Motalaresan sommaren 2020: Del 1 Stopp på halva vägen, men middag i Motala tack vare goaste vännen


 Kära dagbok…

Lördagen den 8 augusti 2020

Jag var glad när jag vaknade och ivrig att komma iväg med Fästmön och en massa packning i en nylagad Clark Kent*. Årets enda semesterresa skulle gå till Motala där vi bokat hotellrum på Hotell City f d Palace, mitt i stan.

Glad knäckegubbe

Glad på lördagsmorgonen.


Dan innan hade jag sms:at några nära och kära vänner och och släktingar och föreslagit en middag i hamnen. Det blev inte riktigt så. Men jag träffade de flesta av dem jag inbjudit utom två – den ena hade inte tid och den andra svarade aldrig.

Vi gav oss iväg vid 10-tiden. Knappt halvvägs hände sånt en aldrig tror ska hända när ens bil kommer direkt från verkstan: varningslampor tändes, en efter en. Vi befann oss på motorvägen, så det tog ett tag innan vi kunde stanna, men när jag körde in vid Skoftesta rastplats utanför Köping hade det mesta i bilen slutat fungera.

Nåt som fungerade bra var emellertid mitt försäkringsbolag If som sände en bärgare. Bärgaren kunde konstatera att en rem hade gått av – dock inte fläktremmen utan en fullrem/multirem, det vill säga en generatorrem. När jag lämnade in bilen för reparation av fästena på bakvagnen på onsdagen hade jag hört ett gnisslade ljud vid start som jag bad verkstan kolla eftersom de ändå skulle ha bilen hos sig ända till fredagen. Det hade de gjort och de hade smörjt fläktremmen. Generatorremmen hade de uppenbarligen inte kollat alls. Vad jag tycker om Toyota Uppsala efter detta ska jag hålla tyst med, men att se sin älskade bilman fraktas iväg med en bärgare… Fy fan, säger jag.

Bärgaren skulle ändå vända på motorvägen för att åka tillbaka till Köping så vi och vår packning fick följa med till andra sidan E18 där det finns en grill samt toaletter, sittplatser och en fornborg. Då hade jag haft kontakt med vännen FEM och hon erbjöd sig att komma och hämta oss och skjutsa oss till Motala. Vilken vän gör det om inte den goaste?! Det var försent för att boka av hotellrummet och vi kunde inte ta oss nånstans eftersom vi inte hade nån bil. Väntan blev lite lång för vännen FEM var mitt ute på sjön när jag ringde, men det gick ingen större nöd på oss. Vi köpte kaffe och plastade ostmackor, glass och vatten. Grillen stängde klockan 15 så det var tur att det var sommar och bra väder. Vi hade dessutom tillgång till både toaletter och kultur i form av en fornborg. På en filt kunde vila en stund.


Så kom vännen FEM och körde oss hem till Motala.
Ja, det är fortfarande hem för mig även om jag numera antingen bor hos en snäll vän eller på hotell. Den här gången blev det som jag nämnde ovan hotell. Jag hade ringt några dar innan och kollat att det var bemannat, men när vi anlände var det inte det. Dubbla budskap gjorde att jag både ringde ett telefonnummer och på två klockor. Det tog ganska lång tid innan nån äntligen dök upp i receptionen så att vi kunde checka in.

Rummet var inte nåt lyxrum, men lagom stort för oss två. Det var rent, åtminstone i badrummet. På minussidan var att en sänglampa inte fungerade samt att det bara fanns sängbord på ena sidan av dubbelsängen. Jättekonstigt! Vi hade gärna haft ett litet kylskåp, men det fanns inte. Inte heller nån korkskruv… Vi hade utsikt över en takparkering och Palace personalingång och såg och hörde Motala kyrktorn genom fönstret.

Det blev inte middag förrän klockan 19.30 och inte alls i Motala hamn utan på Sjöglimten (f d Waljés konditori, där vi hängde som tonåringar, vännen FEM och jag med flera). Det var så roligt att uppslutningen vid middagsbordet blev som den blev. Förutom Anna och vännen FEM var mammakusinen M och hennes man A med. A och jag hade aldrig träffats tidigare, trots att han och mammakusinen M har varit ihop sen de var i tonåren (mammakusinen M är två år äldre än jag, knappt). God mat och dryck intogs också (ja jag bjöd givetvis både Anna och vännen FEM). Men sällskapet var nog bäst. Jag hade för ovanlighetens skull lyckats samla några av mina bästa vänner, släktingar och min älskade.

Efter maten skildes vi åt utan att kramas. Anna och jag gick ner till Vätterpromenaden där det var vinter trots den varma sommarkvällen…

Snöflingor på Vätterpromenaden

Snöflingor på Vätterpromenaden!

Motalabron lät sig beskådas och fotograferas. Ljuset var helt magiskt och mobilkameror ska inte användas för att ta såna här bilder, men…

Motala by night var också svårt att fota. Det blev… nåt konstnärligt…

Motala lights by night 8 aug 2020

Motala lights by night lördag kväll den 8 augusti 2020.

∼ ♦ ∼

Kvällen avslutades i hotellrummet med lite TV och var sin halv pappersmugg vin. Och det var tack vare räddarna i nöden 2, mammakusinen M och hennes A som kom ner i bil med en korkskruv!..

Vin och TV i hotellsängen

Lite TV och var sin halv pappersmugg vin avslutade lördagen.

∼ ♦ ∼

To be continued…

∼ ♦ ∼

*Clark Kent = min älskade, sjuka/döende bil


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Motalaresan sommaren 2020: Del 1 Stopp på halva vägen, men middag i Motala tack vare goaste vännen

 1. Rexxie skriver:

  Jösses, vad ilsk jag hade blivit på bilverkstan!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Andreas på bilverkstan i Köping gjorde ett jättebra jobb även om bilen inte funkade. Men Toyota Uppsala…….. Sen sa jag i och för sig att ”bilen gnisslar vid start, kan ni kolla fläktremmen?”, jag sa inte att de skulle kolla generatorremmen. Fast hur ska jag som lekman kunna veta vilken jävla rem som gnisslar? Den enda jag kände till var fläktremmen…

   Gilla

 2. Åh, men tråkigt att bilen gav upp, men, så härligt att din vän kunde hämta upp er i alla fall, det mesta brukar lösa sig.

  Ser ut som ni fick en trevlig middag där nere ”hemma” hos dig. hemkörning av korkskruvar, det är ingen dålig service 🙂

  Önskar er en fortsatt fin semestertripp !!

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.