Sjätte semesterdagen 2020: Juliklappar och julklappar


 Kära dagbok…

Åska och regn sa väderappen om idag och det har faktiskt stämt. Men det har också varit väldigt kvavt och hett. Till kvällen blev det soligt igen. Vi rev ut lakan ur sängen för att bädda rent, för jag hade siktet inställt på inköp av nya huvudkuddar. (Och inte vill man bädda med använda örngott då!) Tänk att jag unnade mig det. Och inte bara en kudde utan två. Det blev min lilla juliklapp till mig själv. De gamla ska kastas, det vill säga åkas till återvinningscentral med tillsammans med lite andra grejor som vi också ska avyttra. Kuddarna hittade jag på Jysk. Fästmön köpte en persienn till Djungelrummet. Vi får se om/när den händiga får upp den. Hon har gjort det förr…

Två nya kuddar

Två nya huvudkuddar, min juliklapp till mig själv.

När vi ändå var ute på vift besökte vi Helping Hand och nya Återbruket som har flyttat igen. Senaste flytten gick 2014. Nu håller Återbruket till nånstans i närheten av Röda korset och Erikshjälpen i Boländerna. De två hade tyvärr stängt idag, men kanske blir det ett besök där i morrn. Jag hittade två trekantiga Höganästallrikar, men blev osäker på om de var i celadonfärg eller inte. Den färgen tycks vara omöjlig att få tag i på second hand. Några trekantiga tallrikar har jag inte, men det hade varit kul. Nu fick de vara kvar på Återbruket trots att de bara kostade 20 spänn styck. Men Anna handlade för hela fem spänn – och stod på sig när det var hennes tur och en knäppis försökte tränga sig trots nummerlappar!

 

Jag hade fått en påminnelse om ett paket att hämta ut, så när vi kom hem gick jag till Kvarnen för att göra det. I samma veva passade jag på att kompletteringshandla till middagen samt köpa nåt gott att tugga på till eftermiddagskaffet. Nog hade jag förväntat mig att julklappen 2019 från arbetsgivaren skulle komma i en låda, men se den kom i en påse – som såg ut som en kudde. Innehållet var blått och prassligt, kanske inte den finaste kvaliteten av vindjacka, men nåt att ha i höst med en tröja under.

 

 

Eftermiddagen förflöt med tvätt och läsning. Två maskiner har jag kört och hängt. Krukväxerna har fått vatten, katterna mat och deras pottor är tömda. Jag satt lite mer vid datorn och skrev idag, vi hade ju ändå inget annat för oss. Såna dar behövs också på semestern!

Till middag åt vi en av mina paradrätter, sill och potatis, men idag var det Anna som kokade potatisen. Det var gott och vi blev lika mätta som alla andra dar.

Sillmiddag

Sillmiddag.

∼ ♦ ∼

I kväll ser vi sista delen av 22 juliDet har varit en riktigt bra norsk serie, baserad på verkliga händelser.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sjätte semesterdagen 2020: Juliklappar och julklappar

  1. Jag behöver också köpa nya kuddar.. måste ta tag i det, men tänker mest på det när jag lägger mig i sängen och då har ju inte jysk öppet, får skriva en lapp 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.