Fredag kväll den 11 september och lördagen den 12 september 2020: Dela varandras bördor och den lilla hemligheten i köket strikes again


 Kära dagbok…

När klockan började närma sig 16.30 igår tyckte Citrus att jag skulle sluta jobba. Asså kolla blicken… Den katten är söt, men bestämd.

Citrus på mattan i Bokrummet

Söt med bestämd är Citrus.

Så det var bara att sluta hamra på tangentbordet och stänga ner alla jobbgrejor på datorn.  Medan mina sambor gick och handlade fredagsgodis gav jag familjen Katt mat. Det fanns givetvis en baktanke med deras relativt tidiga middag: vi mänskliga kvinnor skulle äta skaldjur och det är lättare att freda sig från katter som är mätta. Var sin stor havskräfta och 600nånting gram färska räkor med gröna och gula tillbehör samt prosecco i glasen blev det. Gymnasisten fick tacos med tillbehör och var nöjd med det.

Jag kände mig både trött och rastlös igår kväll. Det blev mest en massa läsning och gnäll från min sida, men lite ostbågar och en öl senare lyfte humöret. Klockan hann passera midnatt innan jag hamnade i bingen.

∼ ♦ ∼

I morse var det dags igen för ältande och ångest. Nånstans vid sextiden gick jag upp och gav katterna mat. Hittade två små ”presenter” på hallgolvet i form av kräks, så när jag hade torkat upp det och varit på toa var jag förstås klarvaken. Och la mig för att älta lite till. Det handlar om bilen förstås, för jag tycker inte att det händer nåt. Jag är inte själv jätteberoende av bilen, men vi skulle verkligen ha behövt och behöva den i vissa sammanhang här i livet. Bland annat behöver vi en bil för storhandling (kattmat och kattsand är tungt att släpa hem och det får inte plats så mycket i Dramaten formerly known as Roland). Vi behöver också en bil för att åka till återvinning med grejor och kunna göra utflykter. Vissa dar känner jag mig som en fånge här hemma.

När Fästmön vaknade släppte den mesta oron, för hon har en förmåga att få mig lugn. Det blev läsning och kaffe på sängen, till och med bokbyte. Jag har läst en femtiotalsdeckare med starka Lang-vibbar. Och så fick jag skratta åt det här:

Notorisk karlhatare ur Mordet på Cristina

Notorisk karlhatare är jag inte, men det var en person i boken visst.


Bokbytet blev till en annan deckare. 
Det vill säga jag gick från en femtiotalsdeckare i biblioteksmiljö till en deckare i vilken man i nutid hittar kvarlevorna av ett barn. Jag har nyligen läst första delen, Änkan, i den serie (Kate Waters-serien) som den senare boken ingår i.

∼ ♦ ∼

Tidigare hade Anna pratat om att hon vill rensa bland sina grejor i vissa skåp och lådor. Det tyckte jag var en bra en bra idé, för även jag behöver göra det. Och just den här helgen med regn och rusk passade det extra bra att vara inomhus. Det var bara Anna och Gymnasisten som begav sig ut för att handla eftersom jag handlade igår, men också för att jag fick fem poäng och därmed slapp handla på grund av att jag kom på vad vi ska äta till middag i kväll. Jag gick ut till soprummet i garaget med skräp och i soprummet i källaren och det räckte för mig. Kattpottorna hade jag tömt, men just den påsen fick mina sambor kasta. Här delar vi varandras bördor. Ibland, i alla fall.

Avfrostning av frys

Vi upptäckte det i tid… Men ändå. Avfrosta den lilla hemligheten i köket stod inte på agenda ursprungligen idag.

Men som alltid när nåt ska ske sker nåt annat. Vi upptäckte att ”den lilla hemligheten” i köket, enligt prospektet på lägenheten innan vi köpte den, behövde frostas av. Du ska inte tro att skiten larmar då, inte. Men när vi står och river i lådorna då larmar den efter typ en halv minut. Lampor lyste röda och köksbänken var varm. Lamporna såg en förstås inte från utsidan, det är ju en liten hemlighet dold bakom en kökslucka. (Jättehemligt, eller hur?!) Det var bara att stänga av och låt isen smälta och droppa. Sen kan vi drömma om att riva ut köket och installera en rymlig kyl och en rymlig frys.

Under tiden tog jag itu med mina garderober. Jag flyttade ett hyllplan, vilket krävde flytt av sex skitsmå skruvar. Min batteridrivna skruvdragare var förstås död (batteribyte hjälpte inte), men det gick bra att skruva för hand. En hel säck med kläder och textil fick jag ihop. Säcken ska nu till återvinning så snart vi kan få skjuts av nån EFTERSOM JAG JU INTE HAR NÅN FUNGERANDE BIL…

 

Tip Top glass

Glass för halva priset var inte fel i eftermiddags.

När Anna och Gymnasisten kom tillbaka från Korgtassen hade de inte bara köpt middagsmat utan även sex glassar – det var halva priset. Jag fixade kaffe och sen blev det en Tip Top till det innan vi tog oss upp på vinden med grejor. Vi hämtade även ner en taklampa från vinden som ska vidarebefordras till L:s nya boende.

Anna har fortsatt sin avbrutna röjning av lådor. Jag tänker att mina byrålådor och min mammas brudkista får jag ta tag i och rensa under morgondagen eller eventuellt senare i kväll. För nu är det nog bäst att jag ser till den lilla hemligheten i köket.

Vi ska kolla läget med Annas snälla mamma och eventuellt försöka träffa henne i morrn också.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.