Söndag kväll den 2 februari och måndagen den 3 februari 2020: Söndagsostar och måndagsbestyr


 Kära dagbok…

Ost vin kex till söndagsmiddag

Detta var väl ingen tokig söndagsmiddag, heller?

Våra söndagsmiddagar varierar sannerligen. Det kan mycket väl handla om mitt dåliga samvete, för jag är ingen matlagare. Samtidigt blir det orättvist om bara Fästmön ska laga mat åt oss. Mitt förslag till söndagsmiddag gick definitivt hem hos Anna: goda (inte äckliga) ostar, kex, oliver, gröna vindruvor och var sitt glas ripasso. Eftersom inget behövde tillagas utan bara ställas fram kunde jag ansvara för middagen. Det passade dessutom utmärkt att inte ha matos över hela lägenheten eftersom jag tvättade fyra maskiner igår och den rena tvätten hängde på tork. Var och en kunde greja med sina saker tills vi blev färdiga också, det vill säga jag rensade en diverselåda och skrev, Anna rensade sina garderober. Och ja, Annas pryl tog förstås längre tid än mina…

∼ ♦ ∼

I morse vaknade jag till minusgrader, men också sol. Ja alltså det var betydligt ljusare ute än i fredags när jag gick, fast själva solskenet kom inte förrän en bit in på förmiddagen. Anna började jobba cirka en timme före mig och då blir det mitt ansvar att tömma kattpottorna och bädda. Om Gymnasisten är hos oss väcker jag honom innan jag går, men han kommer inte förrän senare idag. Jag hann tömma diskmaskinen också på ren disk, bara så där. Sen var det lite svårt att lämna sötnosen i hallstolen, Citrus är ju bara för gullig, eller hur?!

Citrus i hallstolen öppna ögon

Svårt att lämna den här sötnosen i morse.


Denna måndagsmorgon kände jag mig ovanligt energifylld.
Det berodde på att jag hade haft en bra helg, om än för kort, som vanligt, men också på att chefen och jag hade ett bra tvåtimmarsmöte i fredags eftermiddag. Stegen till jobbet var lättare än de har varit på flera månader. Nu vill jag tro och hoppas på att vi åtminstone tills vidare kan göra det bästa av situationen. Naturligtvis har jag inte släppt katastroftankarna än. Jag vågar inte riktigt tro att isen bär. Jag är ännu inte övertygad om att det blir… bra.

Vi hade ett bättre enhetsmöte också än tidigare i morse. Det känns som om chefen har tagit till sig det jag sa. Sen att jag fick ett uppdrag kring detta kändes rätt OK, för jag hade trots allt en ganska färdig idé. Jag filade på den under dan och kunde leverera mitt förslag inklusive mall med instruktion till chefen.

∼ ♦ ∼

Kylan, men också solen, höll i sig under dan. Detta medförde ett besök på Distingsmarknaden efter jobbet tillsammans med Anna. Det är marknad i morrn också till klockan 18 för den som är intresserad. Den som inte är intresserad kan göra som syskona Katt – mysa i var sin stol. För årets marknad var inte mycket att hurra för. Det var väldigt glest mellan stånden och utbudet av ost finns som standard på en ICA-affär nära torget (Vaksala torg). Anna köpte med nåt gott att tugga på till Gymnasisten, bara. Det var kyligt och skönt att komma in i Kvarnen där vi stannade till för att köpa middagsmat. Kyckling av olika slag stod på menyn.

∼ ♦ ∼

Anna ropar just från vardagsrummet att vi borde ha varit i Stockholm i kväll. Det är nämligen QX gaygala. Den står på min bucket list, men precis som tidigare får jag inte pricka av den i år heller. Men nu väntar kvällskaffe och läsning. Det är rätt OK det också.


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Epikuréiskt, HBTQ, Jobb, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.