Tisdag kväll den 7 juli och onsdagen den 8 juli 2020: Mittemellanväder, ledighetslängtan och kompensationsfika


 Kära dagbok…

Fötterna upp och boken Istvillingar

Så skönt att sätta upp fötterna och läsa – oavsett väderlek.

Det underliga vädret fortsätter. Det skulle vara dåligt väder igår och även idag. Visst är det kyligare och inte lika soligt som tidigare, men denna onsdag vaknade jag till en klarblå himmel. Väderappen hade emellertid utlovat både åska och regn under dan, så jag visste vad som väntade. Dessutom kom en hagelskur. Jag föredrar helst det ena eller det andra. Alltså, inte nånting mitt emellan eller både och. Är det soligt och varmt hela dan kan jag klä mig och förhålla mig till värmen på ett annat sätt. Samma om det regnar och åskar. När det är mittemellanväder vet jag inte vad jag riktigt ska göra – gå ut eller inte. Jag har inte varit ute sen i söndags när det ösregnade och då körde jag mest bil. Det är förvånansvärt lätt att distansera sig, isolera sig. Just idag lider jag inte av det, men det kan finnas dagar när jag gör det.

Oavsett väder passar det förstås bra att läsaalla dagar. Igår efter jobbet tog det fart med läsningen av den pocketbok jag köpte second hand i lördags. Det var skönt att sätta upp fötterna och försvinna in i en spännande historia medan Fästmön grejade i köket. Ja, Anna hade erbjudit sig, det var inte så att jag förväntade mig att hon skulle laga mat.

Mammas mobil i låda

Mammas mobil har fått en ny och rätt ägare.

Efter maten igår ringde Annas snälla mamma och berättade att mammas mobiltelefon nu har fått en ny ägare och ett nytt nummer. Jag är så glad att mobilen, som blir fem år på lördag, men som bara användes drygt ett år, kommer till användning. Den har legat här i en skrivbordslåda till dess att den rätte nya ägaren dök upp.

Jag läste ganska mycket igår kväll, med avbrott för kvällsfika och Morden i Midsomer. Det var nog det sämsta avsnitt jag har sett på länge. Mitt i allt spydde en katt upp en hårboll som jag blev tvungen att ta rätt på (dvs plocka upp och torka golv), men det gjorde faktiskt ingenting att jag var tvungen att gå ifrån. Efter mordeleändet kollade vi även på Friday Night Dinner, som var ännu mer skruvat än vanligt, tyckte jag.

∼ ♦ ∼

Sol blå himmel vita moln

Ledighetslängtan!

Två arbetsdagar kvar innan fem veckors ledighet… Det var vad jag vaknade till i morse. Underbart! Jag är rätt less på jobbet av olika skäl och som du säkert har förstått, kära dagbok. Igår kände jag i alla fall att jag gjorde nytta ett par gånger på så vis att jag faktiskt hjälpte människor. Annars pågår så mycket fluff och skit just nu att det är rentav makalöst. Samtidigt förväntas vikarier kunna typ ”allt”. Hur kan man bara ge all ordinarie personal ledigt samtidigt? Beats me hur man tänker då. Jag hade också en mejlväxling igår med en kollega på en annan avdelning. H*n kunde inte förstå hur jag kunde önska fin sommar med tanke på corona… För mig handlar ”fin sommar” om fint väder, utomhusvistelse och framför allt: längre ledighet. 

Flera gånger igår fick jag jaga ner en katt som passade på att hoppa upp på mitt skrivbord eller min dator eller mitt tangentbord medan jag var tillfälligt borta, typ på toa eller så. Jag fattar inte varför min hemarbetsplats är så poppis. Men senare, när solen tittade fram, passade Mini och Lucifer på att lägga sig på matbordet i Djungelrummet och njuta. Ja Lucifer fick inte bästa platsen på bordet, så han ägnade sig åt att tvätta sin svans.  Citrus hittade en strimma sol i en av Bruno Mathsson-fåtöljerna i Pojkrummet. Vilka solkatter vi har!

∼ ♦ ∼

En underlig konversation och ett besked idag fick mig att fundera: skulle jag skratta eller skulle jag gråta? Jag grät en skvätt. Sen blev jag arg. Sen skrattade jag. Och tänkte att på min begravning blir det minsann inte svårt att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer om max 50 pers vid ”tillställningar”. Så många lär inte komma. De som tänker sig dit för att få skratta får nöja sig med att dansa på min grav. (Det finns plats för mig i graven i Motala.) Nån smula blir det inte. Och jag böjer mig INTE igen.

Lunchen (en ägg- och kaviarmacka utan kaviar – se nedan!) var lika trist som ämnet i ovanstående stycke, så den fick kompenseras med nåt riktigt gott från Butiken på hörnet till eftermiddagskaffet. Jag blev inte gladare, men mättare och sockerpigg.

∼ ♦ ∼

Tromboflebiten kändes bättre i morse, men under dan började benet göra mer och mer ont. Jag har åtta blodförtunnande sprutor kvar som jag har plockat fram. Vidare försökte jag förnya mitt recept på sprutorna. Doktorn ringde och recept är på väg på 60 sprutor.

Blodförtunnande sprutor

Jag har åtta kvar sen i våras…

∼ ♦ ∼

I kväll kollar vi första delen av ABC-morden via TV4 Play och HDMI-kabel och sen kanske första delen av Fearless i Svt 2 kl. 21.45. Det är en brittisk dramaserie om en människorättsadvokat. Det verkar som om serien omfattar fem avsnitt totalt.

∼ ♦ ∼


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Familj, Film, Jobb, Krämpor, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Tisdag kväll den 7 juli och onsdagen den 8 juli 2020: Mittemellanväder, ledighetslängtan och kompensationsfika

 1. Men så bra att mobilen kom till ny användning.

  Åh så skönt, att du snart kan checka ut och semestra. Vädret är lite lömskt just nu regn, sol och blåst om vartannat. Men, man får passa på att vara ute dom stunder som går.

  Tråkig att benet skall bråka igen, men bra att du har grejer som kan lindra/bota iaf.

  Hoppas du kan varva ner nu sista dagarna och sen bara njuta av ledigheten 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja att mobilen används av rätt person känns så bra. Jag är verkligen glad.
   Jag är inte ute så mycket i veckorna, men igår gick jag ut och köpte en lunchmacka på ICA.
   Nu är det det andra benet som har fått en propp. Jag fick första sprutan igår och doktorn skulle fixa recept. Ska försöka plocka ut fler sprutor i morrn när jag ändå ska passera stan på eftermiddagen.
   Anna jobbar tyvärr i helgen, så jag tänkte väl försöka göra nån nytta här hemma, typ dammsuga i alla fall. Det är katthår och kattsand överallt, ett verkligen evighetsgöra att försöka hålla hyfsat rent här.
   Men sen… sen är det semester!!! 😛

   Gilla

 2. Detta växlande väder ja, sol, moln, skurar, varmt, blåsigt…Men två dagar kvar till din semester, hurra! Kram, hoppas att du får en fin dag:)

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Idag är det ganska soligt, men lite kyligt, känns det som här där jag sitter i Bokrummet vid datorn, med öppet fönster.
   Det ska bli skönt att vara ledig 😛 även om det nu finns flera saker som sätter stopp för min del att göra sånt jag vill: trasig bil och ny propp i andra benet. Ibland är det liiite svårt att tänka positivt… 😦

   Kram!

   Gillad av 1 person

   • Louise Baumgärtner skriver:

    Jag vet, jag kan inte heller tänka positivt jämt. Och det måste msn inte, men det blir ju för tungt om man gör det för sällan också. Kram🤗

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Det blir ju lite tufft när flera dåliga saker kommer samtidigt. Det kan räcka med små saker.

    Men… bilen ska bli lagad i augusti (visserligen i slutet av semestern och det kostar massor) och proppen hoppas jag går tillbaka nu med sprutorna, men IGEN… Äh, skriver mer om detta i kvällens inlägg.

    Positivt är i alla fall att jag inte verkar ha drabbats av helvetesviruset – ta i trä! – och jag är riskgrupp och har ”fel” blodgrupp (A+) så jag är tacksam så länge jag klarar mig! 🙂

    Kram!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.