Majken Minröjare


Ett inlägg om en lättsam bok med vissa tyngre undertoner.Karin Brunk Holmqvists bok Majken MinröjareIbland behöver en bara läsa nåt enkelt, lättsamt och roande. 
Många gånger när tillvaron har varit tung har jag använt mig av Karin Brunk Holmqvists böcker. Författaren är ganska produktiv och alla romaner håller inte lika hög klass. Men för det mesta har jag fått skratta med och åt pensionärerna i hennes persongalleri. Nu senast var det Majken Minröjare jag fick följa inklusive hennes familj och andra i Skillinge på Österlen. Boken köpte jag till 70 procents rabatt hos Akademibokhandeln på Stora torget här i Uppsala tidigare i år.

I Skillinge bor ett antal människor vars tillvaro ruckas aningen. Dels är det tjuvar och banditer i farten, dels har Ossian plötsligt försvunnit. Majken och hennes Sixten bor med sitt barnbarn Sara. Alla tre bestämmer sig att på lite olika sätt försöka ta reda på vad som har hänt Ossian. Men läsaren vet förstås. Ossian har rest till Bornholm och han har ett visst ärende dit som har med hans förflutna att göra. Hemma i Skillinge utspelar sig ovanpå detta även kuckelimuck i buskarna och Majken… hon hittar en fin trädgårdsdekoration som visar sig vara en mina…

Ja det är både dråpligt så det förslår även denna gång, samtidigt som det finns ett uns av allvar. Den ensamme Ossian söker svar på vad som hände då, för länge sen. Men det  är i det lustiga, de så på pricken tecknade personporträtten som jag hittar största behållningen. Jag ser verkligen karaktärerna framför mig, personerna med krullpermanent och överkammade flintar, de som är så kloka och fulla av erfarenheter – men också överraskningar.

Den som gillar att läsa om människor och som dessutom vill läsa om personer, tecknade med glimten i ögat, gör helt rätt som väljer Karin Brunk Holmqvists böcker. Nu ska jag kolla upp vilka som fattas i min bokhylla.

Toffelomdömet blir högt-

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Majken Minröjare

  1. Mösstanten skriver:

    Böcker att skratta åt, det är värt en hel del. Själv har jag aldrig läst Karin Bunk Holmqvist, men jag ska komma ihåg att de där böckerna finns. Kan passa bra någon gång.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.