Fredag kväll den 8 maj, lördagen den 9 maj och halva söndagen den 10 maj 2020: Mysiga hemmakvällar och sol på bleknosen


 Kära dagbok…

Fy te rackarns så gott det är med öl! Men se fredagsöl, den en sprättar max en halvtimme efter avslutat veckojobb, den är fan i mig den bästa. Att det fanns en tid när jag längtade till jobbet och måndagen känns obegripligt. Ändå är det inte alls länge sen. Det är så sorgligt, men tyvärr sant. Jag trodde aldrig att chefer och ledning kunde betyda så mycket för min trivsel.

Staropramen fredagsöl

Fredagsölen är den bästa ölen!


Det fanns uppenbarligen fler än jag som var fredagströtta. Tisslingarna 
var helt utslagna…

Lucifer och Citrus sover i Annas kökssoffa

Lucifer och Citrus – fredagströtta och helt utslagna.


Det var visst bara Fästmön som hade ork nog 
att laga mat en go stund och sen servera den läckraste torskrygg i vitvinssås med ugnsgrillade rotfrukter jag har ätit. Till maten serverade Anna den härligt bubbliga P. Lex, vår proseccofavorit. Tack älskling för den goda fredagsmaten! (Jag klarade av att hålla mig vaken till Tyst vittne, tro det eller ej.)

∼ ♦ ∼

Lördagsvädret skulle bli si och så, men vi bestämde i alla fall att potatisen skulle ner i jorden. Som vanligt en ledig dag inleddes den emellertid med läsning och kaffe på sängen. Det är en mycket märklig bok jag läser just nu och jag vet inte riktigt vad jag tycker om den än, trots att jag är mer än halvvägs.

Efter dusch och frukost stack jag iväg och handlade ett par saker som inte levererades med hemkörningen i torsdags. Eftersom jag gick till Korgtassen i Kvarnen passade jag på att besöka Systembolaget också. Fyra italienska herrar följde med hem. Chiantin (trea från vänster sett) drack vi ett glas av senare på kvällen.


Runt 13-tiden kom vi iväg till Slottet och Slottsträdgården
Och det blev några helt underbara timmar med trädgårdsarbete och sol på bleka nosen. Slottsfrun var där och påtade också, vilket ju var extra roligt. Vi satte vår potatis – Anna grävde lagom djupa (!) fåror och så puttade vi ner sättpotatisar tillsammans. Slottsfrun hade påbörjat gräsklippning och jag fortsatte den. Avslutningsvis blev det lite maskrosupptagning och underbar utomhusfika med kaffe och medhavda smörgåsar.


På lördagskvällen var det minst sagt min (o)tur att laga mat.
Nej, jag tycker inte att det är roligt, men det är väl inte så roligt för Anna heller att jämt behöva göra det. Jag stekte kalkonfilé som jag serverade potatisklyftor med skal, hot Béarnaisesås, vitlökssmör och tomater till. Matlagningsölen gjorde jobbet uthärdligt. Vi hyfsade ripasson vi hade öppnat härom kvällen och sen blev det ovan nämnda chianti. Och nej. Det är inte toalettpapper till servetter, det är hushållspapper.


Lördagskvällen ägnade jag mest åt att läsa. Anna
ville se det svenska ESC-tramset, men efter en halv minut var hon galen. Jag också. Även om jag kommenterar som fan när och om jag själv tittar har jag ingen lust att höra på andras kommenterar om låtar och artister i stället för att höra själva låtarna ordentligt. Lucifer och Citrus får illustrera vad vi tyckte om eländet:


Lördagskvällen avslutades med sista delen av När mörkret kallar.
Efter den ruggiga upplösningen gingo vi till sängs och sovo till nånstans runt sju, åtta i morse.

Och söndagsmorgonen inleddes som sedvanlig ledig dag, det vill säga med läsning och kaffe på sängen. Efter frukost betalade jag den hutlösa årsavgiften på över 300 spänn till stans bostadsförmedling för att få stå i deras kö. I samband med det upptäckte jag att ena routern krånglade, så jag fick göra en omstart av den.


Det är minst sagt dags för dagens dusch nu. Anna 
står som vanligt i köket och rör ihop nåt, för till middag i kväll får vi ett efterlängtat besök av Gymnasisten. En mysig hemmakväll igen.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Musik, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredag kväll den 8 maj, lördagen den 9 maj och halva söndagen den 10 maj 2020: Mysiga hemmakvällar och sol på bleknosen

 1. Visst är det ändå härligt att trädgårdssäsongen är igång 🙂

  Vad mycket gott ni ätit i helgen, själv gjorde jag nyss chili con carne, det var gott det också.

  En kall öl efter en arbetssvecka, det är en perfekt start på helgledigheten.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja och att det blev så fint väder igår. Våra bleka nosar fick färg. 😎

   Mycket gott ätbart har det blivit, men den här helgen har vi lagat mat själva. Chili con carne är mums, fast utan kött, dårå, för min del.

   Visst är väl fredagsölen bara perfekt?! 👍🏻😁

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.