Lördagen den 17 oktober 2020: Mest bara för mig


 Kära dagbok…

Innan klockan var åtta slagen i morse hade jag…

 • skjutsat Fästmön till jobbet (mitt erbjudande)
 • startat en tvättmaskin (sen blev det några till…)
 • plockat ur ren disk ur diskmaskinen
 • tömt kattpottorna
 • fyllt på sand i kattpottorna
Boken Labyrint och kaffe på sängen filter

Lördagsmorgon.

Sen var lördagen mest bara för mig. Ja jag körde ju flera maskiner tvätt och hängde den och jag ringde Annas snälla mamma, men det senare ser jag inte som nåt betungande utan nåt jag gärna göra. Mellan tvättarna hoppade jag i och ur sängen. När jag var i sängen läste jag och drack kaffe.

Det blev till sist bokbyte från en recenserad union till ett vunnet, kallt fall. Det sista recensionsexemplaret jag hade (väntar fortfarande på ett från Bonniers) blev utläst och jag publicerade min recension samt puffade för den här och var i sociala medier. Nu läser jag en brittisk deckare som jag vann för ett tag sen via Omnible där jag publicerar inlägg om böcker ibland. En enda recension där räcker för att en ska kunna vara med i en utlottning av böcker. Tre titlar kan en önska att vinna, men en kan bara vinna en. Peter May skriver rätt spännande böcker så det ska bli kul att läsa denna.

Böckerna Labyrint Union och Ett kallt fall

Bokbyte från recenserad union till vunnet, kallt fall.

∼ ♦ ∼

När all tvätt var hängd och recensionen publicerad kände jag mig plötsligt vrålhungrig. Jag kokade ägg och ställde fram yoghurt med både hallon och äpplemos i, kompletterat med flytande honung och müsli. Kaffe och två rostade bröd med ost och marmelad blev en lagom fet lördagsfrukost. Som så ofta hade jag en gäst vid bordet… En mycket söt gäst.

Citrus vid frukostbordet

En mycket söt gäst vid frukostbordet.


Jag busade lite med katterna, 
men kände av ryggen. Det fick bli Linnex efter duschen och en promenad efter samtalet med Annas snälla mamma. Det var ganska soligt och skönt ute. Jag hade några ärenden att utföra och första stoppet var Uppsala bokhandel. Där köpte jag en kalendersats till min filofax samt ett datumblock (jag har ju ingen mamma längre som köper datumblock och lägger i julstrumpan). Utöver det fyndade jag två pocketböcker för 99 spänn. En av böckerna var den fjärde och sista delen i Sara Lövestams Kouplan-serie, Finns det hjärterum. Den andra boken var Kritgubben, en bok jag har varit nyfiken på ganska länge.

Innan jag gick hem köpte jag lite hygienprylar samt både choklad och tandkräm på stan. (Vuxenpoäng?)

Böcker duschcrème choklad tandkräm almanackor

Dagens shopping – bara för mig.


När Anna och Gymnasisten gick 
tvingade jag dem att ta med sig kattskitspåsen. Den var tung. Sen fixade jag kaffe och åt en gammal kanelbulle samt påbörjade Ett kallt fall. Så skönt att få några timmars mys för bara mig – jag får det alltför sällan. Och i morrn är det söndag och jag tänker inte städa igen, bara ta hand om den rena, torra tvätten. Jag är fortfarande helt slut efter dygnet i Söderfors.

Fika med kanelbulle och boken Ett kallt fall

Mys bara för mig.

∼ ♦ ∼

Och PS! Ett grattis igen till vännen Agneta som fyllde år igår! Jag saknar dig.

∼ ♦ ∼


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Krämpor, Personligt, Sociala medier, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Lördagen den 17 oktober 2020: Mest bara för mig

 1. Men du, vilken rivstart på dagen 🙂 Men, jag kan känna igen mig, jag får mycket gjort tidigast på dan, sen går jag ner i varv …

  Men så söt misse du till sällskap vid bordet !!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tvättkorgen var knökfull, så jag hade inte så mycket att välja på. Sen ville jag få undan det mesta så att jag kunde få resten av dan bara för mig.
   Ja Citrus är så gullig, nästan som en hund följer hon efter mig ibland. 😛

   Gilla

 2. Agneta skriver:

  Åh, tack för grattis nr 2 😃, när pandemieländet är över ska jag försöka ta mig uppåt i landet – när det blir av måste vi försöka ses! (Jag skulle varit upp i slutet av april, men det gick ju sådär…)

  Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.