Onsdag kväll den 15 april och torsdagen den 16 april 2020: Livet går obevekligt vidare


 Kära dagbok…

Det blev en konstig kväll igår. Först blev jag så glad för att Fästmön hade lagat oss en riktig festmåltid. Ur vinskåpet plockade jag fram en röd italienare inköpt i Motala för nån månad sen. Var sitt glas till maten, tänkte jag. Det slutade med att vi drack upp hela flaskan. Det var så gott med vanlig och i mina ögon mycket festlig, hemlagad mat. Potatisklyftor och två sorters såser till samt grönsallad. Jag åt och njöt. Och vilken tur att det blev kyckling över, för då får vi njuta igen.


Efter maten och röjning i köket 
slog vi oss ner i fåtöljerna. Jag läste lite i min bok på gång, men känner att jag mest blir irriterad på den. Och då är jag inte ens halvvägs. Men jag ska kämpa mig igenom den, för det är ju sista delen i en trilogi och trots allt vill jag ju veta vem som är skurk och vem som är vän.

Solen genom lövverket

Vårt liv är en vindfläkt…

Men när vi satt där och slöglodde i våra böcker och på Strömstedts på TV nåddes vi av budet att Adam Alsing har gått bort. Jag blev riktigt chockad och ledsen, för är det nån jag har njutit av att lyssna till på radio, som jag bara gör när jag kör bil, så är det Adam Alsing. Och nu finns han inte mer. Jävla skitviruscorona, jävla covid-19. Mina tankar går till hans barn som skulle ha behövt sin pappa bra mycket längre och förstås även till frun. Man ska liksom inte dö när man är 51 år. 

För mig försvann alla svaga ljusglimtar från gårdagens presskonferens om att det kanske, kanske är på väg att stabilisera sig med virusutbrott i Sverige. Det här tog hårt, det blev så påtagligt och kom så nära – trots att jag förstås inte känner vare sig Adam Alsing eller hans familj. Så vi drack upp resten av vinet och idag är jag lite tung i huvudet. En piss i havet mot hur Adam Alsings familj känner sig, säkert.

∼ ♦ ∼

Jag vet inte vad jag ska skriva efter det här. Allt känns så futtigt. Men livet går obevekligt vidare för de flesta av oss andra, även om det kommer dagar när vi kanske önskar att det tog slut. Jag försöker tänka på att jag ändå betyder nåt och har ett ansvar gentemot min sambo och våra katter, kanske ett och annat barn nära och i fjärran. Familjen Katt tycks helt omedveten om det som händer runt om oss och det är förstås varken konstigt eller oroväckande. De bryr sig om sällskap, mat och rena pottor – och det försöker vi ge dem varje dag. Idag har jag också betalat deras försäkringar för ett år framöver. Men se go-fikat, som är en av fördelarna med att jobba hemifrån, det delar jag inte med mig av. Choklad är nämligen giftigt för katter. Och nu behöver varken Citrus eller nån annan försöka charma mig, för jag åt upp den sista biten chokladkaka igår eftermiddag.

∼ ♦ ∼

Dödsångesten är inte precis mindre idag än igår, men det lättar att Anna är ledig även idag och att vi kan prata om det. Det finns egentligen inte så mycket att säga mer än att en känner av den och att en är orolig för dem en bryr sig om. Jag har försökt jobba på under torsdagen, bland annat deltog jag i ett enhetsmöte i en annan enhet än min egen via Zoom, förstås. Det är alltid intressant och roligt att jämföra med min egen enhets möten som är rätt trista tillställningar.

På lunchen åt jag inte lunch utan tog en promenad upp till Höganäsparken och runt. Det var ganske kyligt och blåsigt, men ändå skönt att få ljus och luft och framför allt… komma hemifrån en stund… Och att se att våren är här genom att titta på träd.

∼ ♦ ∼

I kväll ser vi på Gåsmamman på Sjuan, tror jag och från i morrn är det dags för Anna att jobba fyra dar, varav mastodontpass på söndag. Jag ska försöka hitta ork att damma och dammsuga i helgen. Om vädret är OK tänkte jag höra av mig till Annas snälla mamma och hennes L för att se om nån av dem eller båda är sugen/sugna på promenad.

De här två latmaskarna ligger emellertid mest på sofflocket…

Lucifer och Citrus ligger i Annas kökssoffa

Lucifer och Citrus, två latmaskar på sofflocket.

∼ ♦ ∼

==> I kväll gynnar vi en av våra lokala krogar, Sherlock’s. Vi har beställt tio matlådor, det vill säga fem var. Med hemleverans kostar de endast 450:-!!! Bor du i Uppsala, kolla in hemkörnings-/avhämtningsmenyn på Instagram. Betalar gör en via Swish (QR-kod) vid leverans. Bilder på det goda vi åt i kväll kommer i morgon.


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, Radio, Sociala medier, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdag kväll den 15 april och torsdagen den 16 april 2020: Livet går obevekligt vidare

 1. Jag kan bara hålla med, tiden stannade på nått vis en stund när man fick höra om Adam, så himla tragiskt och sorgesamt och som du skriver, man tänker på hans familj ❤
  Det är såklart lika tragiskt med som dom ingår i siffrorna vi hör varje dag, men när en såpass ung människa som man har ett ansikte på drabbas, då reagerar man.

  Det såg gott ut på tallriken och även lite gott i glaset till, det är skönt att göra lite extra trevligt i den annars oroliga vardagen

  ta hand om er, trevlig helg !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Plötsligt blev det så nära. Adam Alsing var yngre än jag och han skulle bli farfar för första gången. Så or’ättvist!

   Det var mycket god mat, så jag ser fram emot härliga måltider de närmaste dagarna. 😛

   Var rädd om dig du också och ha en go helg!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.