Söndag kväll den 3 januari och måndagen den 4 januari 2021: Läsning, lugn och röjning


 Kära dagbok…

Söndagen avslutades med laxmiddag, tillredd av Fästmöns hand. Så enkelt, men så gott. Två bitar lax med en massa grönsaker och ris (ris bara för mig, dock) gjorde oss tillräckligt mätta. Avrundningen blev den sista Anna-Pannacottan med slottshallon. Underbart god även igår!

Kvällen avrundades med läsning och Rosens namn. Såväl bok som TV-program var mycket spännande. Tre avsnitt av det senare återstår och i kväll blir det del sex.

∼ ♦ ∼

Citrus i min fotpall

Citrus är HOPPtimist och hoppar gärna ner i min fotpall. Hon klarar nästan att lyfta av locket själv.

Min tredje och sista lediga vecka har nu påbörjats. Även om det gamla året mest innebar skit och slutade i sorg hyser jag nån sorts förhoppning om att det nya året blir bättre. Logiskt sett kan det inte bli mycket sämre, nämligen.

Men jag känner mig smått optimistisk. Det måste bero på att jag har fått vara ledig från jobbet och nästan glömt bort det. Jag var emellertid in och läste jobbmejl för nån vecka sen. Då hade jag fått drygt 50 stycken, så för min överlevnads skull går jag nog in och kikar, läser och prioriterar senare i veckan igen. När det gäller jobbet känner jag mig annars inte lika optimistisk, även om jag känner mig tryggare med min ”nya” chef. Jag har sett två intressanta lediga jobb som jag ska söka den här veckan.

Min stackars sambo började tidigt i morse. Det var mörkt och kallt och under dan har det snöat. Det blev visst inte mycket bevänt med hennes sömn i natt och hon känner av sitt onda knä också. Jag känner av min onda arm igen, så det fick bli Linnex efter duschen.

Jag började min dag dag med läsning och lugn. Det behöver jag göra när jag är ledig, läsning och kaffe på sängen ger mig energi. Idag blev det dessutom bokbyte igen. Denna gång bytte jag från en bok om överlevnad i kriminella gäng till överlevnad inom familjen. Båda böckerna är julklappsböcker från snälla vänner.

Men inte nog med detta! Idag anlände ytterligare en julklappsbok. Annas dotter L och hennes Boy Wonder hade gett mig ett presentkort hos Bokus i julklapp. För det nätshoppade jag den tionde delen i Gamache-serien, en bok som kom ut i svensk översättning i september förra året.

∼ ♦ ∼

Även om en är ledig kan en inte slappa som Lucifer hela tiden…

Lucifer i Annas fåtölj

Lucifer är expert på att slappa. Här gör han det i Annas fåtölj.


Jag hade satt upp rensning och städning av skafferiet
på agendan idag, en lite lagom uppgift, tyckte jag. Vi hade tänkt göra linneskåpet när vi båda var lediga, men det innebär en del tyngre lyft och våra ryggar har inte varit helt OK.

Att rensa skafferiet hylla för hylla var inte så tungt, men tog sin lilla tid. Typ två timmar… Då torkade jag förstås av hyllorna också. Jag slängde sånt som hade gammalt bäst före-datum och försökte åstadkomma nån sorts logisk ordning där sånt vi använder mest också är mest tillgängligt.

På bilderna syns det säkert inte att jag har rensat, men det har jag. Översta hyllan innehåller en del diversesaker som vi inte använder så ofta. Nästa hylla består av bröd, kex, nötter, godis etc. På hyllan under står konserver, såser, pasta, ris, te och kaffe. Därefter kommer en hylla med bakgrejor. Under den hyllan finns potatis, lök, ett par hushållsmaskiner samt kattmat. På golvet i skafferiet står en del tomma burkar (”bra att ha”), plastpkassar, fler hushållsmaskiner samt några flaskor sprit och bubbel. Jag är mycket nöjd, hoppas att Anna blir det också. Det känns i alla fall bra att ha hyfsat rensat inför varuleveransen på fredag.

När jag sen gick ut för att handla hade jag ett mindre sopberg med mig ner till soprummet… Alla sopor kom dock inte från skafferiet.

Soppåsar

Ett mindre sopberg…


På eftermiddagen belönade jag mig med kaffe och kanelbulle. 
Bäst att kraftfika ordentligt eftersom jag ska laga mat i kväll. Eller köttbullarna och kycklingköttbullarna har ju Anna gjort och ska bara värmas i stekpannor. Till dem serverar jag kokt potatis, lingon och smörgåsgurka. Jag tror att jag klarar det…

Kanelbulle pepparkakor kaffe och boken Överlevarna

Kraftfika.

∼ ♦ ∼

Det blir en tung förmiddag i morgon för Annas snälla mamma och Anna. Jag hoppas att allt ska gå bra.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.