Fröken Liljekonvalj


Ett inlägg om en spännande feelgoodroman.Kristin Emilssons bok Fröken LiljekonvaljI mitten av maj landade ett bokpaket som jag hade nätshoppat. 
Bland böckerna fanns en och annan pärla, tillika nya författarbekantskaper. Fröken Liljekonvalj av Kristin Emilsson sorterar under båda benämningarna. Boken är av feelgoodgenre, men bjuder även på en hel del spänning. Inköpet av pocketbocken var inte bortslösade pengar.

Liv Sandell har flyttat från storstaden tillbaka till förorten där hon växte upp. Hon har till och med flyttat in i sitt gamla barndomshem, medan föräldrarna har flyttat till Marbella. Liv är nyskild och eftersom hennes barn tillbringar några veckor med sin pappa passar hon på att låta hantverkare renovera huset. Det går inte riktigt som hon har tänkt sig. Liv driver en livsstilsblogg och är mycket aktiv på Instagram. Flytten är delvis tänkt att bli en nystart, men… hon är inte välkommen tillbaka till förorten av alla…

Den här lilla boken är helt underbar! Den är alldeles lagom på flera sätt – spännande, snabbläst och mysig. Somliga skulle tycka att det var svårt att flytta tillbaka hem, medan andra finner det lätt. Liv tror att det ska vara enkelt och hon träffar såväl gamla skolkompisar som nya bekantskaper – precis så där som alla hemvändare kanske skulle vilja. Men berättelsen blir aldrig jolmig utan har sitt mått av spänning. Det är inte bara Liv som vill veta vad som hände Ida och vem det är som lämnar liljekonvaljer. Ett litet irriterande korrekturfel hittar jag, men det låter jag inte dra ner slutomdömet. Den här boken är perfekt semesterläsning.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt, Sociala medier och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fröken Liljekonvalj

 1. Rexxie skriver:

  Då är ju frågan om Fröken Liljekonvalj är släkt med Kung Liljekonvalj av dungen? 😉

  (äsch, såg just att Maria L tycker att han heter Liljekonvalje så jag antar att de inte är släkt)

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Lang(e) anspelar förstås på Frödings dikt med samma namn (Kung Liljekonvalje). Ja ja, jag skrev min C-uppsats om Gusten 😛
   Men precis som du fick jag associationer. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.