Söndag kväll den 1 november och måndagen den 2 november 2020: Inte bara ett jävla mörker


 Kära dagbok…

Egg n chips med bok

Söndagsmiddag. Notera grönsakerna.

Ja jisses vilket novembermörker. Igår rattade jag först både spis och ugn och lagade mig egg ‘n chips. Sen rattade jag ut i mörkret. När jag åkte och hämtade Gymnasisten i Förorten fick jag nämligen krypa fram. Det var mörkt och regnigt, risk för vattenplaning och många lampor i gatubelysningarna var helt släckta. Vindrutetorkarna jobbade på automat, en riktigt bra finess på nya bilen, den ännu odöpta. Genom att sätta torkarna på automat rör de sig efter hur det regnar och rutan behöver torkas, så att säga. Resan gick bra, men tog tid eftersom jag hade dyrbar last ( = Gymnasisten). Tyvärr glömde han sin nya jacka hos pappa. Nu ser det ut att bli ganska varmt den kommande veckan vilket innebär att det inte är nån ko på isen.

Hem till Main Street kom vi välbehållna och utan att nån varningslampa hade lyst i bilen (ett bra mörker i detta fall!). Jag fick en demonstration av den nyinköpta applewatchen. Den är ju fan som en mobil fast mindre… Min kväll avrundade jag med att se spökjägare på Kanal 9 och läsa. Min pågående bok för recension är snart utläst! Fästmön kom hem sent efter en lång dag på jobbet och inte mycket blev sagt oss emellan.

∼ ♦ ∼

Regn på köksfönstret

Regnigt, mörkt och blåsigt idag.

I natt har det både regnat och blåst. Regnet stillade sig av och till under dan, men blåsten är som den är. Utanför Bokrumsfönstret där jag har suttit och jobbat har vaktis blåst löv. Det verkar som om han bara älskar lövblåsaren. Och det är väl OK för honom eftersom han har lurar på. Själv har jag bara lurar på när jag sitter i Zoom-möten och tyvärr tar mikrofonen in bakgrundsljud ganska bra. Lövblåsarljudet är för övrigt enormt entonigt

Idag har jag haft ett telefonmöte och två Zoom-möten. Däremellan har jag försökt jobba med lite av varje. Men det börjar bli allt svårare att göra ett bra jobb på distans, tycker jag. Mycket i mitt jobb bygger ju på att ha kontakter med människor. Nu blir det jobb på distans, det vill säga hemifrån, även denna vecka och nästa, bestämdes på enhetsmötet på förmiddagen. Vi har avbokat våra kommande after work-träffar, men ska försöka våga börja planeringen av nån form av startmöte IRL i vår. Nån förmiddagsrast kunde jag inte ta och nu har jag bestämt att varje gång jag inte kan ta nån rast ska jag dra av en kvart av arbetsdagen trots att jag registrerar arbetstiden.

En lätt lunch hann jag med att fixa och äta på typ 20 minuter – allt medan Mini stod snällt i toakö när sonen var först på pottan… Artig och väluppfostrad är hon, Mini. Ibland…

∼ ♦ ∼

Mina sambor var duktiga och gick iväg för att köpa middagsmat på eftermiddagen. Och då passade jag på att skicka med Anna mitt leg samt koden för vårt gemensamma bokpaket från Adlibris hade kommit till utlämningsstället. Fyra böcker som vi båda vill läsa, två böcker var som vi har valt. Mitt val föll på Lisa och Lilly samt Satanskäftarna.


I kväll blir det körv (kycklingsort till mig)
och makaroner till middag. Det blir finfint, det.

Skylt i Vadstena med bl a Körv

Det är inte bara i Stöllestan* det serveras KÖRV. I kväll serveras det även på Main Street i Upsaidput**.

∼ ♦ ∼

*Stöllestan = en Vadstenabos benämning på den egna stan (Vadstena)
**Upsaidput = svengelsk översättning av Uppsala


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Söndag kväll den 1 november och måndagen den 2 november 2020: Inte bara ett jävla mörker

 1. Vilket busväder det var några dagar, i söndags var vi inte utanför dörren alls…det händer inte ofta.

  Låter som praktiskt med vindrutetorkarna, visste inte att en sån funktion fanns 🙂 skönt att bilen går fortsatt bra också, med eller utan namn 😉

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Här var det väl värst i söndags. Idag har det varit ganska fint och ljust och jag tog en promenad med Anna, som var ledig.

   Väldigt praktisk funktion! Då slipper en fippla med spakarna om det plötsligt börjar regna väldigt hårt. Ja namnet… jag vet inte hur det blir med det…

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.