Söndag eftermiddag och kväll den 10 maj och måndagen den 11 maj 2020: Konstiga tider


 Kära dagbok…

Bitmoji Tofflan working from home

Arbeta på distans funkar bra,  men är konstigt.

Igår eftermiddag kom Gymnasisten på besök. Det kändes som om vi inte setts på evigheter. Att komma på besök i sitt eget hem låter konstigt, men det är som bekant konstiga tider nu. Jag tycker att det är bättre att Gymnasisten bor mer i Förorten än på Main Street av olika skäl. Valet är förstås hans och föräldrarnas. För mig känns det tryggare att veta att han inte bor i stan just nu. Liksom jag sköter han sitt dagliga arbete, dvs skolarbetet, på distans. Det verkar fungera bra även om vi båda tycker att det är… konstigt eftersom distans har varit ett normaltillstånd i två månader.

Det var väldigt roligt att träffas, tycker jag, som nästan inte träffar nån annan än Fästmön och hennes snälla mamma och L IRL för tillfället. Tiden går fort ändå, men det är inte direkt för att en har så attans roligt just nu. Och vi försöker begränsa våra IRL-kontakter så mycket vi kan för att hålla smittan ifrån oss.

God mat åt vi tre tillsammans. Anna stekte två sorters kött till sig och sonen, för protein är viktigt när en både växer och tränar. Själv åt jag rester i form av en riklig portion pulled turkey. Jag fick även goffa förrätten från i fredags, laxrullar med pepparrotsost, den som vi glömde bort då. Ett glas chianti gjorde att söndagsmiddagen slank ner extra lätt. Till dessert serverades Annacotta, dvs Annas egen pannacotta med hallon från Slottsträdgården. Det blev pricken över i!

 

Salta chokladkulor

De salta chokladkulorna jag fick av Anna till födelsedagen är försvinnande goda.

Det regnade hela eftermiddagen och kvällen igår. Vi var inomhus hela dan. Jag lämnade enbart hemmet för att åka ner till soprummet. Vi var väldigt nöjda med att vi satte potatisen i lördags och att det blev en sån fin dag då, varm och utan regn. Jag fick till och med lite ”bonn-bränna”.

Vi såg en dokumentär på SvT igår kväll om Maj Sjöwall, en författare som nyligen gått bort och så läste jag en hel del. (Jag hade bara 20 sidor kvar när jag vaknade i morse i boken. Dem läste jag ut till frukost.)

Så slog jag på stort och öppnade påsen med salta chokladkulor som jag fick av Anna till min födelsedag. Det var försvinnande gott och jag fick försöka hejda mig i tid och ställa tillbaka påsen i skafferiet.

∼ ♦ ∼

I morse var jag inte alls sugen på måndag, men det gick ändå att komma upp ur sköna sängen. Efter kattpottömning och dusch åt jag frukostyoghurt och läste ut en bok. Boken jag läste ut handlade mycket om religion och tro, främst katolicismen. Boken jag bytte till handlar också om tro, men om en modern religiös sekt. Den nya boken fick jag i födelsedagspresent av vännen FEM.

Böckerna Miraklet och Sekten på Dimön

Bokbyte från religiösa ”mirakel” till religiösa sekter.


Min förmiddag idag ägnade jag bland annat åt ett enhetsmöte 
och en del texter som behövde bearbetas. Vidare letade jag upp ett dokument och skickade via e-post en länk eftersom den som behövde materialet först inte hade en aning om att det ens fanns, därefter inte visste hur h*n skulle hitta det. Sökfunktionen på vårt intranät fungerade bra (= otekniska jag fick genast träff). Sen visade det sig att joo, dokumentet hade blivit läst, men gick inte att referera till för att folk inte skulle förstå det. Ett beslut, som detta gällde, får man då skriva en sammanfattning av och sen länka till om man ska utföra det som ska utföras, så att säga. Det är liksom så det går till. Utöver detta förde jag en annan diskussion där jag också kände att vi pratade förbi varandra. Hur länge till ska jag orka med detta konstiga?

Efter lunch var jag kallad till ett möte med min chef med rubriken ”Dialog avseende Befattningsförändring”. Jag kände att jag behövde grunda ordentligt och inte ha lågt blodsocker, så jag värmde tomatsoppa och åt ett färskt bröd från Butiken på Hörnet till den. När jag ändå sprang ner, passerade jag en soptunna där jag lämnade kattskiten, och så köpte jag andra ”kulor” än igår. Idag är det nämligen chokladbollens dag. Det tänkte jag att Anna och jag skulle fira till kvällskaffet – även om vi inte borde…


Mötet efter lunch gick bra. 
Jag kände mig lyssnad på och fick gehör för mina förslag till justeringar. Utöver det fick jag ett ärligt svar på en fundering jag har haft ett tag. Vidare blev det läge för att öppet berätta om hur jag tänker, tycker, känner och om den tappade sugen. Vem vet. Kanske finns det trots allt en öppning nånstans i det svarta..?

∼ ♦ ∼

Till middag blev det kallskuretspam burkskinka och egengjord squashsallad med purjo för Anna, kalkon och köpemimosasallad för mig. I kväll tittar vi på Vem bor här?och mumsar chokladbollar.

Kalkonkallskuret och mimosa

Kallskuret till middag.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Söndag eftermiddag och kväll den 10 maj och måndagen den 11 maj 2020: Konstiga tider

 1. Smaskig söndagsmiddag 🙂
  Förstår att det var trevligt att träffa lite familjemedlemmar, jag träffar heller inga andra än just familjemedlemmar.

  Jag och kollega skulle försöka få till en lunchpromenad tillsammans, men än har vi inte synkat ihop oss 🙂

  Skönt att det blev ett bra möte !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja det var så gott även om det var rester för min del, allt utom desserten, förstås. 😛

   Det är ju Annas familj jag träffar delar av, själv har jag ju ingen. Och det känns faktiskt ganska så gott just nu, den oron jag skulle känna för mamma och pappa… 😥 Nej, lika bra att de är borta och slipper riskera att bli jättesjuka i covid-19.

   För ett tag sen mötte jag en kollega på stan för att få tillbaka en bok som hon hade lånat av mig. Vi pratade en stund utomhus. Men det var nog typ veckan efter påsk… Några andra har jag inte träffat. Det känns så jäkla overkligt alltihop…

   Gårdagens möte blev bra, dagens… nja….

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.