Tisdag kväll den 1 september och Tisslingarnas femårsdag 2020: Möten IRL, på distans och online


 Kära dagbok…

Kyckling potatis fetaost o paprikaröra grönsaker

Kyckling, vår egen potatis ugnsstekt, Annas goda fetaost- och paprikaröra samt grönsaker.

Igår kväll blev jag bjuden på middag hemma av FästmönJag tycker inte att hon behöver tänka på mig och mat under vardagarna och hade ätit kycklingkorv med bröd till lunch tillika middag. Trodde jag. Sen frågade hon om jag ville ha kyckling med tillbehör och det ville jag förstås. Vi åt tillsammans vid vårt rangliga, utfällda bord i köket. Ja, bordet är snyggt och häftigt. Det är ett IKEA-bord från 1950-talet. Jag köpte bordet och två stenhårda stolar hösten 2018, men sen köpte jag också ytterligare en soffa, en stol och en pall med röd galon fast av annan härkomst. Och det funkar när vi är två, hyfsat när vi är tre, men möblemanget är inte optimalt. Min mammas köksbord och stolar står nu hos ett av Annas barn i stället. Det var inte riktigt bra det heller i vårt kök. Men maten som serveras i vårt kök har hög klass (utom när jag lagar den). Se gårdagens middag här ovan! Börjar det inte vattnas i munnen på dig, kära dagbok..?

Tisdagskvällen förflöt. Jag besvarade ett mejl och har preliminärbokat in två träffar efter jobbet nästa vecka, kvällar när Anna jobbar. Det blir inga sena träffar, men jag känner att båda är viktiga för mig, om än på olika sätt.

Vi såg på Morden i Sandhamn och efter det blev det tandborstning och god natt för min del.

∼ ♦ ∼

Runt sju grader var det i morse när jag gick till jobbet. Anna är ledig idag och i morgon och jag hoppas hon kan vila lite. Jag tömde kattpottor och slängde kattskit, laddade om kaffebryggaren till Anna samt väckte Gymnasisten innan jag gick till jobbet. Familjen Katt var ovanligt tyst i morse, så jag misstänker att Anna hällde upp nåt i deras skålar under nån tidig morgontimma. Idag fyller Tisslingarna, det vill säga Lucifer och Citrus fem år. Tänk så fort tiden går… Klicka på bilderna om du vill se hela bilderna och bildtexterna.

∼ ♦ ∼

 

Jobbfika

Jag hann med en jobbfika på förmiddagen eftersom ett möte blev framflyttat till eftermiddagen.

Idag har jag varit på jobbet och jobbat. Skälen till det var möten av sån art som bäst görs IRL*. Jag hade ett kort och produktivt möte med min chef på morgonen, fixade med en text samt fick en introduktion inklusive plåtning framflyttad till eftermiddagen. Det är knappt jag orkar vara på jobbet, jag blir så trött av alla människor, ljud och intryck – och då har jag ändå eget kontor… Nu väntar två dagar med jobb på distans, det vill säga hemifrån. Då får jag mycket mer gjort, men, som sagt, alla arbetsuppgifter lämpar sig inte att utföra på distans/elektroniskt.

Märkligt ändå hur olika vi uppfattar det som händer runt omkring oss. Igår hörde jag om en person som tillbringade en ganska stor del av dagen inne på någon annans kontor. I morse fick jag höra av personens medarbetare att personen varit och är så upptagen av möten. Nu vet jag att sittningen på sagda kontor igår inte var nåt arbetsmöte. Så olika vi uppfattar saker!

Det blev lax till lunch och det var gott. Mitt sällskap var Deadline, som jag nu är knappt halvvägs i.

Laxlunch

Laxlunch i sällskap med Deadline.

∼ ♦ ∼

I kväll efter jobbet var det planerat en timmes onlinemöte för mig och Anna. Vi kände oss båda ganska skeptiska inför mötet, bland annat därför att det visade sig att mötesarrangören inte helt hade koll på tekniken. Men sen blev det ett riktigt bra möte på flera sätt. Jag är i alla fall nöjd.

Kvällen ska rundas av med den avslutande delen av gårdagens tudelade Morden i Sandhamn. Igår var det väldigt våldsamt, blodigt och obehagligt. Tur att det fanns en kisse att gosa med, en Lucifer som helt oberörd sov tryggt.

Lucifer sover på fällen på soffan

Inget våld eller blod här, bara en gosig Lucifer som oberörd sover tryggt.

∼ ♦ ∼

*IRL = In Real Life, det vill säga i verkligheten


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.