Fredagen den 4 september 2020: För mycket


 Kära dagbok…

Gofika med wienerbröd citronbiskvi kaffe och Mini

Ibland goffar jag för att jag inte mår så bra på grund av situationen på mitt jobb. Som synes övervakad av min assistent Mini.

Oj oj oj så mycket gott jag goffade igår. Jag vågar faktiskt inte ställa mig på vågen. Den här veckan har jag både ätit för mycket och ätit sånt som inte är bra för mig. Men när jag inte mår så bra i själen på grund av situationen på mitt jobb tar det sig ett antingen-eller-uttryck: antingen äter jag hur mycket som helst, framför allt hur mycket onyttigt som helst, eller så äter jag ingenting. Den här veckan har jag visserligen inte ätit hur mycket som helst, men för mycket och framför allt för mycket onyttigt. Jag har inte heller rört på mig tillräckligt eftersom det bara har blivit två dagar på min arbetsplats och tre dagar distansjobb hemma. Bara att promenera till och från jobbet ger mig ju 40 minuters gratis motion. Men det är som det är. Jag mår bara dåligt när jag går till jobbet eller vet att jag ska dit snart. Jag gråter, har ont i magen och sover dåligt natten innan. Nästa vecka blir det därför, precis som den här veckan bara två dar på jobbet och tre dar distansjobb, det vill säga hemifrån. Alternativet är sjukskrivning, men jag anser mig inte sjuk utan att det är situationen på min arbetsplats som är sjuk. 

Till protokollet vill jag också föra, kära dagbok, att det bara är jag som kan säga nej tack till godsaker. Igår var det jag som bad om godsaker, inte nån annan eller mitt jobb. Det är bara jag som kan ta tag i sånt här.

Ibland önskar jag att jag kunde göra som min assistent Mini, vända andra sidan till, sova och bara skita i det som är jobbigt. Men det kan jag inte. Jag bara njuter av den ro jag får när jag jobbar hemma i Bokrummet och en och annan katt ligger på leopardfilten på golvet intill mig.

Mini sover på filten

Min assistent Mini ger mig ro.

∼ ♦ ∼

I morse läste jag ut en spänningsroman som jag fick mig tillsänd från Norstedts förlag och bokens författare, Rebecka Edgren Aldén. Inlägget med recensionen har jag skrivit på under resans läsningens gång. Det är nu färdigskrivet och tidsinställt för publicering tidigt på morgonen måndagen den 21 september eftersom detta är första recensionsdag. Nu har jag grabbat tag i en bok som vännen FEM gav mig och Fästmön när hon skjutsade hem oss från Motala och Köping i augusti. Det är en kombinerad thriller och relationsroman som jag började läsa till lunch, tillika tredje delen i Jan-Philipp Sendkers Kina-serie. Notera att jag inte har läst del två i serien, men att den nu finns uppskriven på min inköpslista! Den första delen, Viskande skuggor, läste jag i början av 2019. Den boken fick jag också av vännen FEM, men i julklapp 2018.

Böckerna Deadline och Vid nattens ände

Bokbyte från nyutkommen spänningsroman till tredje delen i Kina-serien.

∼ ♦ ∼

Idag har det varit och är fredag. Anna jobbar hela helgen och har även jobbat dag idag. Vi valde att äta burgare på lokal när vi alla hade slutat jobb och skola för dan. Det passade mig finfint, för min lunch blev lite mager, trots att Anna hade kokat ett ägg åt mig. På så vis kunde vi också handla hem lite förnödenheter från Korgtassen eftersom Phil’s finns i samma galleria, det vill säga i Kvarnen.

 

Helgen för min del är ganska blank, men jag är standby ifall Annas snälla mamma behöver min hjälp inför kommande förändringar. Precis som idag ska jag väl tömma kattpottor och gå med sopor, men jag tänkte också köra en eller ett par maskiner tvätt, troligen på söndag. Det finns en del kläder att stryka också. Idag körde jag diskmaskin som innan doftade härligt (NOT!) av fisk och ost. Jag har dammat lite bland mina böcker, det blev en mikropaus under arbetsdagen. Benen har varit besvärliga idag, så jag har behövt röra på mig av och till.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Ironi, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fredagen den 4 september 2020: För mycket

 1. uppsalaewa skriver:

  Hur kommer det sig att recensioner publiceras en viss dag? Jag har tidigare kollat efter recensioner av Jan Guillos senaste bok men såg sedan att ALLA recensioner kom samma dag.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det får du fråga nåt förlag om, men jag kan tänka mig att det handlar om att man delar ut ett antal recensionsexemplar och vill ge alla recensenter lika mycket tid att hinna läsa boken och skriva om den, att ingen ska hinna före nån annan, liksom.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.