Sjunde semesterdagen 2020: Nytta, nöje, nytta, nöje


 Kära dagbok…

Jag är en sån där som måste blanda nytta och nöje. Det vill säga, trots att det är semester vill jag inte bara slappa och göra roliga saker utan även nytta. Men… det jag inte gör avkall på är starten av en ledig dag. Det blev läsning och kaffe på sängen precis som vanligt. I morse läste jag dessutom ut den riktigt spännande boken om kvinnoöverfall. Nu har jag bytt till boken jag köpte på English Bookshop i förra veckan, The Mother-in-Law. Den ska visst handla om en riktig skata till svärmor och såna har jag haft i min dar. Dock inte nu. Nu har jag den bästa svärmodern jag nånsin har haft – trots att jag och Fästmön inte är gifta. Hon är snäll, klok och lägger sig inte i, men har hjälpt även mig med en del saker genom åren. Jag tror inte att boken jag ska läsa nu handlar om den typen av goa svärmor.

 

Sen blev det dags för lite nytta. Efter dusch och frukost tuffade vi iväg till återvinningscentralen i Boländerna för att kasta skräp, bland annat mina gamla kuddar. Därefter var det dags för nöje igen. Vi åkte först till Erikshjälpen och sen till Röda korset för att kolla på second hand-grejor. På Erikshjälpen var det alldeles för mycket folk, betydligt fler än 50 pers, vilket jag påtalade för personalen utan att få nån direkt respons på det. Jag kände mig inte bekväm alls där, men träffade på en bekanting, vilket i och för sig var roligt. Jag såg en röd Fugaskål, mindre än den jag har efter mamma, men Erikshjälpen ville ha 300 spänn för den och det var för mycket, tyckte jag. Chipsskålen, som matchar våra andra skålar (godis, nötter och dip) som vi köpt seceond hand, fick också vara kvar, för jag tror att Gymnasisten föredrar sin gamla plastbunke. Det är närmast han som äter chips, väldigt sällan vi. En lustig bok såg jag, en annan bok köpte jag liksom en gardinkappa. Gardinen hade samma äppelmönster som en löpare jag sparade efter mamma. Det blir perfekt och fint i köket nästa gång vi putsar fönster och byter gardiner. Bok och gardinkappa gav jag 50 pix för tillsammans. På Röda korset såg jag en kaffeburk som kunde ha passat i Slottet, men den kändes lite för liten så den fick stå kvar.

 

På eftermiddagen gjorde vi mer nytta. Men först tog vi en energigivande fika med god kaka från Butiken på hörnet. Jag dammsög och torkade golven i köket och hallen samt strök och tvättade två korta program på tvättmaskinen. Anna tvättade lakan, handdukar och filtar i tvättstugan i källaren. Så himla effektiva var vi att tvättkorgen nästan är tom nu. Det känns väldigt bra inför de kommande dagarna när vi bland annat ska skrapa och måla fönster på Slottet.

Till middag åt vi pulled turkey med tillbehör och nu laddar vi för säsongens sista avsnitt av Morden i Midsomer.

∼ ♦ ∼

Och ja just det… Familjen Katt lever och mår bra. De tar semestern med ro, som synes.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.