Torsdag kväll den 10 december och fredagen den 11 december 2020: Uppäggande


 Kära dagbok…

Jag som Lucia, ungefär fem år gammal

Jag, cirka fem år, som Lucia hos farmor och farfar, dock inte i Uppsala.

Igår var jag övertygad om att… nu… NU blir jag sjukJag kände mig täppt i näsan och hade ett tryck över bröstet. Men sen… nej. Termometern visade 36,2 igår kväll och i morse… blev jag täppt och hostig så snart jag hade slagit mig ner vid mina datorer. Alltså, jag tror att det är väldigt dammigt i Bokrummet där jag jobbar. (Eller också är jag jävligt allergisk mot jobb.) Familjen Katt gillar att hänga här och de släpper ju bland annat en del hår.

Så det handlar väl om städning. Fästmön dammade lite här och var igår i och med att hon började lägga på en del juldukar och ta fram Luciafigurer. Sen ska vi damma ordentligt när vi julpyntar vilket troligen sker nästa helg när vi alla är lediga. Men asså tänk… på söndag är det Lucia redan…

Förutom att oroa mig för om jag höll på att bli sjuk eller inte igår kväll var andra fantasier på hög nivå. Till middag åt mina sambor spaghetti och falukorv. Jag åt spaghetti och av Anna perfekt stekta ägg – sunny side up. Med parmesan, ketchup och sallad till blev jag riktigt mätt. Fantasilöst, tycker somliga. Själv åt jag ofta pasta och stekt ägg när jag var fattig student och det överlevde jag på. Ibland blev det bara ketchup och snabbmakaroner. Det gick bra, det också. Nu är jag 40 år äldre, fortfarande usel på ointresserad av matlagning, men inte fullt så fattig. Och pasta och ägg smakar precis lika gott idag som då. Igår hade jag dessutom matchande glada strumpor, allt för att förhöja den rätt täta stämningen i hemmet. Uppäggande (<== medveten felstavning, s k ordvits) så det förslår, eller hur?

 

Kvällsfika med chokladkaka med kokos, chokladnalle, pepparkakor och saffransbröd

Lite kvällsfika igår…

Kvällsfikat blev enormt, för i dessa tider har vi ofta en massa smaskens hemma. Dels tog jag en halv chokladkaka, kvar sen Anna-dagen, och min nalle från chokladkalendern, dels fick jag saffransbröd och pepparkakor som Anna hade köpt. Nej, det finns inte direkt nån smalis-Toffla i det här hemmet…

Det var väl detta som höll mig vaken så länge igår. Konstigt nog var jag inte alls trött på kvällen, utan tiden liksom bara försvann. Vi åt ganska sent, plockade undan, fikade och medan Anna grejade med julklappar i sovrummet skrev jag lite. Vi såg delar av en dokumentär om morden i Linköping 2004, men klockan 23.10 kopplade jag över till TV3 och reprisen av sista avsnittet av Lyckoviken. Som så ofta i manusförfattarens böcker slutade det med en cliffhanger och vad jag förstår är en andra säsong på gång. Vi avslutade kvällen med var sitt glas rött. Inget kliffhängrigt i det alls.

∼ ♦ ∼

Det var ganska sent när jag släckte lampan på nattduksbordet. Torsdagen hade gått över i fredag. Idag stod emellertid inga viktiga möten eller så på min jobbagenda, så det var lugnt. Jag har jobbat lite för mycket den här veckan dessutom. Flexsaldot ligger åter på över 30 timmar plus.

På morgonen, när familjen Katt och jag hade ätit frukost och jag hade tömt deras pottor och fyllt på sand, hade jag sällskap vid min hemarbetsplats av Mini. Hon låg på leopardfilten på en stol intill jobbdatorn och snusade och snarkade. Mycket rogivande!

Efter lunch avlöstes Mini av sin son Lucifer. Nytt favoritställe, med andra ord.

∼ ♦ ∼


Igår var jag med som kommunikatör
på en annan enhets möte. Bland annat fick äntligen herr Fredag en ordentlig avtackning från sitt jobb och jag fick vara med på blomma och present. Märkligt nog är det ganska precis ett år sen jag träffade familjen Fredag Churchill Arms för att säga hej då innan de flyttade till England. Sen dess har vi hållit kontakten via sociala medier och chatt, men tyvärr ganska sporadiskt – som det ju ofta blir när nån flyttar…

Idag var det ingen avtackning eller ens nåt möte, som sagt, så jag gjorde andra jobbsaker. Min kafferastpromenad på förmiddagen avstod jag emellertid inte ifrån. Idag noterade jag en ful gavel på ett annars vackert hus och… sten på sten, så att säga.


Jag jobbade på framåt lunch och när jag intagit kantarellsoppa
i varma koppen-form, ett kokt ägg och ett par rostade mackor skulle jag öppna dagens lucka i chokladkalendern och fota innehållet. Jag fotade luckan, men glömde innehållet, så du får glo på en av bananerna jag trodde var våra… (Long story, men vi fick ju en kasse varor som inte var vår häromdan när jag tog emot hemkört – bara det att jag inte visste det först utan började plocka in. Sen la jag tillbaka det jag trodde att kassen hade innehållet. Bananerna var jag säker på att Anna hade beställt, vilket hon inte hade… Nu sa ICA-killarna att vi fick behålla – utan att betala – även sånt som inte var vårt ifall jag skulle ha missat nåt. Men ändå. Lite retligt var det allt. Jag lyckades också sno en burk syltlök.)

∼ ♦ ∼

Boken Skymningsflickan vid kaktusen i Bokrummet

Kvällsgöra (att läsa boken, vattnade kaktusen och våra övriga krukväxter gjorde jag igår).

Vad händer i övrigt? Anna jobbar hela helgen och hade fått ett kvällspass idag. Det tyckte hon inte var så roligt när hon gick iväg, tror jag. Sen ska hon jobba även lördag och söndag. För mig väntar två lediga dagar som väl med all säkerhet ska ägnas åt städning förutom kattpottömning, sophantering, bäddning och annat som jag gör nästan varje dag. Jaa, jag börjar bli less på att det alltid är så skitigt och skräpigt, men eftersom det bara är jag som stör mig på det blir det jag som får ta rätt på det. Min sambo gör mycket annat i hushållet, till exempel sköter 99 procent av matlagningen. I kväll är det jag som fixar käk och min plan är att skicka iväg Gymnasisten när han har slutat för att köpa kebab åt oss (kycklingversion för min del). Nej, det är inte längre barnarbete, han är myndig. Och medan skymningen sänker sig över oss tänker jag ägna mig åt att läsa om Skymningsflickan, passande nog. Den har börjat både bra och otäckt. Jag kan för mitt liv inte förstå varför jag har väntat så länge med att läsa Katarina Wennstams böcker!!!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Torsdag kväll den 10 december och fredagen den 11 december 2020: Uppäggande

 1. Äggpastarätten såg som tagen ur en skräckfilm 🙂 Ögon och blod….

  Men, det smakade gött och det är huvudsaken. 🙂

  Gilla

 2. Du som Lucia, sött! Man ser att det är du, faktiskt. Önskar dig en så bra helg som det bara går. Själv myser jag med mitt manus, efter jul-shopping…och väntar på middag; vegetarisk lasagne, mums. KRAM!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Pappa hade kommenderat ”Stilla!” för han skulle fota utan blixt. Jag ser så allvarlig ut…
   Tack, full fart hela helgen. Tur att en får vila på måndag när de arbetsdag. 😉
   Kram!

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.