt ansvar las på nån annan). Givetvis hjälpte jag till med själva förtydligandet också. Sen fick jag veta att mina tjänster var önskade samt delvis en förklaring av gårdagen. Men inte helt. Jag tror inte att det handlade om ovilja från personen ifråga utan som vanligt om råddig organisation i min enhet. Det är så tråkigt att det alltid blir rörigt och märkligt.

Dagens kafferastpromenad ägnade jag åt en del tankar. Frisk luft med inslag av snö rensar onekligen skallen. Men det finns saker som gör ont, som små gruskorn i skorna.

∼ ♦ ∼

Om ungefär en månad är jag kallad till styrelsemöte. Kallelsen kom igår kväll. Under tiden ska det poströstas i huset för att eventuellt välja in mig i bostadsrättsföreningens styrelse. Jag hoppas att jag kan göra nån nytta.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.