Midsommardagsmiddag, söndagen den 21 juni och måndagen den 22 juni 2020: Godsaker, sol och blommor och… snurrigt värre


 Kära dagbok…

Jag hann ju aldrig med att lägga ut den fina middagen Fästmön lagade åt oss på midsommardagens kväll. Ett tag var tanken att riva fram elgrillen på balkongen, men sen grillades kycklingspetten i vanlig ugn. Anna provade ett nytt recept. Till spetten gjorde hon en röra av fetaost och paprika. Hon trodde att hon hade gjort alldeles för mycket, men Gymnasisten och jag gjorde skålen ren. Till dessert blev det jordgubbar och blåbär med glass och kaffe och så kollade vi Dublin murders, en riktigt bra brittisk kriminalserie.

∼ ♦ ∼

Boken Simmaren och kaffe på magen

Söndagsstart – och luftning av varm mage.

Ytterligare en ledig dag… söndag… Det kändes skönt, allra helst som det är väldigt soligt och varmt nu och vi börjar bli slitna. Semestern – och billösheten, snyft! – är bara tre veckor bort. Vi startade söndagen soft med kaffe och läsning på sängen. Jag har nu påbörjat den sista av mina födelsedagsböcker, en spänningsroman (första delen i en serie om hittills tre böcker, tror jag, varav del tre kom ut 2018). Det är vännen FEM som nu har låtit mig göra en ny författarbekantskap i Joakim Zander.

Ovan nämnda bok stoppades ner i min ryggsäck tillsammans med lite annat och nån gång vid 13-tiden packade vi in oss alla tre i Clark Kent* och drog till Slottet och Slottsträdgården. Syftet med utflykten var mest att få vara ute och få ljus och luft. Det var alldeles för varmt för att sola, så vi höll oss mest i skuggan, faktiskt. Jag läste en stund i solstolen, men skämdes sen över min lathet när Slottsfrun med syster plötsligt dök upp. Det blev i alla fall en härlig eftermiddag med melon och go-fika och massor av vackra blommor. Vi påtade inte så mycket, men Anna vattnade. Många av blommorna i trädgården blommar och är vackra. På midsommardagen tog Anna hem ett par pioner. Blommorna står i vårt sovrum och doftar underbart!

∼ ♦ ∼

Jag tyckte nog att det var min tur att fixa middag igår. Som vanligt blev det på lokal. Eller uteservering, förstås, och handspriten följer alltid med. Gymnasisten var sugen på burgare, så vi gick till Phil’s för andra gången den här veckan för min och Annas del. Men det passade bra, för jag skulle möta Uppsala-Ewa på en annan uteservering intill för att hämta upp en bok som hon lottade ut på sin blogg för ett tag sen. Stort TACK för Vingar av silver, Ewa!

Desserten intog vi hemma. Anna kunde inte hålla sig från ugnen (!) utan fixade en härlig rabarberpaj som vi åt med glass och kaffe till. Vår kväll avslutades sen med Vera.

Lilla missen Citrus, som vi brukar säga har nån form av autism, hoppade självmant upp på min fotpall och la sig en stund medan Anna gjorde paj. Jag fick till och med lägga upp mitt onda ben intill. Det du!

∼ ♦ ∼

Orange ask och träask i skrivbordslåda

Upphittad! Och jag hade själv lagt den orange asken i skrivbordslådan…

Måndagen jag vaknade till skulle vara lite svalare. Det var försumbart. Kanske är det värmen eller också blir jag allt mer lik min mamma, för det blev en urstrulig början på min dag/arbetsdag. Enligt min analoga kalender skulle jag ha enhetsmöte klockan nio. Den elektroniska kalendern hade ingen post om enhetsmöte, men ett avstämningsmöte klockan tio. Vid förfrågan svarade en kollega att vi inte heller skulle nåt avstämningsmöte utan det har vi först nästa måndag. Sen visade det sig att vi skulle ha avstämningsmöte, men det missade kollegan nu. Inget av stor vikt jobbmässigt sett avhandlades dock, så jag lovade uppdatera kollegan i morrn när vi ses i ett annat möte. Utöver det letade jag efter en orange ask som har legat i bokhyllan närmast till höger om skrivbordet. Borta! Jag rev och lyste med mobilens ficklampa, jag messade Anna, men det enda jag fann var damm och katthår. Till slut hittade jag i alla fall askjäveln, längst in i en skrivbordslåda. Helt fel plats, men… det är jag själv som har lagt den där eftersom allt fler böcker måste läggas ovanpå andra i hyllorna…

Utöver det var det visst fler som var snurriga idag, för Lucifer satt utanför sovrumsdörren och skrek efter mat. Han trodde att Anna var där inne… Enligt Anna försökte Mini hoppa upp på fönsterbrädan i köket, men missade – och landade i vattenskålen. Den enda som verkar vara helt pigg och busig är Citrus. Jag lyckades fånga henne på bild när hon lekte kurragömma bakom köksgardinen.

∼ ♦ ∼

Idag åkte Gymnasisten ifrån oss efter att ha haft sina lektioner i sommarskolan. Anna och jag jobbar på tre veckor till, lika länge som sommarskolan, om jag inte är felunderrättad. Det känns lite trist att ha fem semesterveckor och ingen bil till förfogande, men det finns alltid folk som har det värre och jag är fortfarande tacksam att jag är frisk och har klarat mig från helvetesviruset – vad jag vet…

Jag har varit och handlat på lunchen, bland annat kolgrillad kyckling till middag och superlim för att laga en av farmors gamla porslinskryddburkar. Var sin kall öl står på kylning. Vaktis har underhållit mig med att trimma nån häck, gaphalsar underhöll mig genom att skrika och skratta så det ekade mellan husen – medan jag försökte jobba och göra nån nytta. Och torka kattspya på balkongen.

Lucifer sover på filten på balkongen

Lille kräkspojken.

 

Clark Kent

Han är sjuk, min lille bilman! 😥

På eftermiddagen ringde bilverkstan och nån reservdel lär inte komma förrän ännu senare i juli månad, enligt senaste budet. Skadeverkstan, som ska göra jobbet, stänger i fyra veckor, vanliga verkstan, försäljningen och uthyrningen har öppet hela sommaren. Det finns möjlighet att åka ner med Clark Kent och ställa honom inom lås och bom när körförbudet träder i kraft. Detta skulle öppna för att kunna ha en hyrbil/lånebil i garaget, men det är naturligtvis en kostnadsfråga.

Ikväll ser vi på SvT1 klockan 21 den andra delen av 22 juli, som är en norsk serie som handlar om Utöyamassakern 2011. I morrn, tisdag, är det premiär för sommarens Morden i Midsomer med det långfilmslånga avsnittet Balanspunkten (The Point of Balance). Jag är solidarisk med min sambo och spelar in avsnittet på DVD-hårddisken eftersom hon jobbar, så att vi kan titta tillsammans vid ett bättre tillfälle. Totalt blir det fyra Midsomer-filmer i sommar.

22 juli

Morden i Midsomer 2018

∼ ♦ ∼

*Clark Kent = min älskade lille sjuke bilman


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Film, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Midsommardagsmiddag, söndagen den 21 juni och måndagen den 22 juni 2020: Godsaker, sol och blommor och… snurrigt värre

  1. uppsalaewa skriver:

    Vilken otur med bilen. Hoppas du kan få tag i en hyrbil till rimligt pris åtminstone några dagar.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.