Sista semesterdagskvällen och lördagen den 15 augusti 2020: Ölprovning på Akropolis, men annars mest hemma och en riktig biltjyv till bästis


 Kära dagbok…

Hur ”firar” en att det är sista sommarsemesterdagskvällen? Tja, en bjuder sina sambor på grekisk mat (trerätters) och dryck på Akropolis. Ja inte stället i Grekland, förstås, utan krogen på gångavstånd. Men först gjorde vi en liten ölprovning… Jag drack en Mythos, Fästmön en Carnegie 100 W IPA och Gymnasisten… en Corona. Du må tro, kära dagbok, att servitören hade svårt att hålla masken när vi beställde en av ölsorterna. Och jag behöver väl inte förklara vilken…

Vi delade tre pers på två olika fetaoströror till förrätt. Till huvudrätt åt Gymnasisten lammspett, medan Anna och jag gnagde på kycklingspett och drack husets röda till. Desserter valde vi tre olika, men jag tog min sedvanliga – friterad camembert med glass, hjortronsylt och persilja – så jag drack ytterligare ett glas rött till den förutom kaffe. Det var inte med lätta steg vi gick hem, direkt. Jag trodde jag skulle dö typ fyra gånger i trapporna på väg upp i huset. Dessvärre överlevde jag.

∼ ♦ ∼

Boken Jag ska hitta dig och kaffe på sängen

Lördagsstart.

Idag vaknade jag till ytterligare en het och solig dag – och massor av ångest. Jag sov ändå hyfsat i natt, det var bara fram mot morgonen som jag vaknade och låg och grubblade av och till. Min lediga lördag startade på vanligt vis med läsning och kaffe på sängen. Ångesten ville emellertid inte släppa. Det handlar om att jag behöver aktivera mig när jag har ångest och det har varit väldigt svårt idag. Jag sitter där jag sitter, känns det som. Bara för att jag vet att jag inte kan ta bilen och åka en sväng, ungefär. Jag gör allt jag kan för att trycka ner ångesten, men det är extra knepigt när jag helst av allt bara vill bli hållen om. Jag kan ju säga att jag har ångest och uttrycka att det är jobbigt, men jag kan inte be om att bli tröstad.

Fyra gula tomater

Slottsfrun levererade bär, rotfrukter och grönsaker. De här tomaterna kommer från mina plantor.

Frukost och dusch genomförde jag som i en dimma. Sen satt jag och fipplade med mobilen. Läsa gick inte. Slottsfrun kom förbi, dock inte upp och in utan på gatan, med bär, rotfrukter och grönsaker från Slottsträdgården. Så försökte jag ta mig i kragen och kolla vad vi skulle äta till middag. Jag föreslog skaldjur för kvinnorna i familjen. Men vad skulle Gymnasisten ha? Vi traskade iväg till Kvarnen alla tre för att välja mat. Jag passade också på att köpa en flaska prosecco, för vi hade bespetsat oss på färska räkor. Dessvärre fanns det inga färska räkor. Vi fick hålla tillgodo med rökta räkor och några havskräftor. Som komplettering köpte vi en påse frysta räkor. Gymnasisten valde kött. På hemvägen åt vi var sin glass.

När jag hade varit nere med sopor tidigare idag kom jag ihåg att ta trapporna ner, men inte upp. Till och från affären tog jag trapporna. Uppför var nästan lika med nära döden. Belöningen blev en GT med salta jordnötter.

GT nötter och boken Jag ska hitta dig

Belöning efter handling och trappor.

∼ ♦ ∼

Jag hörde från vännen FEM att det är skitvarmt i Metropolen Byhålan a k a Motala. Appen visade bara 27 grader där, men 29 i Uppsala. Vi kollade våra termometrar. FEMs visade 28,1, vår… lite mer…

35 komma en grad ute och 27 komma tre i köket

Så här varmt har vi utanför respektive inne i köket hemma.


Vännen FEM
är för övrigt en riktig bästis. 
På eftermiddagen idag åkte hon och hennes sambo för att titta på fina amerikanare. Jag bad henne sno en till mig, för jag behöver en bil. Hon lovade att ta ”den fortaste”. En riktig bästis, eller hur?!

∼ ♦ ∼

Kvällens middag… Och ja. Jag var nere med skalen i soprummet i källaren. Jag gick både ner och upp i trapporna.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Sista semesterdagskvällen och lördagen den 15 augusti 2020: Ölprovning på Akropolis, men annars mest hemma och en riktig biltjyv till bästis

 1. Louise Baumgärtner skriver:

  Hoppas du får sova gott, god natt från mig✨❤️

  Gilla

 2. Så mycket gott ni intog på den Grekiska restaurangen,ölprovning är också alltid smakfullt 🙂

  Duktig du är som går i trapporna, det är riktigt bra motion, och motion (specielt att få upp flåset) är bra mot ångestkänslor. Hoppas att du snart mår bättre igen, inge roligt att känna det på det viset.

  Jag försökte kommentera inlägg här igår eller om det var i förrgår, men då gick det inte att ”posta” kommentaren..

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Mycket god mat, men ölprovningen var ingen riktig provning, vi tog bara var sin olika öl.

   Att gå i trappor är gratis och vi bor på fjärde våningen, så jag dör nästan varje gång. Men bara nästan.

   Den här kommentaren hade fastnat i papperskorgen, men jag såg den, fiskade upp den och godkände den igen. 😛

   Gilla

   • Öl är gott oavsett vad man kallar drickandet 🙂 🙂 Vi hade ju oktoberfest på malmen för några år sedan 🙂

    Fjärde våningen, då är det ett bra flåspass, blir som när jag måste upp på vinden till det förrådet 🙂 undrar varför jag inte går upp dit så ofta.. Trappträning är riktigt bra, både för flås och benstyrka, bra jobbat av dig tycker jag !!

    Gillad av 1 person

   • Tofflan skriver:

    Öl är alltid gott, ja, och när jag kom hem idag ställde jag en på kylning. 😛

    Jag flåsar på i trapporna, nu både hemma och på jobbet. Jag får bara åka hiss om jag har tung packning eller t ex tunga matkassar etc. 😛

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.