Söndagen den 5 juli och måndagen den 6 juli 2020: Tungt väder och lite tung till sinnet


 Kära dagbok…

Söndagen bjöd på riktigt höstväder. Eller aprilväder. Hur som helst, det mörknade, regnade, klarnade upp, blev soligt, mulnade på, kom ett par åskknallar, ösregnade, blåste hårt… Typ så där höll det på hela dan och kvällen. Det har kommit mycket regn, vilket i och för sig behövdes. Blåsten har varit och är fortfarande ganska hård. Väderappen i mobilen går inte att lita på. Den hänger liksom inte med vädrets svängningar. Tungt väder är det och lite tung till sinnet är jag även om jag/vi försöker hålla modet uppe.

Jag inledde min söndag med go-kaffe och go-läsning i alla fall. Det är alltid en bra start på en ledig dag. Fortsättningen blev kattpottömning och därefter frukost i köket.


Ganska tungt för tillfället är att jag har minst en ny tromboflebit på gång,
denna gång främst i höger underben, även om jag också känner av i vänster underben. Jag behandlar med Linnex tills vidare. Om det inte funkar får jag kontakta min husläkarmottagning och be att få sprutjävlar igen. Den här gången handlar det inte om att jag har suttit stilla i bilen och kört i över tre timmar utan att jag gick och stod, framför allt, på stan i fredags eftermiddag. Nu får jag försöka traska omkring lite lagom här hemma, inte köra bil så mycket (bilen är ju ändå inte så frisk den heller) och inte stå stilla. Dessutom har jag känningar i ryggen och det beror med all säkerhet på att jag sitter för mycket.

Igår blev det i alla fall en tur till ICA Maxi Gnista. Vi behövde storhandla. Jag ska visserligen göra en efterkontroll på bilen på fredag (har bokat tid), men om vi då får körförbud helt kan det vara skönt att ha en del tunga saker hemma. Som plåster på våra numera rätt många sår (trasig bil, semester utan bil, ingen resa på semestern, dyr reparation, tromboflebit och diverse krämpor med mera) köpte vi några böcker. Jag valde Jonas Bonniers roman Knutby, baserad på verkliga händelser, förstås. Sen köpte vi en ny städleksak till hemmet, ett Swifferkit. Givetvis kunde jag inte låta bli att prova att våttorka köksgolvet. Det blev rätt OK. Ett tjockissvart linne följde också med hem och det har jag haft på mig idag.


Efter storhandling i ösregn (allt blev blött, även bilen)
och utprovning av den nya städleksaken serverades go-fika i form av kaffe och morotskaka. Jag kunde konstatera att ICA Maxis morotskaka verkligen innehåller morotsbitar (huvva!), men att den smakade gott ändå. Citrus var mycket intresserad av såväl städleksak som kaka, så den senare fick jag flytta runt för att få ha den för mig själv.


Efter fikat ringde min mobil.
Det var en vän, ursprungligen från väst, numera bosatt i mina barndomstrakter, som hörde av sig. Samtalet blev långt och trevligt och behandlade såväl gamla som nya ex, psykopater och Snyggve. Jag hoppas verkligen att det blir tillfälle för oss att träffas snart, för vi har massor mer att prata om. Medan jag pratade med vännen, telefonerade Fästmön på sitt håll.

Kvällen passerade med avbrott för söndagsmiddag, kycklingkorv och potatisklyftor för min del. Jag premiärsmakade vår egen sallad – skymtar upptill på tallriken nedan.

Kycklingkorv och potatisklyftor

Söndagsmiddag. Salladen som skymtar är vår egen.

 

Gran Passione Appassimento

Gott vin till tröst.

Vi sökte och försökte få till en resa på semestern, men jag erkände att jag inte känner mig bekväm med hyrbil. Det som spelar störst roll är den höga självrisken ifall nån olycka skulle vara framme. Det känns tråkigt att inte (kunna) planera nånting. Förhoppningsvis får jag efter efterkontrollen på fredag köra en månad till – eller tills bilen ska till verkstan den 5 augusti. Då kan vi åtminstone göra små utflykter i närområdet. Anna har också kollat av lite med Gymnasisten och från honom kom några enkla önskemål (han har inte stora krav i livet, den killen!) som vi räknar med att kunna tillgodose. För vår del får vi väl trösta oss med gott vin, vilket vi gjorde senare igår kväll, och kanske ölprovning på belgiska puben. Sen ska det målas lite på Slottet och så har vi planer på att skifta Bokrummet och Djungelrummet här hemma och kanske fixa till i Pojkrummet. Det finns saker att göra, även om alla aktiviteter kanske inte är världsaroliga… Att ha tillgång till Slottet och Slottsträdgården tillhör emellertid sånt som ligger på plussidan definitivt. Sen kan vi hoppas och tro att bilen är körklar till helgen efter verkstadsbesöket så att vi skulle kunna göra en tripp neråt landet…

∼ ♦ ∼

Citrus sover på en soffkudde

Inspektör Citrus sover.

Måndagsmorgon – en blåsig sådan. Anna trampade i alla fall iväg på sin cykel, med ett löfte om att jag är stand by för hämtning ifall vädret är förskräckligt. Solen kämpade för att bryta igenom molnen, men lyckades inte riktigt. Jag har haft bra flyt på morgonen med jobb, men det är generellt sätt ganska lugnt. I fredags lyckades jag missa en incident som inträffade när jag var ledig på eftermiddagen. Medan jag jobbade körde jag några maskiner tvätt här uppe i lägenheten. Det blir perfekta mikropauser att hänga tvätt – under katternas överinseende. Inspektör Citrus var emellertid lite för trött för att ha stenkoll.

Det tunga vädret gör väl också att sinnet blir tyngre. Den fina solbrännan jag fått efter arbete i Slottsträdgården bleknar dag för dag. Det ska fortsätta vara regnigt och kallt och kanske åska. Nästa vecka, min första semestervecka, ser prognosen något bättre ut. En får liksom försöka fortsätta kämpa på och försöka aktivera sig så att en inte vare sig deppar ihop eller blir smittad av nåt helvetesvirus. I kväll ser vi 22 juli från våra fåtöljer. Det är i och för sig ingen”rolig” TV-serie eftersom den handlar om Utöyamassakern 2011, men det skadar inte att se att det finns fölk som har det värre. Serien 22 juli är emellertid fiktiv, om än baserad på verkliga händelser precis som boken jag köpte igår. Och mina dagboksinlägg här på bloggen…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.