Torsdag kväll den 19 november och fredagen den 20 november 2020: Paketerat, kört och läst


 Kära dagbok…

Det var en riktigt seg kväll igår. Jag fick väl paltkoma efter Burger King-måltiden, för jag satt och halvsov i fåtöljen när porttelefonen ilsket ringde två gånger. Katterna flög all världens väg – och jag också, nästan. En flyger ju inte särskilt mycket så här i coronatider, så en får vara glad för det lilla uppiggande som en porttelefon kan bistå med. Det var en paketleverans till Fästmön, nåt som skulle komma mellan 17 och 22. Tur att en nästan alltid är hemma numera. 

Citrus blev så rädd att hon sprang in och gömde sig under mitt skrivbord. När hon sen kom fram vågade hon först inte lägga sig på sin vanliga plats på fällen i vardagsrumssoffan, utan försökte förgäves ta sig in i Annas fotpall. Hon älskar när vi öppnar locken så att hon kan hoppa ner i nån av våra fotpallar som också är förvaringsmöbler. Sen sitter hon där och glor, bara. Det är nåt speciellt med katter och lådor…

Till sist gav den lilla upp sina försök och tassade bort till min fotpall i stället. Där hjälpte jag till så hon fick sitta en stund i lådan, sötnosen.

Citrus i min fotpall

Citrus i min fotpall.

 

Vid ratten

Här behövs ingen muff, här finns ratt värme. (Knappen för det syns dock inte i bild,)

Annars hände inte nåt särskilt igår kväll. Jag körde en diskmaskin och plockade ur den. Sen fick jag ett telefonsamtal ganska sent med en förfrågan om jag var intresserad av ett förtroendeuppdrag. Tyvärr fick jag tacka nej – det är inte bästa läget just nu med ”allting” som sker i såväl yrkesliv som privatliv. Men visst. Lite smickrande vara det att ändå bli tillfrågad och att få höra att jag är en person som det är lätt att få kontakt med. Kommunikativ, alltså… (Detta skulle somliga på jobbet veta.) Strax efter klockan 21 tuffade den fortfarande namnlösa bilen och jag bort till Äldreboendet för att hämta hem Anna i jeans som inte hunnit torka sen promenaden i ösregn till jobbet. Jag fick tillfälle att prova rattvärmaren. Så häftigt att slippa såväl handskar som rattmuff!

∼ ♦ ∼

Nu har det blivit lite kallare här i Uppsala. Igår var det en riktig skitdag vädermässigt med blåst, regn och snöblandat. Idag har det varit soligt. Med tanke på friskvård och en del av de arbetsmiljöfrågor jag och min enhet diskuterade igår eftermiddag utnyttjade jag min friskvårdstimme. Det blev en liten promenad. Jag utförde även några ärenden på lunchen, bland annat hämtade jag en julklapp till Anna. Det paketet blev tyvärr inte hemkört. Tack vare att Anna stack iväg en stund hemifrån kunde jag slå in klappen i fint papper. Jag hann äta lättlunch innan jag satte mig vid datorn för att arbeta igen. Mini var mitt sällskap under lunchen. På jobbagendan idag stod bland annat korrekturläsning och incidenter.

I kväll skjutsar jag ut Gymnasisten till hans pappa i Förorten. Därefter är planen att vi åker och hämtar ytterligare ett paket på ett annat ställe, handlar lite (Dramaten formerly known as Roland ska få jobba lite och fyllas) och slänger grovsopor innan vi tar fredag med skaldjur och bubbel. I helgen är vi lediga båda två, så vi ska väl fylla den med städning och annat roligt.

Tom dramaten

Dramaten formerly known as Roland ska fyllas.

∼ ♦ ∼

Det blev bokbyte i morse – och det säger jag tack och lov om! Boken jag hade fått för recension är en burlesk deckare, med betoning på burlesk. Nu ska jag läsa en svensk true crime-historia i stället. Men tyvärr, tyvärr är boken spoilad lite här och var. Dumt, för alla känner inte till historien.

Böckerna Herdedikter o mord och På osannolika skäl

Bokbyte i morse, tack och lov, från en burlesk deckare till en svensk true crime.

Sist men inte minst kom ett roligt mejl från Omnible där jag fick veta att jag har vunnit Annika Estassys bok En sång för Hedda, som var en av tre böcker jag anmälde intresse för när jag recenserade minst en bok den här veckan. Tack och tack!

En sång för Heddavinst

Jag vann boken En sång för Hedda!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.