Andra halvan av morfars födelsedag och måndagen den 4 maj 2020: Aprilväder i maj, sommarplaner och hemligheter


 Kära dagbok…

Regndroppar på fönstret o ljusblå himmel

Aprilväder i maj.

Vi hade aprilväder här igår trots att det numera är maj månad. Dagen började soligt och när jag telefonerade med Annas snälla mamma mitt på dan såg det skapligt ut. Sen började det regna. Som grädde på moset dundrade åskan ett par gånger. Strax därpå var det soligt igen ett tag – innan regnet återvände.

Så där höll det på hela eftermiddagen och kvällen, förutom åskan. Det kom bara två smällar på eftermiddagen. Inget bra väder och inget mål gjorde att jag stannade inomhus tills det var dags att ta bilen för att hämta hem Fästmön från Äldreboendet.

 

 

Däremot diskuterade jag utomhusaktiviteter med Annas snälla mamma som tillika är Slottsfrun. Det blir nog till att sätta potatisen i jorden den här veckan, bara vädret stabiliserar sig. Jag kollade loggboken från förra året och då satte vi potatis den 7 maj. Vi ska inte beställa nån ny jord i år, utan vi tror att det funkar med landen tack vare komposten. Sen borde Anna och jag köpa fröer. Vi fick var sitt presentkort på Blomsterlandet när vi fyllde år, men det är ju det här med att skena i affärer…

Sverigelott

Ingen vinst igår.

Vad gjorde jag igår då? Tja jag läste en hel del och skrev en recension för boken jag fick för detta ändamål. Vidare hade jag sms-kontakt med mammakusinen B.

Sen skrapade jag två av mina fyra vinstlotter, men vann ingenting. Nu återstår två Sverigelotter och en Trisslott i det blåa kuvertet som jag fick av Annas snälla mamma och hennes L i födelsedagspresent. Dessa lotter får ligga till sig i sagda kuvert så att de blir till vinster, gärna feta såna. Inte för att jag vet vad jag skulle vilja göra för eventuella vinstpengar, men hål finns det alltid att stoppa dem i.  Anna sitter till exempel och tittar på tapeter, för vi planerar både att skifta två rum (Bokrummet och Djungelrummet) och tapetsera om här och var. Hela lägenheten har vita – eller beige (!) väggar och det är ju bara jättetrist. Eftersom vi inte kan resa i sommar, kanske vi kan tapetsera.

Gårdagskvällen var lite halvseg, men det var nog vi som var sega. Anna har jobbat tre dar i rad, idag är det den fjärde. Eftersom hon har ett fysiskt jobb blir kroppen trött. Jag själv har ju varit ledig i fyra dar, men det har inte mina tankar. Trots det klarade jag av att laga storslagen söndagsmiddag igår – korv med bröd, räksallad, bostongurka och resterna av de grekiska rörorna från lördagskvällen. Min korv var av kycklingtyp, förstås. Till dessert blev det kaffe och var sin halva av pecanwienerbrödet, också det en rest från lördagen, samt ett Ballerinakex. Unnä sä å göttä sä litte, du vet.

∼ ♦ ∼

Idag har det varit en märklig dag. Det är uppenbarligen så att folk inte har koll på sina kalendrar, möten och arbetsuppgfiter. Antingen kallas en försent eller så dyker folk inte upp på inbokade möten utan byter dag. Ett tredje faktum för dagen är att det inte är ovanligt att två personer får samma uppgift. I det tredje fallet försökte jag kommunicera med alla berörda dock, för jag är jädrigt trött på dubbelarbete. Sen gjorde jag det jag tror var mitt uppdrag eftersom min uppdragsgivare inte svarade. Cirkus UIT kommer inte till Scott. I morrn väntar nya möten och grupparbete på distans via Zoom. Blir intressant att se om det funkar…

∼ ♦ ∼

Förutom tandläkarmottagningsbyte blev det bokbyte idag. Nu har jag övergett de märkliga händelserna och hemligheterna i Norge för hemligheter i New York. Det ska bli spännande att återknyta kontakten med advokat Martin Benner.

Böckerna The woman who went overboard och Henrys hemlighet

Bokbyte från hemligheter i Norge till hemligheter i New York.

∼ ♦ ∼

I kväll äter vi våfflor. Vad äter du???

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Andra halvan av morfars födelsedag och måndagen den 4 maj 2020: Aprilväder i maj, sommarplaner och hemligheter

  1. Hos oss blev det tacos! 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.