Fredag kväll den 17 januari och lördagen den 18 januari 2020: Helggott


 Kära dagbok…

Så underbart det var att få komma hem efter en arbetsvecka och upptäcka att hemmet är städat, det är renbäddat och mat till kvällen är inköpt! Jag hade sett framför mig att behöva städa en massa i helgen. Nu blir det inget sånt, fast lite hushållsarbete måste en göra, förstås.

Igår kväll blev det emellertid bara mys. Anna dukade fram havskräftor och räkor med chiliaioli och vitlöksbröd. Vi delade på en laxrulle och en laxcheesecake. Gymnasisten fick varmrökt lax, potatis och hollandaisesås. Till skaldjuren drack vi ett surt vin, men efter maten avnjöt vi kaffe och var sitt glas söt Frangelico som jag fick i julklapp av Anna. Och lite senare började vi titta på The Crown igen. Vi har nu betat av hela säsong två och tre avsnitt av tio av den tredje och sista säsongen. Nånstans mitt i dukade vi fram kex, ostar, oliver och ett zinfandelvin. Klockan hade faktiskt passerat midnatt innan vi kom i säng, i våra nya lakan. Mycket ovanligt en fredag…

∼ ♦ ∼

Idag var vi skittrötta, men lediga, båda två. Det var inte så mycket inplanerat i helgen mer än att jag skulle åka och slänga skräp på återvinningen samt stryka köksgardiner. Kattmaten var på väg att ta slut, så sån behövde införskaffas liksom mat till oss människor. Men först började vi dan med läsning och kaffe på sängen. Jag har ungefär en fjärdedel kvar av min bok på gång. Det blir kanske bokbyte i morrn.

Boken Det kortaste strået och kaffe på sängen

Lördagsstart.

Efter duschar och frukost tuffade vi iväg i Clark Kent*. Vi skulle inte storhandla, verkligen inte köpa bil, men…

Insidan på en Volvo

Vi satt väldigt bra i den här Volvon.


Efter all handling som inte var storhandling (!)
behövde vi fylla på med energi i form av sötsaker. Medan kaffet puttrade dammsög jag sovrummet, det enda rum Anna inte hade hunnit med att suga igår. Sen fick jag ta lite extra i hallen eftersom nån i familjen Katt var lite för nyfiken på skräpsäcken som skulle till återvinningscentralen… Strykningen gick bra, fast jag tyckte att det var lite motigt idag. Jag hade ont i en fot igår och i vänster sida vid hjärttrakten, men idag var båda krämporna mindre kännbara. Att dammsuga gjorde bara lite ont, att stryka gjorde inte ont alls. Därför strök jag förstås inte bara gardinerna utan några handdukar och tischor till mig själv. En skjorta glömde jag stryka, så den fick jag ta i efterhand.


Nu har Anna påbörjat lördagsmiddagen. 
Hon ska göra kycklingspett med jordnötssås och det gillar vi mycket. Till kvällen blir det Stjärnorna på Slottet och sista delen av Hemligheten. Jag är väldigt nöjd med den här helgen som har inneburit så mycket gott på flera sätt än ett.

Lucifer på soffan

Epikurékissen nummer ett, Lucifer.

∼ ♦ ∼

*Clark Kent = min lille bilman


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredag kväll den 17 januari och lördagen den 18 januari 2020: Helggott

  1. Louise Baumgärtner skriver:

    Håller med, verkligen helggott 🙂 Önskar dig och de dina en fin söndag!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.