Fredag kväll den 17 april och lördagen den 18 april 2020: Vi tar en vilodag


 Kära dagbok…

Citrus på kudden i soffan bredvid James

Sömnig fredagskväll – även för Citrus, som har hittat ett nytt favoritställe intill James.

Det blev en rätt sömnig fredagskväll här på Main Streetmen vad gör väl det så länge vi får vara friska? Nu var det tyvärr så att jag kände mig lite risig igår. Jag tyckte att jag hade ont i halsen och dessutom bråkade ryggen med mig. Benet var snällt, men så går jag också mot slutet av behandlingen – i skrivande stund bara 14 blodförtunnande sprutor kvar. Jag hade ingen feber varken igår eller idag och halsontet avskriver jag som psykiskt, mest, dålig på att dricka vatten när jag jobbar hemifrån, en del. Om jag bara kunde sluta känna efter så mycket och i stället försöka benhårt tro på att jag inte är smittad av nåt elakt virus. Jag träffar ju knappt nån annan än Fästmön. Ja, jo, jag gick och handlade igår, men det blir en inte sjuk av bums. Nej, det är jobbigt med inbillning. För om jag rannsakar mig själv… mår kroppen ganska bra. Idag efter duschen bytte jag för övrigt diklofenak gel mot Linnex på tromboflebiten – och ryggen, förstås. Då uppstod det märkliga att ryggen blev varm, men benet blev kallt.

Igår åt vi upp resterna av onsdagens stekta kycklingfiléer. Till det serverade jag potatisgratäng (nej, du kan inte få receptet!), en enkel grönsallad och två Béarnaisesåser – en med tryffel, en hot. Jag öppnade en flaska chianti till maten. Vinet passade inte bara utmärkt till maten, det var gott även utan mat.


Vi kämpade för att hålla oss vakna
ända till 21.40 för då var det dags för Tyst vittne. Totalt omfattar den här säsongen tio avsnitt, tror jag, och de hänger ihop två och två. Det här var avsnitt fyra och därmed den andra och avslutande delen av avsnitt två. Fattar du?

∼ ♦ ∼

I morse vaknade jag 7.15… och hade inte ont i halsen och bara lite ont i ryggen. Jag inledde min lediga dag på sedvanligt vis med läsning och kaffe på sängen. Verkanseld har varit skitseg att läsa, men eftersom den är den sista delen i en trilogi ville jag försöka läsa ut den. Det lyckades jag med. Nu har jag äntligen bytt från en seg tegelsten till en bok jag har fått för recension. Av Nina Lykke, som har skrivit recensionsexemplaret jag fick, har jag tidigare läst Nej och åter nej och den gillade jag mycket. Båda böckerna är relationsromaner och såna brukar jag inte vara så förtjust i. Men jag blev faktist förtjust i Nej-boken att den fick högsta Toffelomdöme. Förväntningarna på uppföljaren är alltså höga.

 

Kalkonetter rostat o boken Nästa till frukost

Brunch med associationer till Brighton.

När jag klivit upp för dagen skrev jag en stund, tömde diskmaskinen och kattpottorna innan jag fixade brunch. Jag åt upp sex kalkonetter från annandag påsk. De var stekta och låg i en burk i kylen. Jag rostade fyra skivor bröd och la tre korvar mellan två bröd var. Gissa om jag fick associationer till Brighton! Och, som ett brev på posten mejl kom en tidig födelsedagshälsning från Tom och Carol i England! Tom verkar vara ute i god tid med sånt – precis som min pappa var. Jag fyller ju inte år förrän… om ett tag.

Jag ringde till Annas snälla mamma på förmiddagen, men fick inget svar. När hon ringde lite senare hann jag inte svara, så jag ringde upp efter en stund. Det var gott att höra att de mår bra och att L har fått proffs-promenader i veckan. Är det varmare vindar i morgon tar vi eventuellt en tur om vi känner för det.

Annars tänker jag inte göra många knop den här lördagen mer än att gå ner i soprummet. Lucifer, resten av familjen Katt och jag tar en vilodag, helt enkelt.

Lucifer på fällen på Annas brudkista

Vi tar en vilodag idag. Här har Lucifer börjat.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredag kväll den 17 april och lördagen den 18 april 2020: Vi tar en vilodag

 1. Hoppas boken kommer leva upp till förväntningarna! Här har vi också en vilodag då Nitro haltat väldigt igår. Han har fått sprickor i trampdynorna så det är vila och mycket insmörjning för att mjuka upp dem. Förhoppningsvis är han redo för promenader snart igen! 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det gör den hittills – och jag är halvvägs. 😛
   Oj oj, lilla gubben, hoppas på god och snar bättring så det blir härliga promenader framöver.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.