Nyårsdagens kväll och lördagen de 2 januari 2021: Ledigt, lugnt och läst


 Kära dagbok…

Nyårsdagens kväll var också lugn. Det finns liksom inte så mycket att busa med. Förresten känner jag inget behov av det. Jag behöver ta det lugnt och det har jag fått göra en större del av min ledighet. Lite drygt en vecka återstår. Vad som sker nästa vecka är inte planerat än, men ett besök på Slottet och till Slottsträdgården önskade Slottsfrun a k a Annas snälla mamma. Idag träffade för övrigt grannarna vid Slottet och jag och M passade på att byta mobilnummer. Kan ju vara bra att hjälpas åt att ha lite koll.

Gårdagskvällen läste vi mest. Var sina skålar ostbågar dukades fram lite senare på kvällen och till dem lite vin. Vi hyfsade nyårsamaronen (ett halvt glas var) och jag serverade sen Copertino.

Ostbågar vin och böckerna Irrbloss och Nio liv

Fredagsmys med bågar, vin och en bra läsning.


För min del blev det bokbyte sen mitt i natten.
Jag kunde inte lägga ifrån mig Ruth-boken, för jag lyckades inte lista ut seriemördarens identitet i förväg. Sen läste jag de första sidorna i julklappsbok nummer tre, en bok om gängkriminalitet. I morse tog jag upp läsningen och i eftermiddags har jag läst ännu mer, totalt en tredjedel in i boken är jag nu. Jag har för övrigt satt upp som mål på Goodreads att läsa 110 böcker i år. Förra årets mål var 100 och det klarade jag med två böcker plus.

Efter frukost och dusch hade vi ett par ärenden som behövde utföras. Jag plockade på mig ett par påsar på apoteket för medicin som ska kasseras. Sen ska jag erkänna att jag gick in i tre (3) affärer. Först gick vi till Uppsala Bokhandel där det är rymligt och ingen trängsel. Jag fyndade andra delen i serien Svenska brott för bara 79 kronor. Efter bokhandeln och apoteket blev det kompletteringshandling på ICA City. Jag köpte också ett Maxi Kinderegg och en trisslott till Fästmön, för jag hade ju fått det i julklapp och jag uppfattade att hon också hade velat ha det. Avslutningsvis pep jag in till Rituals, ryckte åt mig en lotionrefill och betalade innan vi gick hem.

Solen tittade fram en kort stund idag, men vi var nöjda med vår promenad och att vi ändå fick hyfsat med ljus och luft. Vi gick hem och fixade fika.

Eftermiddagsfika med julklappar

Eftermiddagsfika med julklappar.

Till kaffet öppnade vi våra Maxiägg. Det låg var sin Minion i dem att bygga ihop av smådelar. Min bestod av en gubbe som sopar till en skylt så den ramlar omkull. Hmm… Var sin trisslott skrapades, men vi kunde konstatera att det var trisTlotter utan vinster för nån.

∼ ♦ ∼

I kväll gör Anna grönkålspaj med ädelost till middag. Jag har telefonerat med hennes snälla mamma som har gjort ett riktigt dagsverke idag. Jag har åtagit mig att kolla om önskat prästerskap är tillgängligt eftersom vi är lite bekanta.

Lite senare i afton blir det kanske säsongsstarten av Stjärnorna på Slottet och i alla fall definitivt säsongens sista del av Vår tid är nu. Vi fortsätter hålla oss lugna, precis som herr Katt.

Lucifer på fällen

Lugna som Lucifer Katt håller vi oss.

 

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, Sociala medier, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Nyårsdagens kväll och lördagen de 2 januari 2021: Ledigt, lugnt och läst

 1. annettejuhlin skriver:

  Vilket roligt och inspirerande inlägg! Boken om trippelmordet i Uddevalla har jag också läst, väldigt intressant. Jag följde det där fallet under tiden rättegångarna pågick och blev nästan litet besatt av att försöka förstå. Boken hjälpte till när den kom. Vad kul att ni köper Kinderägg till er själva 🙂 Själv köpte jag några chokladsnögubbar som skulle läggas i varm choklad och då smälta och skapa en marshmallowexplosion. Låter mer spektakulärt än det var, men gullig snögubbe. Stjärnorna på slottet såg vi i år, vilket lyft på den serien! Det har blivit segare och segare för varje säsong. Visserligen intressant, men inte så kul. Det var det i går tyckte jag. God fortsättning!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja jag har ju inte läst den än, Trippelmordet i Uddevalla, för jag köpte den igår och läser lite annat. Men så spännande att du följde fallet. Jag är också så där att jag är intresserad av vad som ligger bakom brott, framför allt hur människor kan mörda andra. Vad är det för spärrar de inte har, men som jag och ”normala” människor har?

   Nej, vi köpte bara ETT kinderegg Maxi igår, till sambon. Jag fick ett i julklapp. Chokladsnögubbarna verkar vara nåt riktigt annorlunda, har inte sett såna.

   Ja jag vet inte, jag, när det gäller Stjärnorna på Slottet. Jag tycker mest att de pratar en massa, äter och dricker och sen blir alla jättekompisar med alla. Men ändå. Det är nåt som lockar, som gör att jag vill titta… 😛

   God fortsättning på det nya året, Anette! 🙂

   Gilla

 2. God fortsättning på dig! Lite nyfiken på vad du tycker om Schepps bok? Kram

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tack!
   Jag tycker att den är bra. Mer än så avslöjar jag inte förrän jag har läst hela. 🙊Författaren och jag är båda från Motala och det blir det förstås extrapoäng för. 😁

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.