Tisdag kväll den 12 maj och onsdagen den 13 maj 2020: Sätta lite färg på tillvaron


 Kära dagbok…

Inte är jag känd för att komma på middagsmat, men häromveckan hittade Fästmön köttbullar av båda sorter – kött respektive kyckling – i frysen. Sen dess har jag tjatat om ”köttbullar till middag”. Igår blev det av. Tanken var att jag skulle gå iväg på lunchen och köpa lite tillbehör, men det satte jobbet stopp för. Anna fick därför gå iväg till Korgtassen efter sitt jobb som slutade klockan 14. Det slank med lite annat i påsen också, så senare på kvällen blev det riktigt go-fika med två sorters kakor. Vi var förstås övervakade av herr Lucifer Katt, men han var för slö för att tigga.

 

Ja det är nog så att vi lite till mans/kvinns känner oss mer eller mindre deppiga över situationen. Att leva i en pandemi och vara frisk är förstås bättre än att vara sjuk, men det här att inte veta när eländet tar slut, när – eller ens om! – allt blir som vanligt igen… Igår kväll kände jag mig inte alls glad. Det berodde inte bara på pandemin och den allmänna rådande situationen utan det är andra saker också.

Så vad kan en göra för att pigga upp sig? Anna köpte med sig olika tomater hem när hon var och handlade. Bara en sån sak piggade upp och satte färg på tillvaron.

Tomater i olika färger

Tomaterna som Anna köpte satte färg på tillvaron.


För egen del piggade jag upp mig på sedvanligt sätt, 
det vill säga genom att nätshoppa några böcker. Jag läser mer än nånsin nu och det är ju för att det inte finns så mycket annat att göra när en är ledig. Ja, städa förstås, men det kan en ju inte göra alltid. Det blev två inbundna böcker, utkomna i år, och tre pocketar.

∼ ♦ ∼

Vissa färger som sätts i tillvaron råder en inte själv över. Jag blev ju stucken/biten av nåt här om natten. Igår morse syntes mest en liten röd prick, idag är bettet rött och svullet. Det kliar som fan. Jag har fått ytterligare en kliande, röd fläck på ett annat ställe. Inte fasen vet jag vad det är, men jag behandlar med klådstillande salva. Bettet/sticket jag fick härom natten är nog ett getingstick (vi har öppet sovrumsfönster nästan hela dygnet), för det påminner om det jag fick på armbågen förra sommaren. Det blev rött, svullnade upp och kliade som tusan. I natt fick jag också en hostattack så jag blev tvungen att gå upp. Jag vill inte tro att det är corona som har kommit på besök utan bara att jag var torr i halsen. Idag känns det ingenting.

 

Snöblandat den 13 maj 2020

Inte klokt! Snöblandat i Uppsala den 13 maj. Bilden tog jag i morse.

Annars vaknade jag till en ganska färglös morgon. Efter ett tag började det regna, sen kom det snö och så gick det över till snöblandat. Det har blåst ganska mycket. Trist för Anna som var ledig idag och som hade tänkt åka till Slottet medan jag jobbade. Det har inte varit många grader utomhus även om vädret blev lite bättre framåt dan. På nätterna är det minusgrader. För mig känns det rätt OK att jobba och att göra det hemifrån. Det känns till och med mer än OK att slippa ge sig ut i skitvädret för att gå till och från jobbet.

Jag har haft nåt enstaka möte idag och i övrigt jobbat på med sedvanliga grejor. Bland annat har jag varit med och sett över ett förslag till riktlinjer för ett verktyg samt varit behjälplig här och var där det har behövts akuta insater.

∼ ♦ ∼

Igår kväll såg vi sista avsnittet av Bäckströmi kväll ser vi det första av två avsnitt som hänger ihop av Rebecka Martinsson. Bäckström var riktigt spännande, medan Martinsson känns så där. Jag har svårt att uppfatta vad skådespelarna säger, jag tycker att de mumlar i skägget.

Till middag idag blev det en av sopporna Anna köpte när jag var borta på min sista (kanske inte bara den senaste…) resa, den som gick till vännen FEM och Finske Pinnen i Motala. Anna trollade ner lite räkor och pumpakärnor i Västkustsoppan så blev den ännu godare.

Västkustsoppa med macka

Västkustsoppa med räkor och pumpakärnor i, macka till.

∼ ♦ ∼

Och vet du, kära dagbok, den här onsdagen slutade bättre än den började. Dels vann jag 25 kronor dvs en ny lott på den näst sista av mina vinst-Sverigelotter, dels hittade solen tillbaka hit.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Tisdag kväll den 12 maj och onsdagen den 13 maj 2020: Sätta lite färg på tillvaron

 1. Hoppas du kommer tycka om Herravälde! 🙂

  Gilla

 2. mums, jag går till biblioteket, lånar böcker, tomt där, inga stolar att sitta på nu…

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Bibliotek är trevliga platser. Bra tips, jag kanske tar mig upp till Stadsbibblan, som ligger fem minuter från där jag bor, nån dag. Jag behöver mål med mina utflykter från hemmet. Idag MÅSTE jag bara gå ut,har inte varit ute längre stunder sen i lördags.

   Gilla

 3. Jisses, jag är hungrig insåg jag när jag läste inlägget, du har ofta frestande bilder på mat (även om jag är vegetarian). Ser också att din fina födelsedagsmugg är med ofta;) Hostattacker på natten är lätt att få, man andas kanske lite knepigt ibland. Ta hand om dig. Kram!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag var ursprungligen vegetarian, men sen länge äter jag fisk och skaldjur, kyckling och kalkon. Äter aldrig nöt, fläsk etc.
   Jaa jag använder min fina mugg många ggr om dan. 😃
   Har inte haft nån mer hosta. Nu är det i stället två stora insektsbett som oroar. Svullna och kliar som den. Men… jag lever och är frisk för övrigt, vad jag vet.
   Kram!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.