Påskdagens kväll och Annandag påsk dag 2020: Frusen sprit, leksaksingenjör och en som… inget gör


 Kära dagbok…

Körsbärskvistar och vide med gula fjädrar

Körsbärblom på väg att slå ut.

Igår på påskdagen började körsbärsblommorna slå ut på de kvistar vi köpte svindyrt i blomsterhandel. Borta är ju sen länge möjligheten att ta in kvistar från en trädgård. Men… vackert är det i vasen, som liksom alla tulpanvaser bärs fram och tillbaka. Skälet till bärandet är att familjen Katt är lite för förtjust i tulpaner och bus. Vi vill varken se förgiftade katter eller krossade vaser och vattenskador. Det doftar i alla fall ljuvligt om vissa av tulpansorterna – och därmed också i sovrummet.

Jag skrev en stund igår mitt på dan. Sen tvingade vi oss ut på en promenad. Det blev inte skönt förrän vi var på hemväg. Då hade vi gått upp till Höganäsparken, rundat den och gått längs med kolonilotterna, korsat Kungsgatan, gått Svartbäcksgatan fram och sen över järnvägen och hem. Totalt gick vi väl en två, tre kilometer.

Påskdagsmiddag med frusen snaps

Påskdagsmiddag med frusen snaps.

Nåt eftermiddagskaffe hann vi inte med igår utan ganska snart efter hemkomsten blev det dags för mat. Vi dukade förstås fram rester, men Fästmön gjorde också nya ägghalvor med räkor. Sen höll jag på att börja grina, för Östgöta sädesspriten hade frusit i frysen. En stor istapp låg i flaskan och jag fick krama ur var sin snaps. Nej, aldrig mer att jag lägger nån sprit i frysen!

Citrus övervakade påskdagsmiddagen på sedvanligt avstånd, det vill säga ovanpå ryggstödet till farfarsfåtöljen. Lucifer var lite modigare  (den katten gör vad som helst för mat!) och hoppade upp på matbordet. Men när jag sa nej stannade han på andra sidan bordet, la sig ner och tittade på oss med lystna ögon.


Dessert, det vill säga kaffe och chokladkaka, 
intogs i Salongen. Jag blev så uppiggad att jag ville konstruera saker. I själva verket ville jag ha mer choklad, men det sa jag inte först. (Somliga fick ju påskägg, medan andra fick nöja sig med godispåsar i skafferiet – tyvärr inga nappar, dock!) Två kinderegg smällde jag i mig och i båda äggen låg leksaker i smådelar att bygga ihop. Jag klarade båda och kunde därmed ställa en motorcykel och en kranbil i kastet ute i köket.


Jag pallade nätt och jämnt med att hålla mig vaken sen 
och se danska DNA, men efter det borstade jag tänderna och hoppade i säng – före Anna, som skulle upp och jobba tidigt idag! (Vem sa att jag var rolig att leva med..?)

∼ ♦ ∼

I morse vaknade jag till och somnade om. Sen drömde jag en hemsk mardröm om att jag var på jobbet, kissnödig och det var låst överallt. Passerkortet satt i fel byxor – inlåsta i en byggnad där jag inte kom in. Jag skenade i trappor upp och ner …och vaknade till sist helt övertygad om att jag hade hög feber och coronavirus i min kropp. Om jag har virus i kröppa vet jag inte, men feber hade jag definitvit inte.

Temp 35 o 7

Nej, feber hade jag definitivt inte i morse.


Det var en kall och blåsig dag jag vaknade till, 
så jag stannade i sängen ända till klockan tio och läste och drack kaffe. Jag läste faktiskt ut kalla fall-boken och bytte till den tredje och avslutande delen i Louise Boije af Gennäs Motstånds-serie. Uppkommen ur sängen skrev jag om den utlästa boken innan jag åt frukost och tömde kattpottorna. Jag ringde till Annas snälla mamma och hennes L för att säga att vi nog skulle ställa in dagens promenad, men de var inte hemma. Lite senare ringde de upp mig och då hade de tagit bilen och varit till Slottet och Slottsträdgården och kikat.


Tanken var att jag skulle dammsuga idag, 
men jag har sopat sjuhundrafyrtioelva gånger och tycker inte att det behöver dammsugas. Eller också har jag börjat vänja mig och sänkt min damm- och gruströskel. Idag äter vi rester igen när Anna kommer hem från jobbet. Jag har kokat ett par ägg, bara, och tagit fram några räkor att dekorera dem med. Bland sillarna finns endast matjessill kvar, men det går nog att ta en lille till den också. Idag är den lille emellertid inte fryst utan står i kylen. En enda lille blir det för min del, för i morrn är det vardag och jobb igen. Jag har bestämt mig för att fortsätta jobba hemifrån. Vi tillhör nämligen fortfarande riskgrupper, både Anna och jag. Fast det är rätt sjukt att bara jag får vara hemma. Nu har ju Anna ett sånt jobb som inte går att utföra hemifrån, men ändå…

Lucifer har farit runt som en galning, men ligger på ballen* och sussar i denna stund. Jag ska ta en runda bland de bloggar jag följer och sen blir det dagens dusch. Dagens promme struntar jag faktiskt i.

∼ ♦ ∼

*ballen = balkongen


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Påskdagens kväll och Annandag påsk dag 2020: Frusen sprit, leksaksingenjör och en som… inget gör

 1. Men aj oj, du skulle micrat spriten 🙂 Nåja, då har du det att se fram emot en annan måltid.

  Här har det blivit också lite påskmat och promenader, men sista dagarna var väldigt blåsiga, brr.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag KRAMADE ur flaskan och vi fick var sin snaps. Sen tinade spriten i kylen.
   Igår blev det ingen promme för mig, men idag var jag ute en snabbis i samband med lunch.

   Gilla

 2. Mösstanten skriver:

  En bra sak med påsk och sånt är att det brukar bli trevliga rester. Själv drack jag lite julöl (!) till påskmaten. Och sedan blåste det som hundan också. Jag tror att ni promenerade mer än vi.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jo, men nu är en rätt trött på sån fet mat. Jag drack också en julöl en av dagarna. 😛
   Jag måste gå för mitt ben, men igår skolkade jag. Blåser som f*n här också.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.