Onsdag kväll den 13 maj och torsdagen den 14 maj 2020: Uppdateringar och utegångspåbud


 Kära dagbok…

Kakor och Tofflemugg

Två chokladkakor blev det till mitt kvällskaffe igår.

Det passade bra med soppmiddag igår. Västkustsoppa är gott och när Fästmön addade räkor och pumpakärnor blev soppan ännu bättre. Jag blev ordentligt mätt, men som vanligt sugen på nåt sött till kvällskaffet. Det fick bli två chokladkex för min del, medan Anna var ståndaktig.

Resten av kvällen läste jag mest. Jag har nu läst knappa två tredjedelar av min bok på gång. Boken är… kuslig.

Sen blev det Rebecka Martinsson på TV, det första av två nya avsnitt, där den andra och avslutande delen går i kväll. Vi spelar in. Vissa av avsnittets skådespelare gjorde riktigt bra ifrån sig, andra… mindre bra. Jag tycker sammantaget att böckerna är bättre än TV-serien – som det ofta är.

∼ ♦ ∼

I morse vaknade jag till en solig, men kall morgon. Termometern i köket visade bara två grader när jag började min dag. Då hade jag redan varit uppe vid halv sex och utfodrat vår pälsklädda sångkör som stämde upp en trestämmig jamsession inklusive dörrkrafs tills jag inte stod ut längre. Nästa gång jag klev upp, ungefär en timme senare, låg alla tre och sussade sött i vardagsrummet. Jag tömde deras pottor och fyllde på dem igen, men med fräsch sand. När jag kom ut från duschen hade det varit sandstorm i hallen. Då sopade jag för tredje gången. Sen dess har jag sopat några gånger till under dan. Det är en bra micropaus från jobbet vid datorn, att sopa en stund.

∼ ♦ ∼

Idag har jag jobbat bland annat med uppdateringar av vår information på intranätet samt driftmeddelanden. Vidare var det en övning på eftermiddagen där man skulle testa om nya rutiner och processer fungerade. Jag var förvarnad om att jag kunde bli indragen i övningen, så det var inte så mycket mer att säga om det.

Den här arbetsveckan tar slut i morrn. Jag insåg idag att jag inte har varit utomhus nån längre stund sen i lördags. I måndags var jag bara ner till Butiken på hörnet och i tisdags flyttade jag bilen från garaget till parkeringen och tillbaka till garaget igen. Jag bestämde mig för att ta en promenad – gav mig utegångspåbud, alltså – även om vädret kanske inte var direkt jätteinbjudande. Det kom faktiskt några regnstänk när jag var ute. Jag passade på att ta några bilder och införskaffa information på uppdrag av nån annan också. Då blev turen mer meningsfull.

∼ ♦ ∼

Anna kom hem efter att varit på nödvändiga ärenden och medförde gottgott till såväl eftermiddagskaffe som middag. Ibland känner jag mig så bortskämd…

∼ ♦ ∼

Arga Mini

Mini tycker inte heller att det är ”få först betala sen” när  fakturan kommer före böckerna.

Igår kväll kom mejl om att mina nätshoppade böcker är skickade och nån timme senare kom fakturan. Jag har valt att inte betala fakturan förrän leveransen är gjord och visat sig vara korrekt. Därför blir jag liiite irriterad när Bokus, via Klarna, skickar faktura samtidigt som de beställda böckerna, för jag har ju faktiskt inte fått mina grejor än. Nu har jag två veckor på mig att betala och inom den tiden torde böckerna levereras.

Men ändå. Att skriva på sin webbplats att kunden ”[…] få(r) först och betala(r) sen […] och att man då har två veckor på sig att betala är ju inte sant – böckerna kommer inte samtidigt som fakturan. När jag beställde böckerna lyckades jag också visst klicka i snabb frakt, vilket inte var meningen. Men… vi får se om det blir snabb frakt, alltså leverans en till två dagar, det vill säga idag (i kväll) eller i morrn.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis mitt nya motto för framtida äventyr:

Text: 100 procent quality 0 procent bullshit

Mitt framtida motto.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.